امیرناصر نبوی، فعال حوزه صحافی معتقد است، افزایش مالیات تا 15 درصد و احتمال قطعی شدن دریافت مالیات بر ارزش افزوده و همچنین مشکلات اقتصادی منجر به حذف تدریجی و ورشکستگی فعالان حوزه صحافی میشود.-
وی با اشاره به اینکه علاوه بر این موارد، زمزمههایی برای ثبتنام و دریافت کد اقتصادی از سوی صحافان نیز شنیده میشود، گفت: تا آنجایی که من اطلاع دارم، کد اقتصادی قرار بود فقط به شرکتها تعلق گیرد. اگر این طرح برای صحافان هم اجباری شود، مشکلات ما چند برابر خواهد شد.
نبوی با تاکید بر این که با اعمال قوانین جدید و مشکلات اقتصادی، سوددهی در این حوزه بسیار ناچیز است، عنوان کرد: کار صحافی، گروهی است و با وجود اینکه من کارگاه کوچکی دارم و 10 کارگر در مجموعهام فعالیت میکنند و بیمه کارگران و حقوق آنها به علاوه مشکلات مالیاتی فشار زیادی را به فعالان این حوزه وارد میکند.
این صحاف اظهار کرد: با وجود مشکلات گرانی کاغذ و تبعات منفی آن برای همه شاغلان در عرصه کتاب، صنف صحاف با مشکلات زیادی روبهرو شدند و در دراز مدت این صنف توان ماندن را از دست میدهند.
وی در بخش دیگر از سخنانش با اشاره به حوزه فعالیت خود گفت: در بخش چسب گرم فعالیت میکنم ولی دستگاههای ما به دلیل بهای ارز و مشکلات واردات قدیمی است و همچنین سرمایهگذاری نیز در این بخش انجام نمیشود.
نبوی با تاکید بر این که مذاکرات با اتحادیه نیز به جایی نمیرسد و اتحادیه در نهایت مجبور به پذیرش مالیات بر ارزش افزوده خواهد بود، گفت: شرایط اقتصادی ناپایدار و نوسانات بازار سبب افت کیفیت میشود چراکه اگر قیمت بالا باشد به تبع آن قیمت پشت جلد کتاب هم افزایش پیدا میکند.
وی با اشاره به این که به دلیل گرانی اجاره بها مجبور شده از تهران به حاشیه شهر نقل مکان کند، افزود: زمانی که مشکلات به حدی برسد که برای صحافان سود چندانی نداشته باشد یا مجبورند از ادامه کار صرفنظر کنند یا کیفیت کار خود را نادیده بگیرند.
این فعال حوزه صحافی گفت: در حوزه بیمه تکمیلی و خدمات دیگر چندان مورد حمایت قرار نمیگیریم و با وجود نیروی انسانی زیادی که صحافان باید در کارگاههای خود به کار گیرند درصد بیمه که برای پنج نفر به بالا 30 درصد افزایش پیدا میکند، برای این حوزه نیز معادل سایر مشاغل است.
نبوی عنوان کرد: با وجود پیگیری که انجام دادیم تا حداقل برای صحافان این رقم 10 نفر به بالا باشد ولی باز هم توافقی در این زمینه صورت نگرفت.
وی در بخش دیگر از سخنانش با اشاره به این که تمرکز زدایی از مرکز شهر تهران و انتقال کارگاههای صحافی به پیرامون شهر حرکت مثبتی است، عنوان کرد: باید مسافت در نظر گرفته شود چون اگر خیلی هم با مرکز شهر فاصله داشته باشد، هزینههای کارگاههای صحافی بیش از اندازه بالا میرود.
این صحاف عنوان کرد: در حال حاضر اتحادیه صحافان تهران در حال ساخت شهرکی برای این حوزه در حوالی فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) است ولی فاصله آن با شهر طولانی است و مشکلاتی از نظر رفت و آمد گریبانگیر صحافان میشود.
وی در پاسخ به این سوال که چرا با حفظ اتحاد، مطالبات صنفی خود را پیگیری نمیکنند، گفت: اتحاد و همبستگی وجود دارد ولی وقتی قانونی لازمالاجرا شود، مذاکره و پیگری چندان تاثیری ندارد. معتقدم با این افزایش مالیات و سایر قوانین مالیاتی صحافان نتوانند طولانی مدت در این عرصه باقی بمانند.
امیرناصر نبوی، حدود 20 سال است که در حوزه شومیز و چسب گرم که بخشی از فعالیتهای صحافی است فعالیت میکند. کارگاه وی در حال حاضر در محله خاورشهر واقع شده است.
نظر شما