یکشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۹
كاهش نرخ عوارض گمركي درخواست چاپخانه‌داران است

نایب رییس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ، با اشاره به پيگيري‌هاي اين اتحاديه براي کاهش نرخ عوارض گمرکی (BOPP ) روتوگراور و فلکسو كه در صنعت چاپ استفاده می‌شوند، گفت: چاپخانه‌داران درخواست کاهش این تعرفه را دارند زيرا مشكلات بسياري براي صنعت چاپ ايجاد كرده است.-

بابک عابدینی، نایب رییس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ، در اين باره به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گفت: یکی از مشکلات عمده اعضا این است که نه تنها براي خدمات عمده دسترسی فوری به فیلم نداشته‌اند بلکه بهاي آن نیز بدون ثبات همواره در حال افزایش بوده و به قیمت وارداتی و همراه با عوارض گمرکی آن ارايه می‌شود.
 
وي افزود: یک سال و چند ماه است پیگیر اين مساله‌ايم ولی هنوز نتوانسته‌ايم با حضور متولیان این حوزه جلسه‌ای ترتیب دهیم. متاسفانه عوارض گمرکی مقوا نیز 15 درصد افزایش یافته که عواقب نامطلوب آن مشکلات عدیده‌ای را برای صنعت چاپ و بسته‌بندی، صنایع وابسته، تولید ملی، صادرات کالا و کسب و کار فراهم می‌کند. 

وی ادامه داد: مسوولان با توجه به مفاد بند (3) از لایحه قانونی بهبود مستمر محیط کسب و کار و تعاریف ذیل ماده (1) که در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده و طی شماره 75027/500 مورخ 13/12/1390 ابلاغ شده، دستگاه‌های اجرایی را مکلف كرده تا در مراحل بررسی موضوع هاي تخصصی و ویژه مربوط به محیط کسب و کار از مسوولان تشکل مربوطه دعوت به عمل آورند.

عابدینی اظهار كرد: آسان‌تر شدن واردات مواد اولیه از اهمیت بالایی برخوردار است. در داخل برخی از این مواد تولید می‌شوند اما باید موانع گمرکی برداشته شود و مواد اولیه به اندازه كافي در اختیار تولیدکننده‌ها قرار گیرند. این کار باعث می‌شود کسانی که مواد اولیه تولید می‌کنند و مواد خام مورد نیازشان در ایران تولید می‌شود، با توجه به افزایش نرخ ارز به صادرات مواد خام بپردازند و در نهایت به صنعت کشور کمکی نمی‌کند.

نایب رییس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ با اشاره به این‌که اگر مواد اولیه مصرفی براي تولید و خدمات وارد نشود حمایت از تولید ملی نیست، گفت: ممکن است تعداد تولیدکنندگان محدود باشند اما تعداد استفاده‌کنندگان از خدمات تکمیلی کالا بيشتر است و صدمه‌ای که به بدنه این بخش زده می‌شود قابل توجه خواهد بود.

وی ادامه داد: حمایت از تولیدکننده را می‌توان با روش‌های مختلفی مانند مشوق‌های صادراتی، کاهش هزینه‌های تولید و مشوق‌های دیگر انجام داد که هم قیمت پایین بماند و هم کیفیت خوبی داشته باشد. اگر تولیدکننده و مشتری ایرانی بداند که مواد اولیه در ایران در اختیارش قرار دارد و قیمت داخل با خارجی برابر است، هیچ‌وقت سراغ واردات نمی‌رود اما وقتی مواد اولیه محدود است و واردات هم وجود ندارد، قیمت داخلی هم بالا می‌رود.

عابديني با اشاره به این که باید قیمت مواد اولیه را کاهش دهیم تا بتوانیم در بخش صادرات کالای تکمیلی سرمایه‌گذاری کنیم، گفت: باید در بخشی سرمایه‌گذاری کرد که ارزش افزوده به آن تعلق گیرد. اگر محصولات با کیفیت مناسب و مقدار کافی در ایران تولید کنیم كسي سراغ واردات نمی‌رود.

نایب رییس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ اظهار کرد: با توجه به قانون جدید کسب و کار که در مجلس هم تصویب شده، ارگان‌های دولتی را موظف کرده برای تصمیم‌گیری‌های کلان از اتحادیه‌ها برای تصمیم‌گیری استفاده کنند. 

وی گفت: باید راه‌حل‌هایی برای حمایت از تولید‌کننده وجود داشته باشد که به خدمات چاپخانه‌ها هم صدمه وارد نشود. این قانون جدید که تصویب شده باید به کسب و کار کمک کند، همچنين همكاري دولت با اتحاديه‌ها نيز مي‌تواند راه‌گشا باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط