چهارشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۰۹
هدف اصلي دروپا بازارسنجی و خرید تکنولوژی‌های روز است

نایب رییس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ با اشاره به ضرورت شرکت فعالان صنعت چاپ در دروپا، گفت: فعالان حوزه چاپ شرکت کننده در دروپا براي بازار سنجي و خريد تكنولوژي‌هاي روز و همچنین خريد قطعات مورد نیاز در اين نمایشگاه شرکت کردند.-

بابك عابديني در گفت‌و‌گو با خبرگزاري كتاب ايران (ایبنا) درباره حضور اتحاديه صادركنندگان صنعت چاپ در نمايشگاه دروپا گفت: با توجه به شرايط سختي كه براي ويزا اعمال شده بود، اتحاديه قصد داشت گروه تحقيقاتي و تجاري به این نمایشگاه اعزام کند اما با وجود ثبت‌نام 40 نفر در اين گروه، فقط هشت نفر توانستند در نمايشگاه دروپا شركت كنند. 

وي افزود: 40 نفر ثبت‌نام کننده از فعالان حوزه صنعت چاپ بودند ولي به دليل هزينه‌هاي زیاد سفر، تعداد زيادي انصراف دادند. بنابراين تيم تخصصي از ايران در اين نمایشگاه حاضر نشد.

نایب رییس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ با اشاره به این‌که حضور در اين نمايشگاه‌ها به انجام داد و ستد و نیز تحقيقات و كسب اطلاعات منجر می‌شود، گفت: فعالان هر صنعتی باید در نمایشگاه‌های مربوط به آن شرکت کنند هرچند تعداد اندكي در اين دوره از سوی ایران شركت كردند ولي پس از بازگشت تبادل اطلاعات و تجربیات صورت خواهد گرفت.

مدیرعامل چاپخانه صفا با اشاره به اهداف سفر خود اظهار کرد: مراودات بازرگاني و تجاري، كسب اطلاعات از فناوري‌های جديد براي چاپخانه‌ و نیز رایزنی اتحاديه با همكاران اتحاديه‌اي در اروپا برای همکاری و شناسایی این اتحادیه‌ها از جمله اهداف من برای سفر به دروپا بود.

وي گفت: يكي از بزرگترين انجمن‌هاي اتحاديه سراسري جهان پايرا 
(pira) است كه در حوزه‌هاي مختلف عضو مي‌پذيرد، يكي از اين حوزه‌ها بسته‌بندي نام دارد كه ما قصد داریم با این انجمن ارتباط داشته باشیم. پایرا با روش‌هاي مختلفي امكاناتي در اختيار اعضای خود قرار می‌دهد. 

عابدینی ادامه داد: يكي از اين سرويس‌ها «وبينار» یا سمينار آنلاين است كه اعضا از سراسر جهان مي‌توانند در آن شركت كنند، برگزاري كنفرانس و كلاس‌هاي آموزشي آنلاين و آفلاين از ديگر امكانات انجمن پايرا است. البته حق عضويت براي هر يك از سرويس‌ها متفاوت است و هزينه بالايي دارد.

نایب رییس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ افزود: جديدترين اطلاعات در حوزه بسته‌بندي صنايع غذايي، كاغذ، چاپ و تصوير، عكاسي، افزودني‌ها و برخي اطلاعات دیگر در این انجمن در اختیار اعضا قرار می‌گیرد.

وي ادامه داد: رايزني براي عضويت اتحاديه در پايرا انجام شد و بايد در مرحله دوم جلساتي با حضور اعضا برگزار و ديدگاه‌ها در این‌باره بررسي شود.

عابدینی با اشاره به سایر فعالیت‌های نمایندگان اتحادیه در دروپا گفت: با دست‌اندركاران نمایشگاه ليبل نيز صحبت كرده و به كنفرانس دو روزه لیبل که در دوبي (ژانويه 2013) برگزار می‌شود، دعوت شده‌ايم. همچنین در زمینه تخفيف براي شرکت کنندگان اتحاديه صادركنندگان و فعالان صنعت چاپ در كنفرانس‌ها و ميزگردهای این نمایشگاه رایزنی انجام شده است.

عابديني در ادامه درباره ديدگاه شخصي خود از نمايشگاه دروپا، عنوان کرد: بازديدكنندگان امسال دروپا از سال‌هاي قبل كمتر بود و اين امر به شرايط نامطلوب اقتصادي و عدم تمايل براي سرمايه‌گذاري و عدم عرضه تكنولوژي‌هاي جديد نسبت به نماشگاه آيپكس دو سال گذشته مرتبط است.

وي همچنين با اشاره به عدم پيشروي چاپ ديجيتال و افست از يکديگر در اين نمايشگاه عنوان کرد: به دليل اين كه امكان پيش‌بيني در تحولات آتي اين دو حوزه وجود ندارد، برزخي براي سرمايه‌گذاري در اين دو عرصه به وجود آمده است. چاپ ديجيتال در سرعت‌ها‌ي كم تا متوسط رشد خوبي داشته ولي از نظر كيفيت چاپ ديجيتال هنوز 40 درصد با افست فاصله دارد.

عابديني تاکيد کرد: چاپ افست در لارج فرمت و صنعت بسته‌بندي از ماشين‌هاي ديجيتال جلوتر و پيشرفته‌تر است ولي ديجيتال هم در حال ورود به اين عرصه است.

وي تاكيد كرد: در سال‌هاي آينده ممکن است امكانات چاپ ديجيتال به كيفيت افست ترجيح داده شود و خدمات و امکانات ديجيتال بر اساس تقاضاي مشتري ممكن است فداي كيفيت شود ولي تحقق اين پيش‌بيني‌ها بستگي به بازار آينده دارد.

اين فعال حوزه چاپ با اشاره به اين‌که در بخش ديجيتال برخي از شرکت‌ها مانند HP غرفه بزرگي داشتند، گفت: تکنولوژي‌هاي جديدي که در حوزه ديجيتال عرضه شده بود، بازديدکنندگان اين غرفه را به سوي خود جلب مي‌كرد. همچنين چاپ افست با مرکب يووي که کيفيت بهتر و شفاف‌تري دارند و ماشين‌هاي لارج فورمت نيز مورد استقبال قرار گرفته بود اما در مجموع در چاپ افست تغييرات و تکنولوژي‌هاي جديد چندان قابل توجه نبود.

وي درباره حضور ايرانيان در دروپا گفت: دو غرفه‌گذار ايراني در دروپا حاضر بودند. همچنين برخي از شرکت‌هاي ايراني نيز نماينده کمپاني‌هاي بزرگ بودند كه در دروپا حضور داشتند. 

نمایشگاه دروپا، مهمترین رخداد در صنعت چاپ جهان به شمار مي‌آيد، امسال از 3 تا 16 ماه می 2012 برابر با 14 تا 27 اردیبهشت‌ماه 1391 در شهر دوسلدورف آلمان برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها