چهارشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۰ - ۰۹:۲۲
شعباني: سبك حماسي شاهنامه را در نگارش حفظ كردم

نويسنده‌ كتاب قصه‌هاي شيرين شاهنامه كه هفته گذشته در جشنواره كتاب‌هاي آموزشي رشد برگزيده شد، اظهار كرد: در بازنويسي داستان‌هاي شاهنامه تلاش كردم سبك حماسي و ادبي شاهنامه را حفظ كنم.-

اسداله شعباني در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) اظهار كرد: در سال‌هاي نخستين پس از انقلاب بسيار علاقه‌مند بودم تا متون كهن را براي كودكان و نوجوانان بازنويسي كنم. از همان‌ سال‌ها اين كار را آغاز كردم و نخستين جلد از قصه‌هاي شيرين شاهنامه در آن زمان منتشر شد.

او درباره‌ فاصله‌ به وجود آمده بين انتشار اين دوجلد گفت: نخستين كتاب اين مجموعه اشكال‌هاي چاپي داشت براي همين از ناشر خواستم اين اشكالات را برطرف كند و پس از رفع اشكال آن دومين جلد را به ناشر تحويل دادم.

اين شاعر و نويسنده‌ حوزه كودك و نوجوان درباره ويژگي خاص اين اثر گفت: فكر مي‌كنم رعايت سبك حماسي فردوسي در اين اثر و استفاده از كلمات درخور براي قصه‌هاي شاهنامه از مهم‌ترين علت‌هاي برجسته شدن اين كتاب به شمار مي‌آيد. در بازنويسي اين داستان‌ها از افراط در ساده‎نويسی پرهيز كرده و خواسته‎ام شعر فردوسی و نثر من هماهنگی به وجود بياورم.

وي افزود: نخستين جلد اين كتاب كه حدود 20 سال پيش از سوي انتشارات پيدايش منتشر شد، در همان زمان از سوي شوراي كتاب كودك به عنوان بهترين بازنويسي از متون كهن انتخاب شد.

شعباني درباره ضرورت‌هاي بازنويسي متون كهن براي كودكان و نوجوانان، اظهار كرد: متون كهن نوجوانان را با پيشينه و سابقه ادبي كشورشان آشنا مي‌كند. علاوه بر اين نكات و ظرايفي در داستان‌هاي كهن وجود دارد كه مطالعه آن‌ها براي نوجوانان خالي از لطف نيست.

مدير انتشارات توكا با توجه يه اين‌كه امروز بازنويسي متون كهن ميان نويسندگان حوزه كودك و نوجوان رواج پيدا كرده است، در زمينه چگونگي بازنويسي متون كهن گفت: در بازنويسي متون كهن براي كودكان و نوجوانان بايد شان اين متون را در نظر گرفت. نبايد از كلمات خيلي ساده استفاده كرد و در كنار آن بايد به زيبايي ادبي متن اصلي توجه داشت و بازنويسي را با ويژگي‌هاي ادبي آن متن هماهنگ كرد. متون كهن را بايد همانطور كه هستند جلوه دهيم و نبايد به آن شاخ و برگ اضافه بدهيم.

شاعر كتاب «روستاي من، دوستاي من» درباره كتاب «قصه‌هاي شيرين شاهنامه» گفت:  چكيده‎ای از سرگذشت «فردوسی» و چگونه سرودن «شاهنامه» و سرانجام آن، در بخش «آشنايی با فردوسی و شعر او» آورده‌ام. كتاب پس از «يادداشت» و «آشنايی با فردوسی و شعر او»، از داستان «سيامك و اهريمن» آغاز می‎شود و با داستان‎های غم‎انگيز «زاری رستم بر مرگ سهراب» و «زاری تهمينه، مادر سهراب، در مرگ فرزند» پايان می‌يابد.

شعباني افزود: در انتخاب داستان‌هاي شاهنامه براي نوجوانان داستان‌هاي اساطيري و پهلواني را در الويت قرار داده‌ام زيرا كش و قوس‌هاي اين داستان‌ها جذابيت بيشتري براي مخاطبان اين گروه سني دارد.

دومين جلد از «قصه‌هاي شيرين شاهنامه» سال 88 از سوي انتشارات پيدايش منتشر و در نوزدهمين دوره‌ جشنواره كتاب‌هاي آموزشي رشد برگزيده شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها