جمعه ۱ مهر ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۶

نمایشگاه کتاب «گوته بورگ» سوئد با عنوان «کتاب و کتابخانه» که بزرگترین نمایشگاه کتاب کشورهای حوزه اسکاندیناوی به شمار می رود دیروز 22 سپتامبر (31 شهریور) با حضور 2 هزار شرکت کننده از 38 کشور جهان افتتاح شد._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از خبرگزاری آلمان، سه کشور آلمانی زبان اتریش ، آلمان و سوییس میهمانان امسال این نمایشگاه هستند و نخستین سخنران آن نیز «هرتا مولر» نویسنده آلمانی برنده جایزه نوبل ادبی سال 2009 بود.
 
امسال از سه کشور میهمان این نمایشگاه 25 نویسنده به سوئد سفر کرده اند تا آثار خود را در این کشور شمال اروپا معرفی کنند. در کنار هرتا مولر، کورنلیا فونکه نویسنده پرفروش کودک و نوجوان و ملیندا نادج آبونجی برنده جایزه کتاب سال 2010 کشور سوییس دو نویسنده پر فروش دیگری هستند که به «گوته بورگ» رفته اند. 

این سه کشور که با شعار «سه کشور ، یک زبان» در فضایی به وسعت 170 متر مربع در یک غرفه بزرگ حضور به هم رسانده اند، از یک جایگاه کتابخوانی مخصوص برخوردارند. در این نمایشگاه یک مراسم با حضور پتر اشتام ، فیلیسیتاس هوپه ، آنا میتگوچ و پتر فون مت این مساله را بررسی می کند که آیا سه کشوری که از یک زبان واحد برخوردارند ، دارای ادبیاتی مشترک نیز هستند. همچنین در یک برنامه تخصصی «رونالد شیلد» سایت ادبی آلمانی«لیبرکا» را معرفی می کند. 

نمایشگاه کتاب «گوته بورگ» که تا 25 سپتامبر(3 مهر) ادامه دارد، امسال پذیرای 900 غرفه دار از سراسر جهان است و نه تنها یک محل دیدار تخصصی برای اهالی کتاب است بلکه بیش از همه یک رویداد فرهنگی است. سال گذشته 100 هزار بازدید کننده از این نمایشگاه بازدید و از برنامه های ادبی متنوع آن استفاده کردند. 

حضور سه کشور آلمان ، اتریش و سوییس در این نمایشگاه به همت سازمان ها و نهادهای بسیاری صورت گرفته که نمایشگاه کتاب فرانکفورت، انستیتو گوته ، اتحادیه ناشران و کتابفروشان سوییس ، بنیاد فرهنگی «پرو هلوتیا» سوییس ، اتحادیه مرکزی کتابفروشان اتریش و سفرای این سه کشور از جمله آن ها هستند. 

از دیگر مسایل مربوط به حضور این سه کشور در این نمایشگاه مساله تجارت مجوز است. سال گذشته ناشران آلمانی در حدود 120 مجوز انتشار کتاب به زبان سوئدی را به فروش رساندند. در غرفه مشترک این سه کشور نیز مسوولانی در زمینه مجوز و حقوق آثار حضور دارند که «فون کلت»، «اولمر»، «کاسموس» و «کوپنراس» از جمله آن ها هستند. همچنین در این نمایشگاه یک مرکز بین المللی حقوق تشکیل شده است. در سال 2010 در حدود 320 عنوان کتاب از زبان سوئدی به زبان آلمانی برگردان شد و از اینرو سوئد در این زمینه در جایگاه ششم قرار دارد. 

از دیگر نویسندگان صاحب نام شرکت کننده در این نمایشگاه می توان «ریچارد اوبرمایر» از اتریش ، «ماریو بارگاس یوسا» از پرو ، «جاناتان فرانزن» از آمریکا ، «نوویولت بولاوایو» از زیمباوه و «آندرآ لوی» از انگلستان اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها