کتاب «هفت دقیقه به شلیک» با 10 فصل و 160 صفحه از سوی انتشارات مدرسه منتشر شده است.
کتاب «هفت دقیقه به شلیک» با 10 فصل و 160 صفحه از سوی انتشارات مدرسه منتشر شده است.
برای نجات آثار تاریخی، دهها هزار جلد کتاب چندصدساله از قفسههای یک صومعه قرونوسطایی در مجارستان جمعآوری میشود تا آنها را از هجوم سوسکهایی که میتوانند بخشی از تاریخ را نابود کنند، حفظ کنند.
اصفهان – نشر «اقنوم» کتاب «تماشای ایران» را که شامل منتخب عکسهای مرتضی بخردی از سرتاسر ایران است، به انتخاب حامد قصری منتشر کرد.
نویسنده کتاب «همهچیز فرو میپاشد: زندگی و آثار صادق چوبک» گفت: از منظر مضمونی، چوبک معمولاً به بخشهایی از جامعه میپردازد که کمتر دیده شدهاند؛ او از لایههای پایین و فراموششده جامعه مینویسد و آنچنان به این طبقات نزدیک میشود که گاه تصمیمات و رفتار شخصیتهایش حیرتانگیز و گاه هولناک به نظر میرسد.
محمد حسینی، نویسنده، گفت: در پشت سر اسمهایی چون مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند و میتوان گفت اگر کسی در عالم نویسندگی دارای توانمندی زیادی باشد و به شهرت برسد میتواند عایدی خوبی نیز برای تأمین یک زندگی مرفه داشته باشد؛ ولی همه هری پاتر نویس نیستند.
این خانه، صرفاً چهاردیواریای ساده نیست؛ بلکه آستانهای است که هزاران جوان ایرانی در آن تربیت شدند، حق آموختند، اخلاق ورزیدند و افتخار آفریدند.
ثبت مکتوب تجربیات جنگ در همان زمان وقوع یا لااقل در زمانی نزدیک به آن، ضمن آنکه روایتی دست اول از آن رویداد و از منظری متفاوت از گزارشهای رسمی ارائه میکند، همچنین میتواند حال و هوای انسانی را منتقل کند که آن واقعه را از نزدیک و به صورت زنده تجربه کرده و هنوز به اصطلاح داغ است و حس و احساساتی زنده دارد.
کاوه فرخ: ایرانی خواه نیروی نظامی داشته باشد و یا نداشته باشد، از زمان اسکندر تا به امروز از خاک خودش دفاع میکند به هر نحوی.بحث ژنتیک نیست اما به لحاظ فرهنگی شاهد یک نوع ایراندوستی در ایرانیان هستیم که به سادگی از بین نمیرود.
فواد نظیری، شاعر و مترجم ایرانی، گفت: ادبیات در مقطع تاریخی وقوع یک جنگ، عصاره این رخداد را میپروراند و تأثیر آن را بر عواطف انسانی و مسائل درونی بازگو میکند.
آذردخت بهرامی، داستاننویس، گفت: سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد و شاید فقط بتوان فیلمنامه را سفارشی نوشت که آن هم میتوان گفت جزو ادبیات نیست.
منیرالدین بیروتی، داستاننویس ایرانی، گفت: حتی اگر یک نویسنده حرفهای باشد و تماموقت بنویسد اما دانش ادبی کافی نداشته باشد، نه تنها سودی برای فرهنگ و ادبیات ندارد بلکه بازار کتاب را مبتذل میکند و سطح سلیقه جامعه را نیز پایین میآورد.
مجله نیشن در مقالهای به تحلیل و بررسی رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو نویسنده معاصر کشور ایتالیا با موضوع فرهنگ مصرف گرایی در دنیای مدرن میپردازد که امسال توانسته به فهرست نهایی جایزه بوکر راه یابد.
محمد سمیر ندا، نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025 در گفتوگویی صمیمانه از تجربه زیسته، زخمهای تاریخ و مسئولیت نوشتن در برابر حافظه جمعی سخن میگوید
اگر هوش مصنوعی بتواند به اندازهی دانشجویان کارشناسی ارشد آثار ادبی مانند هملت را تحلیل کند، آیا هنوز نیاز به نقد ادبی انسانی و آموزش آن وجود دارد؟
کارشناسان، میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها» درباره محدودیتها، مباحث اجرایی، چالشهای زیرساختی نشر کتاب کودک و نابلدی و بیتوجهی ناشران به کسب آمادگی برای حضور در بازارهای جهانی با توجه به قابلیتهای ادبیات کودک و نوجوان گفتند.
خراسانرضوی - دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» به همت خردسرای فردوسی مشهد و با نظارت محمدجعفر یاحقی منتشر شد.
برخلاف روایتهای رسمی که پیوند هایدگر با نازیسم را امری گذرا، سیاسی و بیارتباط با تفکر فلسفی او معرفی میکنند، فاریاس با تکیه بر اسناد تاریخی و شواهد مکتوب، نشان میدهد که این ارتباط نهتنها عمیق و ایدئولوژیک، بلکه تا پایان عمر هایدگر نیز استمرار داشته است.
خراسان رضوی - نخستین ایستگاه دیجیتال دسترسی به نسخ خطی و دریافت منابع چاپی گنجینه رضوی در محل کتابخانه ملی ازبکستان در تاشکند راهاندازی شد.
«نیمن» دست به نگارش تاریخ فلسفه، با محوریت موضوع «شر»،پرداخته است. او در مطالعه خود نشان میدهد تغییرات دیدگان انسان، بهخصوص انسان غربی، در رابطه با مفهوم شر، منجر به تحولاتی بنیادین شده که در عموم تاریخنگاریهای فلسفه، نادیده گرفته شدهاست
حسین شیخ رضایی معتقد است: توجه روزافزون مردم به فلسفه، نشانگر جستجوی آنها برای معنا و راهکارهای عملی در زندگی است، نه صرفاً مباحث انتزاعی. او تأکید میکند که «فلسفههایی برای زندگی» به دلیل پرداختن به همین دغدغههای انضمامی و نیاز به معنایابی در جامعه، با استقبال چشمگیر مواجه شده و به پناهگاهی فکری بدل گشتهاند.
مطالعه دیستوپیا در اندیشه کلیز در کتاب «دیستوپیا: تاریخی طبیعی» از مرزهای نقد ادبی فراتر رفته و به یک ابزار مفهومی در علوم انسانی، تاریخ اندیشه، و تحلیل ایدئولوژی بدل میشود. این یادداشت در پی آن است که ظرفیت دیستوپیا را برای بازاندیشی در باب تمدن، سیاست، و انسانِ معاصر، از رهگذر بازخوانی پروژه کلیز، بهمثابه یک امکان نظری جدید برجسته سازد.
نشست تخصصی «داستان جنایی معمایی تاریخی فاندورین؛ شرلوک هولمز روسی» با حضور کاوه میرعباسی و محمد قمری برگزار خواهد شد.
پرویز اقبالی،پیشکسوت عرصه پینما (کمیکبوک) و تصویرسازی، گفت: کارهای جوانان امروز در حوزه کمیکبوک در ایران، چهرهها، نوع طراحی، آدمها، اندامها و زاویهدید کمیکاستریپهای امریکایی و اروپایی را به ذهن میآورند و این از مهمترین بحرانهای کمیکبوکهای ایرانی است.
رکود، فطعا یکی از آسیب بحرانها ازجمله جنگ است؛ مثل جنگ ۱۲ روزه در ایران که صنف کتابفروشیها را دچار آسیب و چالشهای مالی و برای دریافت حمایتی دیگر از دولت مکاتبات را آغاز کرد.
مرکزی – در هشتاد و سومین نشست ادبی «دوشنبههای کتابنخوانها» در اراک، مجموعه داستان کوتاه «آواز درناها» نوشته فاطمه ظهیری، با حضور نویسنده و جمعی از علاقهمندان ادبیات کودک و نوجوان، مورد نقد و خوانش قرار گرفت.
فارس- کتاب «از امضا تا اجرا؛ راهنمای ساده قراردادهای هنری» نوشته مهدی مقدر، با هدف آشنایی هنرمندان با مباحث حقوقی و قراردادهای تخصصی در عرصه هنر، از سوی انتشارات مولفان فرهیخته منتشر شد.
ایلام- مراسم اختتامیه جشنواره ملی و استانی «نسل امید» به همت حوزه هنری در ایلام برگزار شد.
این تصویر در مجموعه عکسهای کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران نگهداری میشود.
خراسان رضوی - کتاب «برادر من تویی» این شبها در رویداد فرهنگی مذهبی «کوچه محرم» خوانش میشود.
کتاب «جستوجوی رهایی در قلهها»، کوهنوردی را نه صرفاً یک ورزش، بلکه عرصهای برای مقاومت و همبستگی اجتماعی در بستر تحولات سیاسی و اجتماعی میداند.
تالار کتابهای خطی و کتابهای نفیس کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران، بخشی از این کتابخانه است که به نگهداری و نمایش نسخههای خطی نفیس، کتابهای چاپ سنگی، چاپ سربی و سایر کتابهای کمیاب و ارزشمند اختصاص دارد. این تالار یکی از غنیترین مجموعههای نسخ خطی در ایران را در خود جای داده است و پژوهشگران و علاقهمندان به تاریخ و فرهنگ میتوانند از این گنجینه ارزشمند بهرهمند شوند. /عکاس:معصومه احمدی
همدان - با وجود اینکه مولفان از بدقولی ناشر و بیکیفیتی کارها توسط ناشران بومی گلهمند هستند اما ناشران معتقدند اینگونه نیست و با مولفان بومی همکاری خوبی دارند.
محمد اسماعیلزاده، مترجم «عقاید یک دلقک» و آثاری دیگر از هاینریش بُل، گفت: بُل نویسندهای بود که جنگ جهانی دوم را در مرکز آثارش قرار داد، اما نگاهش صرفاً سیاسی نبود. او داستان انسانهای واقعی و معمولی را روایت میکرد؛ کسانی که پیش از جنگ زندگی عادی داشتند، اما با ویرانیهای جنگ، خانه و هویتشان را از دست دادند. قدرت مشاهدهگری بل در توصیف جزئیات زندگی این آدمها بینظیر بود. او بهجای خلق روایتهای قهرمانانه، شخصیتهایی خلق کرد که خواننده میتوانست با آنها همذاتپنداری کند.
خراسانرضوی - تصویری از آگهی فروش کیلویی کتاب توسط کتابفروشی گوتمبرگ مشهد که در تاریخ یکم فروردین ۱۳۴۰ در روزنامه خراسان به چاپ رسیده است. انتشارات و کتابفروشی «گوتمبرگ» سال ۱۳۲۴ به همت مرحوم محمود کاشیچی روبهروی باغملی تاسیس شد. نخستین کتابی که توسط این انتشارات چاپ شد، کتاب «شعر در ایران»، اثر ملکالشعرای بهار بود.
البرز - در دل محله مظاهری کرج، کتابفروشی کوچکی هست که سالها پناه واژهها و آرامش جویندگان معنا شده؛ جایی بهنام «هجران» که نزدیک به سه دهه، دور از هیاهوی روزمره، خانه کتابها، خاطرهها و گفتوگوهای آرام است.
داریوش مودبیان مطرح کرد: چخوف را نباید در زمان و مکان خاصی محدود کرد. آثار او بیزمان و بیمرز است و مخاطب امروز هم میتواند بیواسطه با آن ارتباط برقرار کند. او دشمن سرسخت ابتذال در زندگی بود و زندگی را جدی میگرفت، هرچند خودش آدمی شوخطبع بود. او با آثارش به ما میآموزد چگونه بد زندگی نکنیم.
نعمتالله فاضلی با نگاهی انتقادی به پدیده روانشناسی زرد معتقد است که گرچه بسیاری از این کتابها سادهانگارانه و سطحیاند، اما عمل خواندن — حتی اگر از محتوای ضعیف تغذیه شود — میتواند به سلامت ذهن و تقویت مغز کمک کند. او میگوید: «در دنیای آزاد نمیتوان افراد را از خواندن این کتابها منع کرد. خودِ عملِ خواندن مفید است، حتی اگر محتوای کتاب چندان علمی نباشد».
شاید بتوان پرسید که جنگ اوکراین چقدر به ما مربوط است؟ اول اینکه جنگ اوکراین به تغییر توازن قوای جهانی مربوط است و از آنجا که کشور ما در خلاء وجود ندارد و ما در همین جهان واقعی زندگی میکنیم، به ما هم مربوط میشود. دوم اینکه آنچه در اوکراین جریان دارد، میتواند در ایران هم رخ دهد. امپریالیسم میتواند برای کشور ما هم چنین نقشهای را تدارک ببیند.
کتاب «تاملاتی بر فلسفه تاریخ» یک تحلیل انتقادی از فلسفه تاریخ است که به بررسی و نقد دیدگاههای مختلف درباره تاریخ و روندهای تاریخی پرداخته است. هدف اصلی نویسنده ارائه فهمی عمیقتر از مفاهیم فلسفی تاریخ و نقد نظرات موجود در این زمینه است.
میتوان کتاب «صید مرغ سنگخوار» را «بوطیقای ایمان در جهان خدا» نامید؛ زیرا ابعاد فاجعهای را واکاوی میکند که بر انسان مومن علیرغم ایمان او آوار شده است.
محسن شاهرضایی، منتقد ادبی گفت: ادبیات اردوگاهی، بهویژه آنچه پس از دفاع مقدس در کشور ما شکل گرفت، نوعی ادبیات تعلیم و تربیتی است. این ادبیات، برخلاف حبسنویسی که ماهیتی شکوهآمیز و مرثیهوار دارد، بر انتقال آموزههای اخلاقی، انسانی و معنوی تأکید دارد.
نظر شما