عبدالوهاب المسيري، متفكر مصري، يكي از منتقدان مدرنيته است كه قابل توجهترين نقدها را به اين حوزه وارد كرد. كتاب «مدرنيته و رايحه باروت» عنوان اثري است كه 9 مقاله از وي را شامل ميشود و به تازگي از سوي انتشارات كتاب صبح منتشر شده است.\
وي افزود: المسيري كه از دانشگاه راتجرز آمريكا فارغالتحصيل شد و در سال 1969 به مصر بازگشت و تا سال گذشته كه درگذشت، به تدريس و تحقيق و نگارش مشغول بود.
نصيري پژوهشهاي المسيري را داراي رويكرد اجتماعي و سياسي معرفي كرد و گفت: «دانشنامه يهود و صهيونيزم» را ميتوان مهمترين اثر او به شمار آورد كه در هشت مجلد منتشر شده است.
وي با بيان اين كه نقد اين متفكر مصري به مدرنيته جزو نقدهاي مهم اين حوزه است، گفت: او بسيار ريشهاي و عميق با اين موضوع برخورد ميكند و اساس نظريههاي مبنايي آن را به نقد ميكشد.
نصيري ادامه داد: براي مثال، المسيري در يكي از مقالات كتاب كه «مدرنيته و رايحه باروت» نام دارد و عنوان كتاب نيز هست، بيان ميدارد كه پشتوانه مدرنيته، نظاميگري است. بر اين اساس، يكي از مهمترين ابزارها در دست كشورهاي غربي و استعمارگر كه دوام آنها را تضمين ميكند، سلاحها پيشرفته و مخرب است.
وي المسيري را داراي گرايشهاي قوي اسلامي برشمرد و گفت: اين 9 مقاله پيش از اين در نشريه «سياحت غرب» منتشر شده بودند.
نظر شما