دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۴
روایتی از «پیوند حماسه‌ها: از توس تا خرمشهر»/ تاکید بر ارج‌نهادن به فردوسی

خراسان‌رضوی - معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه بزرگ‌ترین دستاورد عملیات بیت‌المقدس آزادسازی خرمشهر بود، گفت: خرمشهری که چهار بار از زمان حکومت عثمانی تاکنون اشغال شده بود و در دوران دفاع مقدس ملت زیر بار هجمه دشمنان نرفت و تحقیر را نپذیرفت.

سرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) – ساحل رضائی: عصر یکشنبه حال و هوای ورزشگاه ۲۲ بهمن دانشگاه فردوسی مشهد با روزهای دیگر متفاوت بود و اولین گردهمایی استانی – دانشگاهی «پیوند حماسه‌ها: از توس تا خرمشهر» با حضور پرشور دانشجویان به مناسبت گرامیداشت سوم خردادماه و همزمان با ایام آزادسازی خرمشهر و چند روز پس از بزرگداشت فردوسی برگزار شد.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی و معاون وزیر علوم مهمانان ویژه مراسم و سخنرانان اصلی بودند. اجرای گروه مارش ارتش، رزم اسب‌ها؛ نمایش رستم و سهراب، حضور «علی زند وکیلی» خواننده مطرح کشور و «خداداد عزیزی» فوتبالیست برجسته از دیگر جزییات این رویداد فرهنگی بود.

از غافلگیری دشمن در عملیات بیت‌المقدس تا تاکید بر ارج‌نهادن به فردوسی

امیر دریادار حبیب‌الله سیاری معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی در این مراسم گفت: به دشمنان می‌گوییم تا زمانی که جوانان ایران در میدان هستند ما پیروز هستیم و امروز نیروهای مسلح افتخار می‌کنند که جوانان، پشتیبان ایران هستند و در برابر هر دشمنی می‌ایستند و پوزه دشمن را به خاک می‌مالند.

وی ادامه داد: دشمن گاهی فراموش می‌کند که ما تجربه پیروزی عملیات بیت‌المقدس را داشته‌ایم، عملیاتی که دشمنان تصور پیروزی ما را نیز نداشتند.

معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی خطاب به جوانان و دانشجویان حاضر در این مراسم گفت: شما نیز بدانید آینده کشور مال شماست و شما امروز پا جای پای شهدا گذاشته‌اید و به طور قطع می‌توانید آینده کشور را بسازید. شما با نگاه به عملیات بیت‌المقدس با غیرت، سربلندی، تلاش و علم افزایی می‌توانید آینده کشور را بسازید.

معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: دشمن در عملیات بیت‌المقدس غافلگیر شد چرا که تصور نمی‌کرد بعد از عملیات طریق‌القدس ایران بتواند عملیاتی به این عظمت انجام دهد و نیروهایش را دوباره بسیج کند.

از غافلگیری دشمن در عملیات بیت‌المقدس تا تاکید بر ارج‌نهادن به فردوسی

وحید شالچی، معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در ایم مراسم گفت: علاوه بر وجود مضجع شریف حضرت رضا (ع) که خراسان را به مکانی عزیز تبدیل کرده است، خراسان جایی است که خورشید ایران زمین از آن طلوع می‌کند. بسیاری از مفاخر ایران از اینجا طلوع کردند جنبش احیای ایران از اینجا ظهور کرد. در عصر زرین تمدن اسلامی و به ویژه در سده‌های دوم تا پنجم هجری، چهره‌های برجسته‌ای از اینجا ظهور کردند. خراسان در سده دوم تا پنجم هجری، طلایه‌دار علم در جهان جهان اسلام بوده است و نام‌های بزرگی مانند فردوسی، فارابی، مولانا و … از این سرزمین بوده‌اند.

وی گفت: حداقل در هزار سال اخیر و در روزگاری که در خراسان بزرگ، آفتاب سامانیان رو به غروب رفت، یکی از عواملی که ایران را نگه داشت، حماسه‌ای بود که حکیم ابوالقاسم فردوسی آن را سرود. او با کار بزرگی که کرد، توانست میل به ماندن، مقاومت کردن، ایستادن و نیز تقویت هویت ملی، گرایش‌ها و ارزش‌های والای اخلاقی را رقم بزند که همه آنها در شاهنامه وجود دارد.

از غافلگیری دشمن در عملیات بیت‌المقدس تا تاکید بر ارج‌نهادن به فردوسی

شالچی افزود: شاهنامه توسط مردی از توس سروده شد، اما سال‌ها نه تنها در خراسان، بلکه در ایران، حس تعلق به این میراث مشترک را نگه داشت.

وی با بیان این اینکه از جمله ویژگی‌های شاهنامه «اعتدال» است، گفت: برخلاف برخی خوانش‌های غلط، فردوسی با اینکه بسیار ایران‌گرا است، ولی ضد هیچ مردمی نیست. نژادپرست نیست. جایگاه زن در شاهنامه فردوسی بالا است. فردوسی مسلمان بسیار راستینی هم هست. فردوسی به تعبیر رهبر انقلاب اسلامی حکیم است و باید فردوسی و شاهنامه را ارج بنهیم و گرامی بداریم.

شالچی در بخش دیگری از سخنان خود به حماسه فتح خرمشهر و ابعاد آن اشاره کرد و گفت: مردم ایران در این حماسه نشان دادند که چگونه در سخت‌ترین شرایط هم می‌توانند از ایران و از میراث گران‌سنگ خود که در طول تاریخ و به دشواری به آنها رسیده، حفاظت کنند. یکی از عواملی نیز که ایران را حفظ کرد نیز همین روحیه حماسی بود که شاهنامه در آن نقش داشت.

از غافلگیری دشمن در عملیات بیت‌المقدس تا تاکید بر ارج‌نهادن به فردوسی

عبدالرضا جوان‌جعفری رئیس دانشگاه فردوسی مشهد هم در این مراسم با بیان اینکه رستم نماد قدرت ملی و حفاظت از تمامیت ارضی و هویت ایرانی است، تصریح کرد: رستم پهلوان چکیده شهامت غیرت و وفاداری است، رستم مجسمه اراده ایرانی در برابر هر تجاوز و تهدید، کاوه آهنگر نماد خیزش مردم دربرابر ظلم ضحاک، گردآفرید نماد زن جسور و خردمند ایرانی، سیاوش شهزاده‌ای پاکدل، نماد مظلومیت و شهادت است. کاوه آهنگر بر ضحاک ستمگر پیروز شده و او را در کوه دماوند زندانی کرده که نماد عدالت و نجات ایران است.

جوان‌جعفری اضافه کرد: فردوسی بزرگ در این مقام نیز یعنی آنجایی که زمینه برای هر اغراق و ستایش وجود دارد، جایی که فریدون نماد دادگری و برتری عقل و عدالت بر ظلم و تاریخی ایران را نجات داده است، با درایت تمام از هرگونه اغراق و گزافه‌گویی سخن می‌گوید. این روح تجسم یافته در اسطوره ملی در کنار نماد بزرگ دینی و قدرمند ایرانی قدرت و صلابتی بی‌نظیر به بخشیده است.

وی در پایان گفت: پیوند میان دو حماسه چنان شخصیتی بخشیده که تصور تجاوز به کشور بسیار سنگین و ترسناک است، این شخصیت ایرانی تا پای جان ایستادگی می‌کند تا خرمشهر به دامن میهن اسلامی برگرداند. نام دانشگاه فردوسی نماد مرکب از فردوسی بزرگ و مشهد محل شهادت امام مهربانی است. از قضا فردوسی بزرگ عشق و ارادتی مثال‌زدنی به این نمادهای دینی دارد.

از غافلگیری دشمن در عملیات بیت‌المقدس تا تاکید بر ارج‌نهادن به فردوسی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین