به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، بنیاد ایرانشناسی با ۴۴ عنوان کتاب جدید در سیو ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور دارد. مسلم رضایی، مدیر پژوهش این بنیاد با بیان این خبر به خبرنگار ایبنا گفت: «ایرانشناسی در جهان ایرانی؛ از ملیگرایی تا جهانیاندیشی» مریم رفیعی آتانی، «جاده ابریشم: تساهل و مدارای ایرانی در عصر ایلخانی و تیموری» علیرضا ذوالقدر، «سیاست فرهنگی دولت پهلوی اول در کردستان» حسین رسولی، «گاهشماری بازار بزرگ تهران (دوره قاجاریه و پهلوی)» گروه پژوهشگران بنیاد ایرانشناسی، «سرگذشت بازارهای شمال ایران» پژوهش گروه پژوهشگران بنیاد ایرانشناسی، «باز ایرانشناسی گفتارهایی میانرشتهای» سیده راضیه یاسینی و مجید بهستانی، «درفش توحید جمهوری اسلامی و همزیستی همدلانه پیروان ادیان توحیدی» سیده راضیه یاسینی، «حکمت آرمانخواهی و سیاست در تمدنهای باستانی» مظفر نامدار، «هویت فرهنگی در گفتارهای شاهنامه فردوسی» اشرف سراج، «دریانوردی در ایران از آغاز تاکنون» محمدحسن نامی، «شهرهای ایرانشهر (جلد هفتم و هشتم)»، «مساجد دیرینه سال استان قزوین»، «سرگذشت تقسیمات کشوری ایران (جلد هفتم)» از گروه پژوهشگران بنیاد ایرانشناسی به عنوان کتابهای جدید به نمایشگاه کتاب سی و ششم آمده است.
مدیر پژوهش بنیاد ایرانشناسی افزود: به کوشش معاونت پژوهشی بنیاد ایرانشناسی هفت عنوان به صورت الکترونیکی منتشر شده است. تاریخ فرهنگ و هنر استان کردستان، ایلام، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، استان کردستان و پنجرهای رو به ایران (۳ جلدی) و دانشنامه استان شناسی استان کردستان از کتابهای است که به صورت الکترونیکی منتشر شده است.
مسلم رضایی با اشاره به کتاب «دریانوردی در ایران» به کوشش محمدحسن نامی که از سوی بنیاد به چاپ رسیده و در نمایشگاه کتاب سی و ششم در دسترس علاقهمندان به علوم دریانوردی قرار دارد، گفت: آبهای دریای پارس، دریای عمان و اقیانوس هند و همچنین رودخانههای جنوب غربی ایران از دیرباز پهنه دریانوردی ایرانیان بوده و کشتیسازی و سود جستن از ابزارهای دریانوردی امری اجتنابناپذیر بوده است.
وی افزود: نیروی دریایی ایرانیان در دوره هخامنشی به علت گسترش امپراتوری پارس و جنگ با یونان ایجاد شد اما پس از این دوران، با وجودی که همواره بیش از دو هزار کیلومتر از سواحل خلیجفارس و دریای عمان در اختیار سلسلههای ایرانی بود، توجه ویژهای به دریانوردی و نیروی دریایی نشد. پیامد این بیتوجهی آن بود که در سدههای هفدهم و هجدهم میلادی، پرتغالیها بیش از صد سال در خلیجفارس مستقر شدند. تنها با به قدرت رسیدن نادرشاه نیاز به نیروی دریایی ایجاد شد اما مجدداً در زمان قاجار، به آن بی توجهی شد و عملاً نیروی دریایی انگلستان در سواحل خلیجفارس قدرت گرفت. با روی کار آمدن حکومت پهلوی اول و با تشکیل قشون یکپارچه، نیروی دریایی به عنوان یکی از نیروهای سهگانه فعالیت خود را آغاز کرد. در این کتاب سعی شده تا به ریشههای تاریخی دریانوردی در سرزمین ایران از ابتدا تاکنون پرداخته و علل عدم توجه به دریا در قرون اخیر بررسی گردد.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به صورت فیزیکی از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) برگزار میشود. همچنین این رویداد به صورت مجازی نیز در https://book.icfi.ir برگزار میشود.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ساعت ۱۰ صبح تا ۸ شب (در روزهای پنجشنبه و جمعه تا ۹ شب) باز و پذیرای علاقهمندان است. این رویداد فرهنگی فرصتی استثنایی برای دسترسی به آثار متنوع، ارتباط با ناشران برجسته و مشارکت در برنامههای فرهنگی برای اهالی تاریخ است.
نظر شما