به گزارش خبرنگار
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نویسنده در مقدمه این اثر آورده است: «برای مفاهیم بیشماری که در مثنوی میدرخشند از آنجا که هرکس از زاویهای به آن نگریسته خواستم دین خود را ادا و شمهای از مفاهیم معرفتی انسانی و رشد و کمال او را بیان نمایم. اما در این دریای بس عظیم و ژرف و پهناور و در این گفتار کوتاه بیش از یک قطره آن را نمیتوان بازگو کرد زیرا به ضرص قاطع و یقین جازم، معتقدم و میگویم که هیچ کتابی از ساختههای فکر و قلم بشری به اندازه مثنوی شریف مولوی افکار تازه و مطالب ارزنده و جاودانی ندارد. به طوری که اگر پیشرفت سریع و حیرتانگیز تمدن و علوم و معارف بشری به فرض محال کلی از کتب و آثار نظم و نثر قدیم ساخته قلم و فکر بشر را در هم نوردد و همه را باطل کند هنوز مثنوی مولوی زنده، پیشرو و قافله سالار اصلاح نفوس و سردفتر علوم و معارف بشری و مظهر آنکه نمرده است و نمیرد تویی خواهد بود. خلاصه اینکه افکار و عقاید مولوی که در منظومه مثنوی و دیگر آثار او پراکنده است، دریای عظیم است که به قعر آن نتوان رسید.»
این کتاب دو فصل «درباره مولانا» و «نظر مولانا درمورد انسان» را شامل میشود که در فصل دوم به اولین دیدار مولانا با شمس تبریزی در کتاب ملت عشق، سوال شمس تبریزی از مولانا، وظایف انسان در خانواده، آیین همسرداری، حیاتی ناگوارتر از مرگ و وصلنایی زهرتر از زهر فراق، همراه با جمع، اشعار مربوط به همراهی جمع، خیانتنکردن به همسر و راستگویی در زندگی، شیوه بیان مولانا در مثنوی، پیر چنگی و تفسیر آیات پرداخته شده است.
انتشارات مهراب اخیرا کتاب «راهنمای تدریس ادبیات و روابط جادویی شمس و مولانا»را در 165 صفحه و با قیمت 120 هزار تومان عرضه کرده است.
نظرات