پنجشنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۱
نویسندگان خاطرات دفاع مقدس را ماندگار کنند/ کتاب‌ها راویان جنگ تحمیلی

همدان - نویسنده ادبیات پایداری گفت: نویسندگان باید تا فرصت هست و راویان دفاع مقدس در قید حیات هستند، خاطرات رزمندگان را ثبت کنند تا در ذهن تاریخ ماندگار شود.

مونا اسکندری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در همدان، در راستای برگزاری نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس در همدان اظهار کرد: تمام کشورهای دنیا برای دفاع و صیانت از میهن و حکمفرما شدن امنیت نسبی، نیازمند تمدن و فرهنگی هستند که حب‌الوطن را در آنها زیاد کند.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ حب الوطن باعث می‌شود که مردم در بحران بر اساس آن فرهنگ و تمدن عمل کرده و در برابر دشمنان از خود دفاع کنند افزود: در کشور پهناور ما نیز همین اتفاقات رخ داد و ما با هجوم همه جانبه از یک کشور به پشتوانه ۳۰ کشور مواجه شدیم که نیازمند هوشمندی مردمانی بودیم که بتوانند از وطن حمایت کنند.

این نویسنده با بیان اینکه این بحران باعث بروز صفات والایی چون ایثار و رشادت شد که کشور را امن کرد، گفت: روحیه ظلم ستیزی مردم باعث شد که اقشار مختلف مردم در صحنه‌های متفاوت بتوانند از خود نقش بی بدیلی را نشان دهند که این رشادت‌ها باید ماندگار شود.

اسکندری با بیان اینکه بسیاری از زنان ما توانستند در نقش همسری، مادری و خواهری رزمندگان از عزیز خود دل بکنند و آن را بدرقه راهی کنند که نمی‌دانستند سرانجام چه می‌شود‌، خاطرنشان کرد: امروز با نگارش خاطرات این رزمندگان در کتاب‌ها بسیاری از نوجوانان و جوانان با ایثارگری‌های آنها آشنا می‌شوند و می‌دانند که حب‌الوطن چیست.

وی با تاکید بر اینکه بسیاری از زنان در دوران دفاع مقدس در پشت جبهه نیز از حمایت‌های خود دریغ نکردند یادآور شد: قطعا برای ساخت آن فرهنگ و نگه داشتن آن تمدن نیازمند ثبت چنین تصاویر و نقش‌هایی هستیم و هر کشوری نیز اگر چنین اتفاقی برای آن رخ داده بود قطعا پیشگام در ثبت خاطره می‌شد.

این نویسنده ادبیات پایداری تاکید کرد: قطعا خاطره‌نگاری برای ثبت و تحلیل رویدادهایی چون جنگ تحمیلی منبع و ماخذی برای هنرها در سال‌های آتی خواهد بود.

وی با اشاره به نگارش کتاب در حوزه ادبیات پایداری خاطرنشان کرد: ما گنج و گوهرهایی داریم که در دل راویان پنهان شده و در این هشت سال در نقاط مختلف با نقش‌های مختلف حضور پررنگی داشتند که برخی هنوز این گنج را باز نکرده و گوهرش را به اشتراک نگذاشته است.

اسکندری تاکید کرد: وجود راویان هشدار برای ما نویسندگان است که تا فرصت است و این راوی‌ها و خاطره‌گوها زنده هستند، باید به ثبت این خاطره‌ها روی بیاورند.

وی اضافه کرد: طی چند سال اخیر با توجه به رهنمودهای رهبر انقلاب و تقریظ‌هایی که بر کتاب‌های شفاهی داشتند، خط و مسیر برای نویسندگان روشن می‌شود.

این نویسنده ادبیات پایداری با اشاره به کتاب‌هایی که در حوزه دفاع مقدس در همدان تالیف شده است، گفت: رهبر انقلاب با توجه به اتفاقات رخ داده فرمودند نویسندگان همدان ستارگان اقبال هستند و باید این ستارگان بیش از پیش فراوان‌تر شوند و بر تعداد آنها افزوده شود تا این راه روشن‌تر شود پس این وظیفه‌ بر گردن ماست و بر قلم ما سنگینی می‌کند که انجام شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: نویسندگان می‌توانند خاطراتی را استخراج و بر چارچوب ادبیات شفاهی بیاورند که در سال‌های آتی بتواند خروجی‌هایی را داشته و به حفظ فرهنگ و تمدن کشورمان کمک کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها