دوشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۴
تربیت مؤلفان و آفرینشگران ادبیات مغفول مانده است/ حضور شاعران و خوانندگان شاخص در «ایران‌سرا»

میلاد عرفان‌پور، مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری گفت: مهم‌تر از آفرینش، پرورش هنرمند است و ما در تربیت و پرورش شاعر و نویسنده غفلت کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، میلاد عرفان‌پور در نشست خبری رویداد ملی شعر و موسیقی «ایران‌سرا »که امروز، 2۷ شهریور در سالن مرحوم طاهره صفارزاده حوزه هنری برگزار شد، گفت: شعر پارسی مهم‌ترین میراث و ثروت ما ایرانیان در عرصه فرهنگ و هنر است که نسل به نسل و قرن به قرن به ما رسیده است. ما در شعر به قله‌هایی رسیده‌ایم که هیچ ملتی به آن نرسیده است.
 
عرفان‌پور با اشاره به نگاه مرکز آفرینش‌های حوزه هنری در دوره جدید عنوان کرد: ما به این باور رسیده‌ایم که این مرکز باید همت اصلی خود را در حوزه‌هایی صرف کند که آنها اولویت‌های جدی انقلاب اسلامی است و سویه آفرینش داشته باشند. رویکرد ادبی نهادهای متولی در حوزه عمل به برگزاری برنامه‌های تکراری و روزمره می‌رسد که البته بد نیست. سخن ما این است که مرکز آفرینش‌های حوزه هنری چقدر به آفرینش پرداخته است؟ آفرینش صرفا آفرینش اثر نیست و مهم‌تر از آفرینش، پرورش هنرمند است. ما در تربیت و پرورش شاعر و نویسنده غفلت کرده‌ایم.
 
مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری با بیان اینکه در دوره جدید همت اصلی ما پرورش شاعر و نویسنده خواهد بود، افزود: یکی از حوزه‌های غفلت شده، ترویج مؤلفان و آفرینشگران ادبیات است. یکی از وظایف اصلی خود در مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری را ترویج شعر و معرفی شاعر و کتاب‌های شاخص قرار دادیم و مسیر ما در این زمینه گفت‌وگو محور و تعاملی است و از اجرای برنامه‌های تکراری پرهیز می‌کنیم.
 
وی با اشاره به اينکه شعر همیشه در ایران مهم‌ترین رسانه بوده است، بیان کرد: تأثیرگذاری شعر در حوزه‌های مختلف اجتماعی و سیاسی است. اگر بخواهیم از میان هنرها فقط در یک حوزه سرمایه‌گذاری کنیم، قطعا آن حوزه شعر است زیرا در آن به قله‌هایی دست یافته‌ایم. باید از شعر پاسداری کنیم و تلاش کنیم این هنر معناگرا و ارزشمند همگن با هنر انقلاب اسلامی فرصت ظهور و بروز پیدا کند.
 
عرفان‌پور در مورد رویداد ایران‌سرا که شب‌های ۲۷ و ۲۸ شهریور به همت مرکز موسیقی و مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری برگزار می‌شود، گفت: این رویداد با حضور جمعی از شاعران و خوانندگان شاخص برگزار می‌شود که از جمله آنها می‌توان به یوسفعلی میرشکاک، فرید طهماسبی، سعید بیابانکی، محمود اکرامی‌فر، محمد‌سعید میرزایی، محمدرضا ترکی، مرتضی امیری اسفندقه، هادی سعیدی، ناصر فیض، امید مهدی‌نژاد، مهدی جهاندار، محمد‌مهدی سیار، لیلا کردبچه، پونه نیکویی، اعظم سعادتمند، حسنی محمد‌زاده و رضا شیبانی، حسین حقیقی، امیر حقیقت، غلامرضا صنعتگر، امیرحسین سمیعی و عارف جعفری اشاره کرد.
 
وی با بیان اینکه رویداد «ایران‌سرا» چندین برنامه جنبی دارد، افزود: سه استودیوی ضبط و تصویر داریم که از شعرا تصاویر و کليپ‌هایی برای ترویج آثار آنها تهیه شود. آتلیه‌ای هم به منظور تهیه پرتره از شاعران تشکیل شده است. در تالار سوره حوزه هنری نمایشگاهی از گزیده آثار شعر و موسیقی حوزه هنری برگزار می‌شود و تمام این برنامه‌ها با هدف معرفی شاعران و آثار آنهاست.
 
عرفان‌پور بخش دیگر سخنان خود را به توضیح در مورد رویداد مطلع اختصاص داد و گفت: این رویداد را با همکاری شهرستان ادب و باشگاه آفتاب برگزار می‌کنیم. فراخوان این رویداد را منتشر می‌کنیم تا شاعران جوان که در آستانه چاپ اولین اثر خود هستند، اثر خود را برای ما ارسال کنند. اساتید آثار دریافتی را بررسی می‌کنند، 20 مجموعه از ۲۰ شاعر انتخاب می شود و طی فرایند چهار تا پنج ماهه کتاب‌ها نهایی و آماده چاپ می‌شوند.
 
مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی به رویداد «خانه‌ام خرمشهر» نیز اشاره کرد و افزود: این رویداد که در زمینه نگارش رمان با محوریت خرمشهر است، سوم مهر در خرمشهر برگزار می‌شود. یکی از برنامه‌های این رویداد شش کتاب یک شهر است که در آن از شش کتاب با محوریت خرمشهر رونمایی خواهد شد. این برنامه چهارم مهر در خرمشهر برگزار می‌شود و رمان‌ها شامل «خون‌براده‌هایی از شهر»، «هفت‌هزاروسیصد یک روز بعد»، «وقتی حیات خوابید»، «بشگوچ»، «میهانه میهانه» و«نورچشمی» است که همگی توسط نویسندگان جوان نوشته شده است.
 
عرفان‌پور یادآور شد: در رویداد «خانه‌ام خرمشهر» برنامه‌های مختلف اجرا می‌شود و نشست‌هایی برای نقد و بررسی شش رمان منتشر شده با محوریت خرمشهر، یکی از این برنامه‌هاست. همچنین با هنرمندان و نويسندگان خرمشهر برنامه دیگر این رویداد خواهد بود.
 
برای جامعه ادبی هر روز، روز شعر و ادب پارسی است
 همچنین علی داوودی، مدیر دفتر شعر حوزه هنری در این نشست گفت: برای جامعه ادبی هر روز، روز شعر و ادب پارسی است چون شعر در تمام شئون زندگی ما ایرانیان جاری بوده است. قله‌های بزرگ هنر متعلق به شاعران ماست و روزهایی هم به نام شاعران بزرگی چون حافظ، فردوسی و شهریار نامگذاری شده است.
 
داوودی عنوان کرد: حوزه هنری در ادوار مختلف برنامه‌های متنوعی پیش رو داشته است و آموزش و استعدادیابی در این دوره مورد توجه مرکز آفرینش‌های ادبی قرار دارد. به عنوان مثال در رویداد مطلع شاعران جوان و بزرگ درگیر می‌شوند. معرفی شاعران جوان توسط پیش‌کسوتان سنتی بوده که از قدیم در فرهنگ ما وجود داشته است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها