شنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۷
واسطه‌گری صنعت چاپ مازندران را با مشکل مواجه کرده است

مازندران- نائب رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران مازندران با اشاره به یکی از معضلات صنعت چاپ در مازندران که در آینده ضربه سنگینی بر این صنعت در استان وارد خواهد کرد، ادامه داد: یکی از مشکلات خروج کارهای چاپی از مازندران به تهران است که توسط برخی واسطه‌ها انجام می‌شود.

عباس امیری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در ساری، اظهار کرد: یکی از نقاط قوت صنعت چاپ مازندران، داشتن نیروهای متعهد و آماده است.
 
وی با بیان اینکه کارکنان هوشمندی در چاپخانه‌های استان مشغول به کار هستند و با دستگاه‌هایی که به روز نیست کارهای باارزشی انجام می‌دهند که قابل قدردانی است، افزود: اما به دلیل تنگناهایی که صنعت چاپ در چند سال اخیر به آن مبتلا شد گزایش به فعالیت در این زمینه کم شده است.
 
نائب رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران مازندران با اشاره به وابستگی سایر صنایع به صنعت چاپ، گفت: مازندران قطب کشاورزی است و اگر در بسته‌بندی این محصولات به درستی عمل شود باعث رونق صنعت چاپ استان خواهد شد.
 
امیری تصریح کرد: لازمه این کار، داشتن زیرساخت و ماشین‌آلات به روز است و تامین سرمایه اولیه برای خریداری تجهیزات جدید، در توان مالی چاپخانه‌داران نیست و به حمایت دولتی و اختصاص سرمایه اولیه از طریق پرداخت تسهیلت نیاز دارد.
 
وی با اشاره به یکی از معضلات صنعت چاپ در مازندران که در آینده ضربه سنگینی بر این صنعت در استان وارد خواهد کرد، ادامه داد: خروج کارهای چاپی از مازندران به تهران از جمله مشکلات است که توسط برخی واسطه‌ها انجام می‌شود.
 
نائب رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران مازندران خاطرنشان کرد: به دلیل نزدیکی تهران به مازندران و همچنین سهولت ارسال فایل با استفاده از بستر اینترنت، واسطه‌هایی که چاپخانه‌دار نیستند و صرفا با داشتن دفتر کار، چاپ را از مازندران خارج می‌کنند.
 
امیری با بیان اینکه جلوی این کار باید از طریق مراجع مرتبط، گرفته شود، اظهار کرد: افرادی که مجوز فعالیت در صنعت چاپ ندارند با سوءاستفاده در حال واسطه‌گری و زمین زدن صنعت چاپ مازندران هستند.
 
وی با اشاره به گران بودن ماشین‌آلات صنعت چاپ، افزود: با کاهش تقاضای کار در استان، خرید ماشین‌آلات توجیه اقتصادی نخواهد داشت و نمی‌دانیم این معضل را چگونه باید برطرف کنیم.
 
نائب رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران مازندران با بیان اینکه برخی دستگاه‌های اداری برای چاپخانه‌ها مشکلاتی را به وجود می‌آورند، گفت: چاپخانه‌های مازندران از نظر اقتصادی در وضعیت جالبی نیستند  اما توانمندی‌های بسیاری دارند که اجازه بروز داده نمی‌شود، اگر دستگاه‌های اجرایی هم بخواهند مشکلاتی ایجاد کرده و با فعالان این صنف، همکاری نکنند با مشکلات بیشتری مواجه خواهیم شد.
 
امیری با اشاره به اینکه ما تابع سیاستگزاری‌ها هستیم، تصریح کرد: بسیاری از سیاستگزاری‌ها از دست ما خارج است اما اگر رشد اقتصادی ایجاد شود تقاضای کار هم افزایش می‌یابد و از این وضعیت خارج می‌شویم.
 
وی با بیان اینکه فعالان صنعت چاپ مازندران همچنان امیدوارانه مشغول به کار هستند تا از چرخه عقب نمانند و این صنعت را به سمت اعتلا پیش ببرند، ادامه داد: امیدواریم شرایط اقتصادی و اجتماعی بهبود یابد و سیاستگزاران هم گوشه چشمی به صنعت چاپ داشته باشند چرا که ما مصمم به حفظ این صنعت هستیم و صدای خود را به گوش مسئولان می‌رسانیم که نگاه لیطف‌تری به صنعت چاپ داشته باشند که برای کشور موثر و کارساز است.
 
نائب رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران مازندران خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات صنعت چاپ، داشتن 2 متولی است، بهتر است صنعت چاپ یک متولی داشته باشد و ما بدانیم مسائل را از کدام مسیر باید رفع کنیم.
 
وی با اشاره به اوضاع کساد چاپ کتاب و محصولات فرهنگی در کشور، گفت: علاقه به کتاب در گرو بهبود شرایط اقتصادی خانوار است و با گفتن اینکه کتاب خوب است و اندیشه ایجاد می‌کند باعث قرار گرفتن کتاب در سبد فرهنگی خانوار نمی‌شود.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها