تکتم نجفیمنش در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به برنامههای کتابخانههای سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با شروع فصل تابستان، عنوان کرد: بخشی از برنامهها و رویدادهای کتابمحور در این ایام، برای کودکان، نوجوانان و خانوادهها به شکل همیشگی دنبال میکنیم تا فرهنگ کتاب و کتابخوانی با قوت و قدرت ادامه داشته باشد.
وی افزود: ساعت کار کتابخانهها نیز به تناسب درجهبندی و شرایطی که مدیران کتابخانهها پیشبینی میکنند متغیر است اما برای صرفهجویی در مصرف برق، یکساعت از ساعت کار سالنهای مطالعه کاسته شده است.
نجفیمنش در ادامه به دو طرح پیشبینی شده برای این ایام اشاره کرد و گفت: «روایت کتاب» عنوان یکی از این طرحها است که در قالب دورهمی بچه کتابخونها در کتابخانههای شهر تهران اجرا خواهد شد و اعضا میتوانند کتابها را در قالب صوتی و فیزیکی مطالعه کرده، سپس روایت خود را کنند.
وی ادامه داد: شرکتکنندگان باید پس از خوانش اثر به سوالاتی که در بردارنده نکتههای مهم هر کتاب است، پاسخ بدهند.
نجفیمنش، همچنین به برگزاری دومین دوره طرح «مادران قصهگو» اشاره کرد و توضیح داد: در دوره ۱۲ روزه تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران، نخستین دوره این طرح را برگزار کردیم که مادران، داستانهایی با محوریت ایران، قهرمانان و پیشرفتهای کشور را برای کودکان بخوانند و ضبط کنند تا کودکان بتوانند با شنیدن قصه در عین تابآوری دشواری روزهای دفاع از میهن با مفاهیم انسانی آشناتر شوند.
به گفته وی، در این طرح از همه دعوت شده بود تا فارغ از جنسیت و والد بودن، داستانی که حکایتی از ایران و قدرت کشور و قهرمانان است را برای کودکان بخوانند تا حس خوبی برای آیندهسازان کشور ایجاد شود.
نجفیمنش، با بیان اینکه در دوره اول، ۱۴ نفر برگزیده شدند، گفت: قرار است در دوره دوم، داستانهای پیروزی با هدف امیدآفرینی برای کودکان و نوجوانان روایت شود و مادران در انتخاب کتاب آزاد هستند.
وی افزود: داستان و قصه میتواند روحیه کودکان و نوجوانان در بحبوحه جنگ را تقویت کند و داستانهایی با مضمونهای پیروزی و موفقیت میتواند فرصتهای تربیتی خوبی در اختیار مادران فراهم کند.
نظر شما