جمعه ۲ تیر ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۷
گزیده اخبار فرهنگ مقاومت در هفته‌ای که گذشت

در هفته گذشته مطالبی متشکل از گزارش و مصاحبه و یادداشت به مناسبت‌‌های مختلف، در صفحه فرهنگ مقاومت ایبنا منتشر شد.

در هفته‌ای که گذشت، سرویس فرهنگ مقاومت خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در حوزه‌های مختلفی پوشش خبری و رسانه‌ای داشت که گزارش آن به اختصار بیان می‌شود.

زندگی‌نامه مستند شهدای شاخص جهاد سازندگی تألیف می‌شود
حسن علایی فعال گفت: به موازات تألیف كتاب فرماندهان شهید شاخص، تألیف كتاب زندگی‌نامه مستند شهدای شاخص جهاد سازندگی را در دستور كار خود قرار داده‌ایم،
 
سوال امپراطور ژاپن درباره جهاد سازندگی
۲۷خرداد سال ۱۳۵۸ امام خمینی(ره) در پیامی که از طریق رادیو-تلویزیون اعلام شد، فرمان تأسیس جهاد سازندگی را صادر کردند. «دانشجوهای عزیز، متخصصین، مهندسین و بازاری، کشاورز، همه قشرهای ملت، داوطلب برای این است که ایرانی که به طور مخروبه به دست ما آمده است بسازند. کتاب‌های «رسم جهاد۱»، «رسم جهاد۲»، «آقا صادق» و « دلهره‌های آخرین خاکریز» با موضوع جهاد سازندگی نوشته و در انتشارات راه یار به چاپ رسیده‌اند.
 
خط مقدم دوم دفاع مقدس، زنان پشتیبان جبهه بودند
کتاب «زنان جبهه جنوبی» به قلم مریم مرادی کوه‌باد توسط جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و نشر راه‌ یار چاپ شد. صحنه‌های تأثیرگذار انقلاب اسلامی همواره شاهد حضور دختران روح‌الله در خط مقدم میدان بوده است. از تظاهرات علیه رژیم پهلوی تا عرصه‌های علمی پس از انقلاب و قله این حضور پرشکوه را می‌توان در عرصه دفاع مقدس دید.
 
تحول فرهنگی در کشور در آستانه موفقیت‌های خیره‌کننده‌ای است
کتاب «مصدق خمینی»؛ تورقی در زندگی‌نامه شهید مصدق طاهری با حضور دکتر مجید بذرافکن معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه، هادی سلامات، مححق و محمد علی‌بخشی‌پور نویسنده کتاب و جمعی از همرزمان شهید و خانواده شهدا رونمایی شد.
 
جنگ برای همسران شهدا ادامه دارد
معصومه خوانساری نویسنده کتاب «کلاغ‌ها شیون نمی‌کنند» گفت: این کتاب درباره زنی است که عاشقانه در کنار همسر خود زندگی می‌کند و به زندگی خود علاقه‌مند است. تمام تلاش این زن در این مسیر پیش می‌رود که این عشق و تعلقات را در زندگی خود ثابت کند. همسر این زن در زمان جنگ موجی شده و در طول داستان شاهد اتفاقاتی هستیم که از زمان کودکی تا به حال برای همسرش رخ داده و در حال مرور این وقایع است. در نهایت این زوج بای دفاع از حرم همراه یکدیگر راهی سوریه شدند.
 
همیشه شهدا و آزادگان، بسیجی نیستند
در دوران دفاع مقدس، جمعیتی عظیم و متجانس از کل ایران به جبهه جنگ رفتند تا از خاک این سرزمین دفاع کنند. از سربازان گرفته تا کاسبان بازاری، از ابراهیم همت‌ها گرفته تا مجید سوزوکی‌ها، از افراد پایگاه بسیج گرفته تا ساکنان «کوپه مطرب‌ها».
 
استقبال ناشران و نویسندگان از آثار حوزه مقاومت بیشتر شده است
حسین علایی؛ دبیر علمی جایزه شهید همدانی گفت: ما وجهه بین‌المللی این کار را در این دوره به طور جدی دنبال می‌کنیم. کتاب‌هایی که در سایر کشورها با موضوع مدافعان حرم و جبهه مقاومت تألیف و منتشر شده است را در گروه بین‌الملل دریافت و مورد ارزیابی قرار داده و از آن‌ها تجلیل می‌کنیم.
 
جهادگران چطور نقشه‌های دشمن را خنثی می‌کردند؟
در ابتدای جنگ صدام و رژیم بعث این باور را داشت که می‌توانند در عرض یک هفته، تهران را فتح کنند، به همین دلیل با شروع غافلگیرانه جنگ توانستند بخش‌هایی از خاک ایران، از جمله خرمشهر و آبادان را اشغال نماید. اما این تهاجم، با مقابله جدی ملت انقلابی و غیورمردان ایرانی قرار گرفت. کسانی که برای حفظ این انقلاب و نظام مردمی برخاسته از آن حاضر نبودند وجبی از خاک کشورشان را به اشغال دشمن در بیاید.
 
آرام و قرار نداریم!
زهرا یوسفیان علاوه بر اینکه همسر شهیدی بزرگوار بوده‌اند و خاطراتی از همسرشان دارند، زندگی شخصی خودشان نیز بسیار جذاب و پر ماجرا است.
خانم یوسفیان در دوران پیش از انقلاب از نوجوانانی بوده که در خانواده‌ای مذهبی بزرگ شده اما چندان اطلاعی از ظلم‌های شاه و مبارزات انقلابیون و کارهای امام خمینی و دیگر انقلابی‌ها نداشته است. او حتی در آلبومی شخصی عکس‌های مختلفی از شاه و فرح را جمع‌آوری می‌کرده است.
 
شعر و ادبیات فارسی با پیروزی انقلاب به ساحل امن رسید
معاون رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گفت: شعر و ادبیات فارسی به رغم تمام تلاش‌هایی که دشمنان در تمام قرن‌ها داشتند، به‌خاطر وجود بزرگانی همچون فردوسی ، نظامی، رودکی، خیام، حافظ و سعدی دربرابر تندبادهای دشمنان ایستادگی کرده است و با پیروزی انقلاب اسلامی به یک ساحل امنی رسیده است. حقیقتا انقلاب اسلامی یک ساحل امنی برای شعر و ادبیات برقرار کرده است.
 
هر چه دارم برای کمک به جبهه می‌دهم
در هشت سال جنگ تحمیلی ایران و عراق در کنار جنگیدن‌ها و دفاع از کشور، افراد زیادی از پشت جبهه به کمک و پشتیبانی پرداختند، از دوختن لباس و دستکش‌ها همچون ننه عصمت که تاریخ‌ساز شد تا کمک مالی و تغذیه. یکی از مهم‌ترین استان‌ها در این فهرست کاشان بود که بسیار در این زمینه پیشرو بود.
 
زندگی‌نامه آرمان علی‌وردی به‌زودی منتشر می‌شود
 در تهران حدود ۲۴ هزار شهید داریم که حداقل هزارشهید شاخص بین آن‌ها است. از طرفی شهدای تهران از تمام اقشار هستند و این ویژگی بسیار عجیبی است. در بخش کتاب، نشر ۲۷ بعث که نشر کنگره هم است قصد دارد در نشر این کتاب‌ها کمک کند و تا جایی که می‌توانیم تعداد کتاب‌های بیشتری درباره شهدا منتشر کنیم.
 
به‌هم پیوستن تکه‌های کاشی اصالت
داستان جامانده از پسر، داستان زندگی مردی است که ویران شده است و قرار است دوباره ساخته شود. سالار مردی که از خانواده بریده و حالا روی پل باقرآباد، نزدیک خانه خودش به زد و خورد با مردمی پرداخته که هیچ از آنها نمی داند. چرا این آدمها به سمت تهران حرکت کرده‌اند. چرا عصبانی‌اند؟ سالار این‌ها نمی داند فقط قرار است به زور قمه و تیزی مردم روی پل را برگرداند تا پای کسی به تهران باز نشود. سهراب پسر جوانش گم شده است.
 
نصر۴ و نبرد فاتحان ماووت
خرداد ۱۳۶۶ به انتها رسیده بود که در عملیاتی موسوم به عملیات نصر۴ دشمن را به نبرد کشاندیم و تلفات سنگینی به بعثی‌ها وارد کردیم.
 
مرد صالحی که یک روز در این سرزمین به خلوص قدم زد
چند عنوان کتاب با محوریت شخصیتش نوشته‌اند، اما هنوز درباره‌اش گفتنی زیاد است. درباره مردی تحصیل‌کرده و کارآزموده، که در آمریکا و لبنان زندگی کرد، حوادث بسیاری را پشت سر گذاشت و سرانجام از خاک کشورش به سوی آسمان پر کشید.
 
دکتر آمریکایی که در ایران حیف شد!
هاشم نصیری نویسنده کتاب «بدون مرز» گفت: در ملی‌گرایی شهید چمران شکی نیست. اما نکته‌ای که وجود دارد این است که شهید چمران تنها رجل سیاسی آن زمان بودند که ملی‌گرایی و انقلابیگری را توأمان با هم داشت به همین دلیل است که ایشان هم مورد اقبال ملی‌گرایان است هم حزب‌اللهی‌ها.
 
زنده‌کننده تاریخ
در کتاب راز انگشتر فیروزه، لیلا نظری گیلانده، نویسندۀ کتاب، رودرروی شهناز عبدی نشسته و برای مخاطب از آشنایی و زندگی کوتاهِ او با همسرش می‌گوید و برشی از حیاتِ شهید علی آقایی را برایمان نمایان می‌کند.
 
قدم‌زدن در دنیای پس از ظهور
کتاب «شبیه» زندگی یک زوج دانشجوی ایرانی است که در شهر «نیس» فرانسه زندگی می‌کنند و دوست دارند فرزند زمانه خودشان باشند، اما به ناگاه اتفاقی مهیب رخ می‌دهد که نظر همه مردم شهر نسبت به آن‌ها تغییر می‌کند.
 
نگاهی به چند عنوان کتاب صوتی که در بهار ۱۴۰۲منتشر شدند
در بهاری که پشت سر گذاشتیم، نسخه صوتی چند کتاب از کتاب‌های حوزه فرهنگ مقاومت در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت. در میان این کتاب‌ها، سه عنوان «تنها گریه کن»، «خاتون و قوماندان» و «حاج جلال» بیش از سایر عناوین جلب توجه می‌کنند.
 
قاسمعلی فراست، پیشگام در روایت ایثار و خلوص
فراست از نخستین نویسندگان حوزه دفاع مقدس است و چند رمان شاخص در این حوزه دارد. او از جنگی که به ما تحمیل شد و از رنج و فداکاری مردم ما، آن‌هایی که با این جنگ درگیر بودند نوشت.
 
عشق سه در چهاری
«خاتون و قوماندان» درباره دختری به نام ام‌البنین حسینی و قصه زندگی اوست که از بدو تولد یعنی سال ۱۳۶۰ تا زمان شهادت همسرش در سال ۱۳۹۳ را روایت می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها