چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۵
بودجه فرهنگی با هزینه‌های برگزاری رویداد‌های فرهنگی متناسب نیست / تلاش ارشاد برای جلب حمایت دستگا‌ه‌ها

رئیس سی‌و‌چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اشاره به اختصاص یارانه به کتاب‌فروشان حاضر در این رویداد، درباره هزینه‌های برگزاری نمایشگاه گفت: با مبلغ بودجه فرهنگی، حتی نمی‌توان نمایشگاه استانی برگزار کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه مراسم رونمایی از پوستر نمایشگاه کتاب تهران در پاسخ به سؤال ایبنا درباره میزان اعتبار یارانه‌های نمایشگاه کتاب 1402 گفت: هرسال یارانه نخبگانی داریم که به دانشجویان، طلاب و استادان دانشگاه‌ها اختصاص داده می‌شود، این یارانه به اندازه سال گذشته تدارک دیده شده تا اختصاص پیدا کند. تلاش می‌کنیم با گفت‌وگو و مذاکره منابع بیشتری در اختیار قرار بگیرد. امیدواریم تا روز نخست نمایشگاه این منابع اختصاص پیدا کند تا بتوانیم مبلغ یارانه را افزایش دهیم.
 
وی با اشاره به افزایش قیمت کاغذ و کتاب، افزود: با توجه به این افزایش قیمت لازم است، یارانه‌ها را افزایش دهیم، امیدوارم منابع لازم در اختیار قرار بگیرد تابتوانیم یارانه‌ها را افزایش بدهیم.
 
احمدوند همچنین از اختصاص یارانه به کتاب‌فروشان خبر داد و گفت: امسال بخشی از یارانه‌ها به خرید از کتاب‌فروشان اختصاص پیدا می‌کند، این یارانه جدای از یارانه ناشران است؛ البته مبالغ مشخص نیست زیرا هنوز سعی می‌کنیم، مبلغ بیشتری جذب شود.
 
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه با مبلغ بودجه فرهنگی، حتی نمی‌توان نمایشگاه استانی برگزار کرد، توضیح داد: در نتیجه لازم است نمایشگاه کتاب مشارکت جلب کند و حمایت بگیرد تا بتواند نمایشگاه را در زمینه یارانه و هزینه‌های جنبی به نحو مطلوب اجرا کند.
 
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در زمینه یارانه و هزینه‌های اجرایی نمایشگاه برای جذب مشارکت تلاش انجام شده است، ادامه داد: وزارتخانه در سطوح مختلف تلاش می‌کند، دولت و شرکت‌های دولتی همراهی می‌کنند و مذاکراتی هم انجام می‌شود، امیدواریم سهم بخش یارانه‌ای هم توسعه پیدا کند؛ زیرا نمایشگاه هزینه‌های پشتیبانی و اجرایی دارد اخبار خوب بعد از قطعی شدن اعلام خواهد شد.
 
احمدوندی همچنین با اشاره به حضور کتاب‌فروشان در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران 1402 و شرایط این حضور یادآور شد: سال اولی است که کتاب‌فروشان در نمایشگاه بین‌المللی کتاب حضور دارند، به همین دلیل تعدادی از مخاطبان تحلیل درستی از این مسئله ندارند، همچنین فعالیت کتاب‌فروشان در نمایشگاه بین‌المللی کتاب، تا‌کنون آزموده نشده و باید اجرایش را ببینیم تا بتوانیم نقاط قوت و ضعف آن را ارزیابی کنیم.
 
رئیس سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تأکید کرد: برداشت ما این است که حضور ناشران در بخش مجازی کمک‌کننده است؛ اینکه عده‌ای تصور می‌کردند که کتاب‌فروشان در بخش حضوری فعال خواهند بود، اما چنین نیست، کتاب‌فروشان غرفه ندارند و در بخش مجازی فعال هستند.
 
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره احتمال دو نرخی شدن فروش کتاب با حضور کتاب‌فروشان کنار ناشران گفت: ممکن است در سایت نمایشگاه کتاب کالا با دو نرخ ارائه شود، نمایشگاه کتاب هم بازاری است مانند بازارهای دیگر و ممکن است در خیلی از بازارها، کالاهای دو نرخی وجود داشته باشد.
 
وی ادامه داد: این موضوع دلایلی دارد؛ برای مثال ممکن است به دلیل سال انتشار کتاب یا تغییر قیمت از سوی ناشران، قیمت کتابی که کتاب‌فروش ارائه می‌دهد با قیمت ناشر در نمایشگاه مجازی کتاب متفاوت باشد؛ البته این مسائل در نرم‌افزار نمایشگاه قابل مدیریت است.

وی با بیان اینکه تلاش می‌شود که چنین آشفتگی‌هایی در نمایشگاه کتاب وجود نداشته باشد، افزود: تلاش می‌کنیم مردم با کالای دو نرخی مواجه نشوند، در این زمینه ملاک، قیمت‌گذاری ناشر است.
 
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شهر مهمان حضور نخواهد داشت.

وی درباره برخی مشکلات وارد‌کنندگان کاغذ گفت: برخی واردکنندگان در ثبت سفارش‌ها برای زمان تخصیص ارز مشکلاتی دارند. احمدوند، درباره اینکه امکان جابجایی ارز، برای واردات کاغذ مسائلی مطرح است که پیش ازاین این وجود نداشت گفت: مکاتبه‌ای با بانک مرکزی انجام شد تا در تخصیص ارز تسریع شود و همچنین امکان تبدیل نوع ارزها وجود داشته باشد.
 
به گزارش ایبنا؛ سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «آینده خواندنی است» ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشت در مصلای امام خمینی(ره) برگزار می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها