مسئول وبسایت کتابخانه مجلس خبر داد؛
آمار بازدید از صفحه جدید کتابخانه مجلس از مرز هشت میلیون نفر گذشت
مسئول وبسایت کتابخانه مجلس اعلام کرد:بازدید از وبسایت کتابخانه مجلس در سال 1400 رکوردی عالی داشت و به آمار بازدید 8342025 در سال رسید که این آمار نسبت به سال 1398، حدود 32 برابر و نسبت به سال 99 رشد بیش از پنج برابری داشته است.
وی ابراز خرسندی کرد و گفت: صفحه جدید وبسایت کتابخانه با امکانات تازه و رویکرد «خدماتمحور» توانسته مقبولیت خوبی پیدا کند. خوشبختانه در مهرماه 1400 توانستیم از صفحه جدید وبسایت کتابخانه مجلس، با قابلیتهایی جدید رونمایی کنیم. در وبسایت جدید کتابخانه مجلس، امکان استفاده از کتابخانه مجازی مجلس با عنوان «باغ میراث بهارستان» و بازدید مجازی از موزه مجلس فراهم شده است. امیدواریم بهزودی سامانه فروش آنلاین کتابهای منتشر شده در انتشارات کتابخانه مجلس بر روی وبسایت کتابخانه مجلس قرار بگیرد و مخاطبان بتوانند کتاب درخواستی خود را از طریق این پایگاه بهصورت آنلاین خریداری کنند.
مسئول وبسایت کتابخانه مجلس ادامه داد: از عمر وبسایت کتابخانه مجلس بهعنوان یک سایت فرهنگی، بیش از دو دهه میگذرد. از همان ابتدا در کنار امکان جستوجو در رکوردهای اطلاعاتی این مرکز، اطلاعرسانی اخبار فرهنگی نیز در این وبسایت انجام میشد. به مرور زمان، امکانات دیگری ازجمله دسترسی به مشروح مذاکرات مجلس، ارائه فایل مجلات و نشریات منتشره کتابخانه مجلس، معرفی آثار انتشارات کتابخانه مجلس و ارائه اخبار داخلی این سازمان نیز به وبسایت اضافه شد.
راغیبان در ادامه گفت:در دو سال گذشته با توجه به شیوع ویروس کرونا و لزوم ارائه هر چه بیشتر و بهتر خدمات مجازی کتابخانه مجلس به پژوهشگران، نیاز به امکان ارائه این خدمات از طریق وبسایت کتابخانه مجلس و اضافه شدن برخی قابلیتهای دیگر احساس شد.
وی افزود: با وجود حمایت رئیس کتابخانه، حجتالاسلام والمسلمین قاسمیان از ایجاد رویکرد جدید برای پربارتر شدن وبسایت، جلسات متعددی با مدیران بخشها، برای نیازسنجی مجموعههای مختلف مرکز انجام شد و بر این اساس، وبسایت جدید با محوریت «ارائه خدمات به پژوهشگران»، با هویت بصری جدید و امکانات پژوهشگرمحور، طراحی و رونمایی شد.
راغبیان درباره ویژگیها و قابلیتهای وبسایت این مرکز گفت: کتابخانه مجازی مجلس با عنوان «باغ میراث بهارستان» با ارائه فایل دیجیتال تمام منابع این کتابخانه اعم از نسخ خطی، کتابهای چاپ سنگی و سربی، اسناد، نشریات و.. تمام این منابع را در وبسایت کتابخانه مجلس قابل بازیابی کرده است.
مسئول وبسایت کتابخانه مجلس افزود: کتابخانه مجازی مجلس با عنوان «باغ میراث بهارستان» تاکنون فایل دیجیتالی همه نسخ خطی موجود در کتابخانه مجلس که بیش از ۲۴ هزار کتاب چاپ سنگی و سربی و حدود ۳۲۰ هزار سند پارلمانی، منابع دیداری، شنیداری و گزارشهای دولتی است را در اختیار مخاطبان قرار داده است.
وی در ادامه گفت: این منابع در حال تکمیل است و فایل دیجیتالی نشریات این مرکز نیز به زودی روی پایگاه در دسترس خواهد بود. قابلیت بینظیری که اکنون در وبسایت کتابخانه مجلس عرضه شده است، نیازهای پژوهشی محققان را از گوشه و کنار دنیا بدون مراجعه به کتابخانهها، مرتفع خواهد کرد.
راغبیان درباره ویژگی های دیگر این وبسایت اظهار کرد: سامانه «بازدید مجازی موزه مجلس» که مجموعهای چند رسانهای با جلوههای ویژه، همراه ارائه اطلاعات هر یک از تالارها، گالریها و آثار و اشیاء نمایشی موجود در موزه مجلس است، از طریق وب سایت جدید قابل دسترسی است.
راغبیان در مورد سایر امکانات وبسایت کتابخانه مجلس گفت: فایل pdf تمامی نشریات منتشر شده در کتابخانه مجلس شامل 8 عنوان مجله در قالب 185 شماره و 278 فایل pdf در وبسایت کتابخانه مجلس بارگذاری شده و قابل بازیابی است. همچنین مشروح مذاکرات مجلس سنا، مجلس شورای ملی و مجلس شورای اسلامی در این وبسایت با سهولت قابل دسترسی است و البته در تلاش هستیم تا مذاکرات مجلس شورای اسلامی را هم مانند مذاکرات مجلس سنا و شورای ملی با فایل ورد و قابلیت جستوجوی بهتر ارائه کنیم.
وی افزود: قسمتی از وبسایت جدید، برای اطلاعرسانی همایشها و نشستهای تخصصی کتابخانه مجلس در نظر گرفته شده است. بخشی نیز به گالری تصاویر و فیلمهای کتابخانه مجلس اختصاص یافته و درتلاشیم با تهیه فیلمهای متعدد، فعالیتهای مختلف کتابخانه مجلس، بخشها، خلاصهای از مقالات چاپ شده در نشریات این مرکز و... را از این طریق معرفی کنیم.
راغبیان درادامه گفت:خوشبختانه تعداد قابل توجهی فیلم و کلیپ در سال گذشته در دو بخش اخبار کتابخانه که به معرفی و ارائه منابع و اطلاعرسانی اخبار داخلی کتابخانه مجلس اختصاص داردو بخش خواندنیها که به معرفی کتاب، نشریات، مقالات، شرح احوال بزرگان اهل فرهنگ و اطلاعرسانی همایشها و نشستها میپردازد، تهیه و بارگذاری شدند.
وی در پایان از پژوهشگران، نویسندگان و شعرا، اساتید، طلاب و دانشجویان دعوت کرد تا معرفی کتابها، مقالات، یادداشتهای فرهنگی و مناسبتی خود یا اطلاعرسانی همایشها و نشستهای فرهنگی را برای درج در وبسایت این مرکز، به پست الکترونیکی publicrelations@ical.ir ارسال کنند.
نظر شما