سه‌شنبه ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۸
شالویی بر همکاری نهادهای فرهنگی و هنری در معرفی ملی حکیم نظامی تاکید کرد

هفتمین جلسه بزرگداشت حکیم نظامی شاعر ایرانی و پارسی سرا با حضور محمود شالویی رئیس ستاد بزرگداشت این شاعر، بهمن نامور مطلق رئیس فرهنگستان هنر و جمعی از اعضای این ستاد در قالب اولین جلسه کمیته علمی پژوهشی به میزبانی فرهنگستان هنر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از مرکز روابط عمومی‌و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود شالویی با اشاره به برگزاری این جلسه در فرهنگستان هنر به عنوان میزبان، گفت: دکتر نامور مطلق رئیس محترم فرهنگستان هنر علایق بسیاری به موضوعات فرهنگی و ادبی دارد و به جد پیگیر موضوعات حکیم نظامی‌است.

وی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌با فرهنگستان هنر همکاری‌های خوبی داشته و این فرهنگستان تاکنون اقدامات و برنامه‌های متعددی درباره حکیم نظامی‌داشته است.

شالویی افزود: فرهنگستان هنر نقش موثری در تمامی‌حوزه‌های هنری و فرهنگی از جمله برنامه‌های مرتبط با حکیم نظامی‌شاعر ایرانی و پارسی سرا دارد و اهتمام در این حوزه‌ها جای تقدیر دارد.

رئیس ستاد بزرگداشت حکیم نظامی‌تصریح کرد: تولید محتوای علمی‌و فرهنگی برگرفته از اندیشه حکیم نظامی‌از جمله موضوعاتی است که از سوی ستاد بزرگداشت این شاعر دنبال می‌شود و رعایت آن از سوی اعضای این ستاد در بخش‌های مختلف ضروری است.

وی با اشاره به نقش نهادهای فرهنگی از جمله کتابخانه‌های عمومی‌کشور در معرفی هر چه بهتر حکیم نظامی‌به جامعه ادامه داد: حدود 2700 کتابخانه عمومی‌در سطح کشور وجود دارد که نهاد کتابخانه‌های عمومی‌کشور می‌تواند با همکاری آن‌ها در معرفی بهتر حکیم نظامی‌در میان اقشار مختلف جامعه تلاش کند.

شالویی همچنین به نقش وزارت آموزش و پرورش در معرفی حکیم نظامی‌در میان دانش آموزان نیز اشاره کرد و گفت: وزیر محترم فرهنگ در نامه‌هایی خطاب به وزیر آموزش و پرورش به ضرورت معرفی این شاعر حکیم در بین دانش آموزان و لزوم موضوع انشاء مبنی بر اینکه «از حکیم نظامی‌چه می‌دانید»، تاکید کرده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم همکاری‌های نهادها و سازمان‌های مختلف از جمله شهرداری‌ها و ... در معرفی حکیم نظامی‌در سطح ملی تاکید کرد.

در ادامه این جلسه، بهمن نامور مطلق رئیس فرهنگستان هنر گفت: بزرگداشت حکیم نظامی‌اقدام خوب و مناسبی است، زیرا بزرگانی مانند این شاعر بزرگ  بخشی از هویت فرهنگی کشور ما به شمار می‌آیند و امروز جهانیان ما را با سعدی، حافظ، فردوسی، نظامی‌و ... می‌شناسند.

وی تاکید کرد: همانگونه که یونان را با فلاسفه آن می‌شناسند، ایران را نیز با شاعران بزرگ آن می‌شناسند و حکیم بودن نظامی‌بر وجه شاعر بودن وی غلبه دارد و در آثار حکیم نظامی‌موضوعات مختلف علمی‌از جمله نجوم، هیئت، ریاضیات، جامعه شناسی و ... وجود دارد و این نشان از حکیم بودن این شاعر بزرگ است.

نامور مطلق ادامه داد: زبان و فرهنگ از مهمترین عناصر هویت به شمار می‌آید و هویت حکیم نظامی‌ایرانی است، ولی در عین حال مفاخر بزرگ کشورمان از جمله این شاعر پارسی سرا موجب پیوند ما با کشورهای دیگر می‌شوند و باید از این فرصت بهره کافی ببریم.

وی با اشاره به برخی اقدامات فرهنگستان هنر در زمینه حکیم نظامی‌افزود: فرهنگستان هنر اقداماتی در زمینه خمسه نظامی، برگزاری همایش‌هایی با موضوع حکیم نظامی‌و ... انجام داده است  و همکاری‌های لازم با ستاد بزرگداشت حکیم نظامی‌را خواهد داشت.

در بخش دیگری از این نشست اسماعیل آذر شاعر کشورمان با اشاره به بخشی از داستان‌های آثار حکیم نظامی‌از آمادگی خود برای تولید و اجرای برنامه تلویزیونی با حضور کودکان و نوجوانان با هدف معرفی حکیم نظامی‌در میان این قشر خبر داد.

در این جلسه برخی از اعضا به ارائه گزارشی از مجموعه اقدامات و همچنین ارائه نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها