سه‌شنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۱
امینی: سیاست من گفتگوی مستقیم با اصحاب فرهنگ و هنر است

سرپرست اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: ماهیت و ساختار فرهنگ و ارشاد اسلامی، تعاملی و دوطرفه است و بدون تعامل و گفتگو با جامعه هنری پیشرفتی رخ نخواهد داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خراسان رضوی، یوسف امینی ظهر امروز سه‌شنبه در نخستین نشست خبری خود در کسوت سرپرست اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی، گفت: رشد و ارتقای آگاهی‌های عمومی همچنین رشد فضایل اخلاقی و تقویت وحدت و همگرایی و انسجام ملی از جمله وظایف خاص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که شناسایی، احصاء و تمرکز بیشتر بر این محورها را در دستور کار داریم.
 
وی افزود: در استان خراسان رضوی بیش از 4416 مرکز فرهنگی و هنری وجود دارد که حوزه نشر، کانون آگهی و تبلیغات، نگارخانه‌ها و رسانه‌های دیجیتال از جمله این مراکز هستند و درواقع این مراکز بازوی اجرایی قوی در سطح جامعه به حساب می‌آیند.
 
هدایت، حمایت، نظارت؛ سه محور اصلی فعالیت‌ها
امینی با اشاره به اینکه برنامه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سه محور اصلی هدایت، حمایت و نظارت حرکت خواهد کرد، بیان کرد: از جمله سیاست‌های اجرایی در این دستگاه، تعامل و گفتگوی مستقیم با اصحاب فرهنگ و هنر است؛ زیرا ماهیت و ساختار این مرکز تعاملی و دوطرفه خواهد بود.
 
وی با اشاره به موضوع تقویت نهادهای میانی و کاهش تصدی‌گری و واسپاری فعالیت‌ها به بخش خصوصی تصریح کرد: خصوصی‌سازی می‌تواند باعث توانمندسازی و اتحاد جامعه فرهنگی و هنری شود.
 
امینی با اشاره به توجه و تمرکز بیشتر به توسعه اقتصاد و هنر گفت: برآنیم تا صنایع خلاق و کسب و کارهای هنری و حمایت از تولیدات هنری را بیش از گذشته مورد توجه قرار دهیم، لازمه این کار این است که مسائل فرهنگی را از ایدئولوژیک و تئوری به سمت عملیاتی و تولید محتوا پیش ببریم زیرا جامعه از طریق تولیدات می‌تواند با فکر و اندیشه هنرمند و فعال فرهنگی آشنا شود.
 
لزوم تمرکززدایی از مرکز استان و توجه به شهرستان‌ها
سرپرست اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، تمرکززدایی از مرکز و توجه به شهرستان‌ها را به عنوان یک راهبرد معرفی کرد و گفت: باید عدالت فرهنگی در رویدادهای فرهنگی و هنری را ایجاد کرد تا توازن فرهنگی و هنری هم در مراکز و هم در شهرستانها ایجاد شود.
 
امینی همچنین با بیان اینکه در گذشته مشهد پایگاه ادبیات بوده و هم اکنون در رشته‌های موسیقی و سینما استمرار و نوزایی فرهنگی هنری وجود دارد، بیان کرد: توجه و برنامه‌ریزی برای کشف استعدادهای جوان با محور شناسایی استعدادهای جدید از جمله برنامه‌های محوری است زیرا روحیه جوان همراه با نوآوری و خلاقیت است لذا به میدان آوردن جوانان می‌تواند در پیشرفت برنامه‌ها عملکرد مثبتی داشته باشد.
 
وی با اشاره به اینکه حمایت از هنرمندان از جمله برنامه‌های اساسی فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: با شیوع کرونا در حد امکانات به اصحاب فرهنگ و هنر خدماتی ارائه شد که البته تداوم خواهد داشت از جمله عضویت هنرمندان در صندوق اعتباری هنر، استفاده از تسهیلات بانکی و سامانه کارا، که پارسال بیش از 58 میلیارد تومان در قالب تسهیلات مختلف و مشاغل به هنرمندان پرداخت، بیش از 1000 هنرکارت صادر شد و بیش از 5 میلیارد کمک مستقیم از طریق صندوق اعتباری هنر به هنرمندان استان اختصاص یافته است.
 
تفاهم‌نامه اجرایی طرح خیابان هنر
سرپرست اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اینکه در سال جاری تفاهم‌نامه اجرایی طرح خیابان هنر را منعقد کردیم و در روز چهارشنبه 19 خردادماه اولین نمایشگاه در میدان جانباز افتتاح خواهد شد گفت: هنرمندان باید در متن جامعه حضور داشته باشند تا ضمن فعالیت‌های فرهنگی از بعد اقتصادی استفاده کنند.
 
وی همچنین تصریح کرد: تفاهمنامه همکاری با استان قدس رضوی، حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها انجام شده تا بتوانیم از ظرفیت بین بخشی برای هم‌افزایی دستگاه‌ها بهره ببریم.
 
امینی با بیان اینکه صادرات کالاهای فرهنگی و هنری یکی از مصداق‌های توسعه کسب و کار فرهنگی است، بیان کرد: حوزه نشر و محصولات چاپی در طی چند سال اخیر با تسهیلات انجام شده، رونق خوبی گرفته است. همچنین در حوزه صادرات کتاب و تابلو‌های هنری به افغانستان و عراق رشد خوبی داشتیم.
 
وی ادامه داد: تامین بخش عمده‌ای از چاپ و بسته بندی افغانستان و عراق در مشهد انجام می‌شود و تا کنون بیش از هزار میلیارد تومان محصولات چاپی در  مشهد سفارش داشتیم که ارزآوری بسیاری داشته است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها