وی گفت: در این کتاب، هم آرای علمی و نتایج پژوهشی مرتبط با سبکها و اختلالات دلبستگی مرور میشوند و هم دامنه متنوعی از ابزارهای ارزیابی، مطالب و کاربرگهای قابل تکثیر و تکنیکهای التیامبخش برای مشکلات دلبستگی آمده است. به همین دلیل، تصمیم گرفتم آن را ترجمه کنم تا در دسترس همکاران و مردم باشد.
جمشیدی با اشاره به مخاطبان اصلی کتاب گفت: هم متخصصان و هم مخاطبان عامی که به حوزه دلبستگی علاقهمند هستند؛ میتوانند از این کتاب بهره بگیرند. با خواندن این کتاب، متخصصان هم دانش موجود در این حوزه را مرور میکنند و هم با تمرینها و منابعی آشنا میشوند که میتوانند در کار با مراجعان از آنها استفاده کنند. مخاطبان عامی که خودشان یا عزیزانشان با مسائلی در این حوزه دست و پنجه نرم میکنند نیز میتوانند با مطالعه این کتاب اطلاعات ارزشمندی کسب کنند و با تمرینهای عملی خوبی آشنا شوند.
مروری بر فصلها
به گفته جمشیدی؛ بخش اول کتاب، روایت داستانگونه تجربیات پسری است که در زمینه برقراری روابط سالم با دیگران مشکلاتی دارد؛ ولی راهکارهایی را برای مدارا با مسائل دلبستگی میآموزد. این راهکارها بهمثابه ابزارهای درمانی برای گشودن گره مشکلات دلبستگی عمل میکنند و در کتاب، با استفاده از فنون و تصویرپردازیهایی ارائه شدهاند که برای خوانندگان تمام سنین، حتی کودکان خردسال، قابلفهم است. بخش دوم کتاب، با مروری بر آرای علمی و نتایج پژوهشی مرتبط با سبکها و اختلالات دلبستگی آغاز میشود و حاوی دامنه متنوعی از ابزارهای ارزیابی، مطالب و کاربرگهای قابل تکثیر و تکنیکهای التیامبخش برای مشکلات دلبستگی است. شاید مفاهیم اصلی ارائهشده در این کتاب (از قبیل دلبستگی) جدید محسوب نشوند اما شیوه ارائه و چارچوب مورداستفاده نویسندگان، خلاقانه و مفید است. فعالیتهای متنوعی که معرفی شدهاند جذاب، ساده و کاربرپسند هستند.
وی افزود: مثالهای متعدد و متنوع در سرتاسر کتاب، آن را به یک راهنمای مفید برای بالینگران تبدیل میکند. این فعالیتها، بهخصوص تصویرسازی ذهنی و سایر تکنیکهای شناختی، با اندکی جرح و تعدیل برای تمام گروههای سنی مناسب و قابل استفاده هستند.
این اثر از سوی انتشارات ارجمند بهار امسال راهی بازار کتاب شد.
نظر شما