در آیین اختتامیه نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی اعلام شد؛
مشارکت 27 هزار نفر از مردم قزوین در نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قزوین از رشد 2.5 برابری تعداد شرکتکنندگان در جشنواره امسال کتابخوان رضوی در قزوین خبر داد.
وی بیان کرد: بیش از 22 هزار نفر در بخش الکترونیکی این جشنواره مشارکت داشتند که این رقم در مقایسه با سال گذشته 2.2 برابر رشد داشته و نشان دهنده افزایش میزان آشنایی و آگاهی مخاطبان و مراجعان کتابخانههای عمومی در سطح استان با سیره ائمه اطهار است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قزوین گفت: شهرستان قزوین با مشارکت حدود 9000 نفری، شهرستان بوئین زهرا با مشارکت 7600 نفری، شهرستان تاکستان با مشارکت حدود 4000 نفری، شهرستان آبیک با مشارکت 3000 نفری ،شهرستان البرز با مشارکت حدود 2800 نفری و شهرستان آوج با مشارکت 1200 نفری به ترتیب بیشترین مشارکت در نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی داشتهاند.
اسماعیلی همچنین افزود: در طول مدت برگزاری جشنواره، جهت تعمیق شناخت شرکت کنندگان در جشنواره و انجام امور تبلیغی و ترویجی، بیش از 210 برنامه فرهنگی اعم از نشستهای کتابخوان، جمع خوانی، جلسات مطالعاتی، نمایشگاه کتاب، جلسات معرفی کتاب، کارگاههای نقاشی، کلاسهای آموزشی، مسابقات کتابخانهای و برنامههای ویژه بخش کودک، در سطح کتابخانههای استان برگزار شد.
وی یادآور شد: جشنواره کتابخوانی رضوی از دو سال قبل در استان قزوین از تعداد 8 هزار شرکت کننده امروز به بیش از 27 هزار و 226 نفر رسیده است و نشان از تلاش جمعی و عزم جدی برای معرفی جشنواره و تمایل مردم استان به فراگرفتن سیره اهل بیت (ع) است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قزوین یادآور شد: امسال جشنواره کتابخوانی رضوی 103 نفر برگزیده در استان و 3 نفر برگزیده کشوری از استان قزوین داشت.
وی تصریح کرد: در مجموع 1 میلیون و 464 هزار نفر از مردم کشور در نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی شرکت کردند.
کتاب باید به جمع خانواده ایرانی برگردد
سیده حمیده زرآبادی، نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی هم در بخش دیگری از این مراسم با اشاره به برخی از آئینهای ایرانی مرتبط با کتاب بیان کرد: در گذشته حافظخوانی و شاهنامهخوانی دسته جمعی جزئی از آئینهای مردم کشور بود که با دور هم جمع شدن اعضای خانواده و مطالعه جمعی مرتبط بود اما امروز تغییر سبکهای زندگی موجب شده است تا از مطالعه کتاب فاصله بگیریم.
وی گفت: امروز توسعه تکنولوژی و افزایش دسترسی گروههای مختلف جامعه به ابزارهای نوین اطلاع رسانی سبب شده است تا اوقات فراغت دانش آموزان، کودکان و نوجوانان با روشهای مختلفی سپری شود که در این بین کتابخوانی کمرنگ و کمرنگتر شده است.
زرآبادی افزود: در گذشته بازیهای کودکانه و کتابخوانی دو فعالیت اصلی برای گذران اوقات فراغت کودکان و نوجوانان محسوب میشد اما امروز با تغییر سبک زندگی، بین کودکان و مسئله کتابخوانی فاصله ایجاد شده است. احیای فرهنگ کتابخوانی با ایجاد انگیزه کتابخوانی و برقراری ارتباط بین کتاب و افراد در گروههای سنی مختلف امکان پذیر است.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: برگزاری جشنوارههای کتابخوانی میتواند انگیزهای خوب و جذاب برای هدایت کودکان و نوجوانان به سمت کتابخوانی باشد. امروز خانوادههای ایرانی از کتابهای اصیل و فرهنگ ایرانی فاصله گرفتهاند و باید به سمت آشتی دوباره با کتاب حرکت کنند.
وی از برگزار کنندگان جشنواره کتابخوانی رضوی در قزوین تقدیر کرد و گفت: اجرای چنین برنامههایی قطعاً به آینده روشن حوزه فرهنگ و افزایش میزان مطالعه در کشور منتهی خواهد شد.
در پایان این دوره از جشنواره کتابخوانی رضوی قزوین از 103 برگزیده استانی و 3 برگزیده ملی در استان تجلیل شد.
نظر شما