چهارشنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۵
بزرگداشت مهدی آذریزدی در زادگاهش برگزار شد

مراسم افتتاحیه رویداد فرهنگی ادبی آذریزدی به مناسبت روز ادبیات کودکان و نوجوانان در محل حسینیه خرمشاه یزد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در یزد، مراسم افتتاحیه «رویداد فرهنگی، ادبی آذریزدی» روز سه‌شنبه 18 تیرماه با حضور مسئولان استانی در یزد و در محل حسینیه خرمشاه این شهر برگزار شد.

رضا رفیع، شاعر و طنزپرداز در این مراسم گفت: آذریزدی دارای ویژگی‌های خاصی بود که خداوند متعال در وجود او به ودیعه گذاشته بود. او از زمانی که در کتابفروشی کار می‌کرد، زندگی را فراتر از زندگی خود در محله‌ای از یزد می‌دانست. کار در سنین نوجوانانی آغاز تحول و جرقه ذهنی برای او بود و بسیاری از اتفاقات بزرگ از همین جرقه‌ها شکل گرفت.

رفیع افزود: رهبر انقلاب با اشاره به کتاب‌های آذریزدی بیان کردند که کتاب‌های این نویسنده یزدی نقش بسزا و ارزنده‌ای در تربیت فرزندانشان داشته است به نوعی که مدیون آذریزدی هستند.

این مجری کشوری ادامه داد: به مردم یزد تبریک می‌گویم که چنین شخصیتی را تربیت و به جهایان معرفی کردند. نسل امروز به نوعی از مکتوبات و نوشته‌های افرادی همچون آذریزدی دور افتاده و امیدواریم بتوانیم با معرفی کتاب‌های او از این دوری جلوگیری کرده و ارتباط برقرار کنیم.

مجید جوادیان‌زاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد هم در این مراسم گفت: مرحوم آذریزدی نشان پرافتخاری برای یزد بود که در طی سال‌ها و دهه‌ها چراغی برای ادبیات کودک و نوجوان بود.
 

وی افزود: اگر تاریخ را مرور کنیم، می‌بینیم در دهه 30 یعنی زمانی که ادبیات کودک و نوجوان چندان در جامعه مورد توجه نبوده، کسی مثل مهدی آذریزدی با خلق آثاری وارد این حوزه می‌شود؛ او بود که به این حوزه بها داد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد ابراز امیدواری کرد که بتوان نسل امروز را با منابع عظیم فرهنگی گذشته مانند داستان‌های آذریزدی پیوند زد و در این رابطه گفت: «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» برای چندین نسل خاطرات زیبایی دارد که در دوره‌های مختلف از آن استفاده کرده‌اند.

جوادیان‌زاده گفت: آثار آذریزدی با شخصیت وی عجین بود و بیان وی نیز قصه بود که این نشان از تاثیرگذاری شخصیتی وی بر آثارش دارد. آذریزدی، یک بازآفرین بزرگ بود.

وی یادآور شد: ما تلاش کردیم که تعدادی از رویدادهای خود را با نشان آذریزدی برگزار کنیم و پایتخت کتاب ایران نیز عمدتاً با نشان آذریزدی پیش رفته است. جشنواره بازآفرینی متون کلاسیک هم از جشنواره‌هایی است که با محوریت آذریزدی برنامه‌ریزی شده و امیدواریم به زودی برگزار شود.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد بیان کرد: سال گذشته در رقابت سنگین با بیش از 170 شهر، یزد به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی شد که در استان مجموعه فعالیت‌های گسترده‌ای صورت گرفت و کم کم نتایج آن را شاهد هستیم که در آخرین پیمایش نشان داده که به عنوان سومین استان کتابخوان کشور معرفی شده‌ایم.

وی ادامه داد: ثبت 1833 باشگاه کتابخوان در سطح استان و کسب رتبه برتر کشور، طرح مادران کتابخوان، سفیران دانایی با حضور بچه‌های کودکان کار، کاروان دانایی از جمله طرح‌های ما در طرح پایتخت کتاب ایران است.

اسدالله شکرانه، مسئول بنیاد آذریزدی نیز در این مراسم گفت: به نظر من استاد مهدی آذریزدی یک سرمایه اجتماعی برای استان و کشور بود که فرصتی برای نسل امروز و آینده است که از آن استفاده کنند.
 

وی افزود: شناخت بهتر دنیا و زندگی و همچنین بهتر کردن آینده، بهترین فرصت و ویژگی در آثار آذریزدی است که باید از
آنها استفاده کنیم.

مسئول بنیاد آذریزدی ادامه داد: با همکاری شورای فرهنگ عمومی روز 18 تیر به عنوان روز کودک و نوجوان معرفی شد که این افتخاری برای ما و ماندگاری آثار وی است. ما با مرحوم آذریزدی همنشین شدیم و احساس کردیم از مخلصان عالم است که باید خلوص او را به جا آورد.
 
شکرانه گفت: آذریزدی می‌گفت من می‌خواهم در بهشت کتابخانه داشته باشم و در دنیا نیز بهشت او کتابخانه‌اش بود و با کتاب همنشین بود. آذریزدی معتقد به کم‌آزاری بود و حتی در زندگی خود نیز آن را در نظر می‌گرفت.

حسین مسرت، نویسنده برجسته استان یزد در این مراسم گفت: من تقریباً از دهه 60 به بعد با آقای آذریزدی همنشین بودم.
آذریزدی پدر ادبیات کودک ایران بود که برخی نیز وی را پیشگام می‌دانند اما با کتاب «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» به نوعی پایه گذار ادبیات نوین کودک شد.

این نویسنده و ناشر یزدی بیان کرد: خوشبختانه نویسنده در این حوزه فراوان داریم با این وجود استقبال از کتاب‌های
آذریزدی زیاد است و دوره کتاب آذریزدی برای تمام کتابخانه‌های ایران خریداری شده است.

مسرت ادامه داد: الان کتاب‌های آذریزدی در صدر کتاب‌های پرخواننده است و با وجود اینکه داستان نویس کودک داریم اما داستان‌های آذریزدی جایگاه خود را دارد. آذریزدی اخلاص در کارهای خود را عامل موفقیت خود می‌داند و این را به خوبی در جامعه شاهد هستیم.


وی افزود: متاسفانه تمام آثار دست نویس وی دست فرزندخوانده او بوده که او نیز به وارثان داده است و هنوز ارائه نشده است.

این نویسنده بیان کرد: دوستان تلاش زیادی برای خریداری خانه وی صورت گرفت اما توافق نشد و الان نیز وارثان فرزند خوانده وی هزینه گزافی برای برند آن درخواست کرده‌اند اما امیدواریم این مشکل حل شود.

در ادامه این مراسم از کارت وفاداری یاران کتاب رونمایی شد که افراد عضو می‌توانند کتاب‌های خود را از طریق این کار تخفیف بگیرند و این تخفیف‌ها به حساب‌های فرزندانشان واریز شود و در صورت درخواست این هزینه‌ها به حساب‌های خیری در زمینه کتاب واریز شود.
 
در پایان این مراسم نیز حضار با حضور در تربت آذریزدی فاتحه‌ای قرائت کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط