صباح شیری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ایلام، گفت: حوزه تخصصی انتشارات «صبح آراد» در استان ایلام، به طور کلی سه بخش است که شامل آموزشی و کمک آموزشی، کودک و نوجوان و عمومی است. باتوجه به تورم و افزایش قیمت کاغذ متاسفانه چاپ و نشر کتاب نسبت به سالهای قبل اندکی کاهش پیدا کرده و امکان سرمایهگذاری نویسندگان و ناشران در زمینه چاپ کمتر شده و امید است با بهبود وضعیت اقتصادی جامعه، این مشکل برطرف شود.
وی با اشاره به پائین آمدن تیراژ کتاب ادامهداد: ناشران اغلب با تورم و گرانی کاغذ روبهرو بودهاند که همین امر باعث شده تیراژ کتاب کمتر شود و متاسفانه هم عنایت و حمایت مالی در زمینه چاپ و نشر کتاب به طور چشمگیر انجام نشده است، این موضوع چه در زمینه خرید کتاب در سطوح استانی و کشوری و چه اختصاص کاغذ سهمیه به ناشران قابل مشاهده است.
وی با اشاره به اهمیت بالابردن کیفیت محتوای کتاب توسط ناشران خاطرنشان کرد: قطعاً ناشران و نویسندگان با انتشار کتابهایی که مغز و محتوای غنیتری دارند و اهداف خاصی را به صورت زنجیرهای در زمینههای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، و… دنبال میکنند، میتوانند سرانه مطالعه را در جامعه افزایش دهند و پاسخهای مناسبی به درخواستهای مطالعاتی جوامع هدف بدهند.
وی ادامهداد: امروزه کتابهایی وارد بازار کتاب میشوند که مورد توجه مخاطب قرار نمیگیرند و خواننده گمشده خود را در این نوع کتابها پیدا نمیکند و این امر موجب میشود که رغبتی برای خرید کتاب در میان مردم به وجود نیاید، لذا برای برونرفت از این مسئله، ناشران باید از نظر فیزیکی و ظاهری و محتوای کتاب دقت و تلاش بیشتری داشته باشند و کیفیت را بهبود بخشند و کتابهای خوب و استاندارد را وارد بازار کتاب کنند، زیرا هرگاه استاندارد چاپ و انتشار کتاب بالاتر برود، مخاطبان بیشتری میتوانند از کتاب استقبال کنند.
مدرس مراکز آموزش عالی استان ایلام ادامه داد: در جامعهای که در آن مسئله آموزش و انتشار و توزیع مناسب کتاب، فعال و در اولویت باشد، آن جامعه در حال رشد و پویایی و تکامل و در حال ارزشافزوده علمی است و میتوان گفت که جامعهای پویاست.
وی درخصوص بالابردن کیفیت محتوای کتابها توسط ناشران تأکیدکرد: همکاران ناشر، هر کتابی را منتشر نکنند و بر کیفیتبخشی کتابها تمرکز داشته باشند تا کتابها از استانداردهای لازم و حرفهای برخوردار باشد، زیرا دنیای امروز به سمت هوش مصنوعی میرود و میتوان با بهرهگیری از ابزارهای مدرن، کتابها را از لحاظ ظاهری کیفیت ببخشند.
مدیر نشر صبح آراد ادامه داد: به همکاران ناشر از لحاظ محتوایی هم توصیه میکنم برای کیفیتبخشی به محتوای کتابها کارگروههای تخصصی داشته باشند و از این منظر محتوای کتابها را قبل از چاپ، مورد ارزیابی و نقد و بررسی قرار دهند و در صورت امکان به مولفان مشاورههای تخصصی ارائه دهند.
وی ادامهداد: وقتی کتاب خوب و حرفهای و استاندارد وارد بازار شود و دارای محتوا و کیفیت مناسب و مطلوب باشد، محتوای کتاب بر خواننده ماندگاری و اثربخشی بیشتری خواهد داشت، زیرا از پروسه و غربالگری خاصی عبورکرده و مخاطب هم به سمت شدن تخصصی میرود.
نظر شما