پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۹
تعداد کتابخانه‌های عمومی نسبت به اول انقلاب 9برابر شده است

علیرضا مختار‌پور در روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار با اشاره به فعالیت‌های نهاد طی چند سال گذشته گفت: کتابخانه‌ها در عصر جدید و آینده کشور مراکز فرهنگی اجتماعی موثر در ارتقاء سلامت اجتماعی و کاهش آسیب‌های اجتماعی خواهند بود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، علیرضا مختارپور؛ دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در مراسم گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار، با اشاره به چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی قرار داریم. طفل ضعیف، نحیف و لاغر که سال ۵۷ متولد شد، این روزها در قامت یک پهلوان ۴۰ ساله در جهان هنرنمایی می‌کند.

وی افزود: از نخستین روزهای پیروزی انقلاب توطئه‌های مختلف ازجمله تحریم اقتصادی، ترور گروهک‌های وابسته، ۸ سال جنگ تحمیلی با تهدیدهای متعدد که همواره وجود داشته را تجربه کرده‌ایم، اما امروز انقلاب به چهل سالگی و سن کمال رسیده که نشانه توجه پروردگار است.

مختارپور ادامه داد: انقلاب اسلامی ثمرات بسیار زیادی داشته است. سال ۱۳۵۷ که جمعیت کشور ما نزدیک ۳۵ میلیون نفر بود فقط ۳۷۳ باب کتابخانه عمومی در کشور وجود داشت. در حالی که امروز بیش از ۳۴۰۰ کتابخانه عمومی در کشور فعالیت می کنند. به عبارت دیگر این میزان امروز به بیش از ۹ برابر رسیده است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بیان کرد: تا نقطه مطلوب یعنی دسترسی عادلانه مردم به کتاب فاصله قابل توجهی داریم. از سال ۱۳۹۳ اقدامات قابل توجهی در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور را شاهد بودیم به عنوان مثال مسائل قانونی مربوط به الزام وصول ماده ۶ مربوط به درآمدها، رسیدگی به مسائل معیشتی کتابداران، تصویب ساختار تشکیلاتی برای تمام سطوح، همچنین رونمایی از ۷ سند استانداردسازی فعالیتهای کتابخانه‌های عمومی، رونمایی از سند اخلاق حرفه‌ای کتابداران از جمله این فعالیت‌هاست.

به گفته وی، نظام جامع آماری نهاد، نظام جامع خدمات کتابخانه‌ای نظام آمایش سرزمینی کتابخانه‌ها نیز در دست تدوین است. مختارپور تاکید کرد: فعالیت‌های کتابخانه‌های عمومی باید با فعالیت‌های پژوهشی در ارتباط باشد. این ارتباط موجب می‌شود از رفتارهای سلیقه‌ای پیشگیری شود علاوه بر این توجه به پژوهش زمینه ارزیابی عملکرد ها را فراهم می‌کند.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ادامه داد: در جریان تبدیل کتابخانه‌های عمومی از مراکز امانت کتابخانه و کتابداری به حوزه کانون‌های فرهنگی و اجتماعی یکی از نکات قابل توجه فعالیت‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی است که با پیگیری‌های وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی به ثمر رسیده است.

مختارپور گفت: اگر کتابخانه‌های عمومی به پایگاه‌های اجتماعی تبدیل شوند در گسترش گفت‌وگو و تفاهم ملی نیز نقش ایفا خواهند کرد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: نهاد کتابخانه‌های عمومی طی ۹ ماه گذشته هفت شهر دارای اولویت و در معرض آسیب‌های اجتماعی را شناسایی کرده است. با تشکیل شورای معاونان در این شهرها شاهد تاثیرات قابل توجهی بوده‌ایم و تا پایان سال مقرر شده از شهر دیگر نیز شناسایی شوند.

وی افزود: کتابخانه‌ها در عصر جدید و آینده کشور مراکز فرهنگی اجتماعی موثر در ارتقاء سلامت اجتماعی و کاهش آسیب‌های اجتماعی خواهند بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها