به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این شماره شامل سرمقالهای از سپهر سرلک، مقالهای از معصومه ابراهیمی درباره نوروز و سیاست غذایی ایرانیان و مقالهای از محمدحسن ابریشمی درباره بورانی، غذای کهن ایرانی است.
همچنین در ادامه گفتوگوی سوشیانس شجاعیفرد با ویرخیو مارتینز، سرآشپز رستوران سنترال در پرو، مقالهای از ویلم فلور درباره تغییر عادات غذایی ایرانیان از شبهگیاهخوار تا شبهگوشتخوار، مقالهای از نعمتالله فاضلی درباره چای روزمره و آشپزی ایرانی: کارزار با اهریمن به قلم النار نجفی آمده است.
از عناوین این فصلنامه در بخش غذا و جنگ این مجله، میتوان به مقالهای با عنوان طعم جنگ به قلم مریم صادقیان، همسایهها؛ تاثیر جنگزدههای خوزستان بر فرهنگ غذایی شهرهای دیگر به قلم سعید احمدی، «رستوران زیر آژیر قرمز» درباره مصائب رستورانداری در دوران جنگ ایران و عراق به قلم شهرام مقدم، «چای آخر» به قلم مهدی یزدانیخرم درباره عباس دوران و آخرین شامش، «ساچمه پلو و طعم املت» به قلم امیر امینی درباره غذا در پادگان، «آشپزی در محاصره» به قلم لیلا الحداد، «شایعه در میانه قحطی» روایتی تکاندهنده از جنگ بوسنی به قلم افسون ناظمزاده، «جنگزدگان در لالهزار» پیوند دو ملت در کافه پولونیا به قلم فرزانه ابراهیمزاده، «جبهه آشپزخانه» چگونه سهمیهبندی، رژیم غذایی بریتانیاییها را برای همیشه تغییر داد؟ به قلم هیوتامس، «جیره جنگی» درباره غذا خوردن در ناوهای هواپیمابر امریکایی به قلم شهرام وزیری، «بوی باروت طعم سگ» تاثیر عامل نارنجی بر فرهنگ غذایی مردم ویتنام به قلم رضا درگاهی، «بازگشت از خاک دشمن» روایتی از معاودین عراقی و راسته دولتآباد به قلم شیدا چراغی اشاره کرد.
همچنین میتوان از مقالاتی با عنوان «نوستالژی فروشی رستورانها» به قلم سوشیانس شجاعیفرد، «نان و نشانه» بخشی از سخنرانی دکتر فضلالله فاضلی در مراسم رونمایی نخستین شماره مجله تنور، «شور گرم» گزارشی از مراسم رونمایی نخستین شماره مجله تنور، «خوراک مسلمانان گرجستان» سفری به آشپزخانه پنهان کیستها به قلم بنجامین کمپر از مجله Saveur، «سر سلسله» زندگی و کار ماری آنتوان کارِم به قلم منصور بختیاری، «همه چیز سر جای خود!»، «آتش سفارشی» به قلم رضا درگاهی، «رستوران آرپژ: هارمونی و طعم طبیعت» معرفی رستوران آرپژ پاریس به قلم سمانه برمخشاد، معرفی کتاب «چهار عنصر اصلی» به قلم سما میرمیران، داستان طنز «زولبیا در بوتیک شیرینی» به قلم مونا زارع، «سوگ و نشانه زندگی» به قلم سوشیانس شجاعیفرد و «مسیح در خانه مارتا و مریم» معرفی تابلوی دیهگو ولاسکز نام برد.
شماره دوم فصلنامه فرهنگی، اجتماعی و تخصصی آشپزی «تنور» با موضوع غذا و جنگ در ۱۰۵ صفحه به زبان فارسی و انگلیسی و بهای یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما