سه‌شنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۵
بزرگترین رویداد کتابی دنیا در آستانه برگزاری

یک روز مانده به افتتاح هفتادمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت و ناشران ایرانی در غرفه ملی خود را برای نمایش نشر ایران آماده می‌کنند.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری کتاب (ایبنا) از فرانکفورت، هفتادمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت ۲۰۱۸ فردا چهارشنبه ۱۸ مهرماه برابر با ۱۰ اکتبر افتتاح می‌شود. بزرگترین نمایشگاه کتاب دنیا امسال میزبان بیش از هفت هزار ناشر است و جمهوری اسلامی ایران نیز که پنجمین حضور خود در قالب غرفه ملی را تجربه می‌کند، حضور دارد.

در این دوره کتاب‌های ۱۷۸ ناشر ایرانی شامل ۱۰۷ ناشر عضو تشکل‌های نشر و همچنین ۴۶ ناشر از سوی سه آژانس ادبی و همچنین ۲۳ ناشر که به طور مستقیم در این دوره حصور دارند‌ به نمایش گذاشته می‌شود.



غرفه جمهوری اسلامی ایران در این دوره با مساحت ۲۲۳ متر مربع با غرفه کشورهای روسیه، چک، ترکیه و رومانی همسایه است.

غرفه جمهوری اسلامی ایران در این دوره از نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت، ۲۲ متر کوچک‌تر شده است. یکی از مهمترین اولویت‌ها در طراحی و ساخت غرفه البته با رویکرد صرفه‌جویی در هزینه‌ها، توجه به ایجاد فصای استاندارد و درخور برای مذاکره با ناشران علاقه‌مندان به نشر ایران است.

غرفه کودک با ۳۳ متر مربع مساحت با توجه به درخواست ناشران این حوزه امسال نزدیک غرفه ملی ساخته شده است. هرچند که متراژ غرفه کاهش پیدا کرده اما اولویت مسئولان در کاهش هزینه محقق شده و موفق شده‌اند ۲۲ تا ۲۳ درصد در هزینه صرفه‌جویی کنند.

نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت طی پنج روز میزبان بیش از هفت هزار ناشر از سراسر دنیاست. 



حال و هوای غرفه ایران
یک روز مانده به افتتاح بزرگترین رویداد کتابی دنیا و نمایندگان نشر کشورمان در حال آماده‌سازی غرفه و چیدن کتاب‌ها هستند. راهرو‌های این نمایشگاه، حداقل برای مخاطب ایرانی یادآور چند روز مانده به نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران است؛ بوی تند چسب، خاک اره و صدای میخ کوبی کارگران غرفه ساز. و البته خبرنگاران فرهنگی که منتظر پوشش خبری برنامه افتتاح نمایشگاه هستند.




امسال بازدیدکنندگان در غرفه ایران با مراحل صحافی کتاب‌های خطی و چاپ سنگی آشنا می‌شوند. به همت انتشارات نوید شیراز انواع چرم‌های قدیمی  در این کارگاه به نمایش گذاشته می‌شود. شیرازه‌بندی و دوخت کتاب در این کارگاه پیش چشم مخاطبان انجام می‌شود.

علاوه‌بر‌این تعدادی کارت منقش به طراح‌های اسلامی ایرانی بعد از طلاکوبی به بازدیدکنند‌گان هدا می‌شود.



هدیه ایرانی برای یورگن باس
رئیس نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت امسال از سوی ناشران ایرانی «جعبه کتاب» هدیه می‌گیرد. این جعبه چوبی دست‌ساز است.

گوته، سعدی  و حافظ در فرانکفورت ۲۰۱۸
کتاب دو زبانه «گوته،سعدی و حافظ» هدیه دیگر نشر برای مخاطبان آلمانی است این کتاب به قلم مهدی زمانیان ترجمه و منتشر شده است.


هفت هنر ایرانی در فرانکفورت
هدیه دیگر نشر ایران ساعت «هفت هنر» به رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان آلمان است. ساعت «هفت هنر» مجموعه کوچکی از هنر دست هنرمندان ایرانی است.

کمتر از ۲۴ ساعت به افتتاح نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت باقی مانده است و ناشران در این نمایشگاه که با توجه به افزایش تقاضا و رشد قابل توجه کتاب‌های الکترونیکی کوچکتر شده، فرصت تعامل و ارتباط فرهنگی با همتایان بین‌المللی خود را دارند.



نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت حتی برای نشر ایران که هنوز به کنوانسیون برن نپیوسته، فرصت مناسبی است تا ناشران ایرانی بتوانند  فرصت حضور جهانی را قدر بدانند و در این فضا بمانند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها