برنامه رادیویی «الف، ب، بسمالله»، ویژهبرنامه سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در دهمین ایستگاه خود به ساز و کارهای تشکل نشر پرداخت.
در این گفتوگو، نویدگویی با اشاره به مهمترین ضعف تشکلهای صنفی، گفت: اگر درباره فعالیت تشکلها صحبت میکنیم باید مدیریت را به آنها بسپاریم و در نظر بگیریم که نگاه دولت باید نگاه نظارتی باشد و تا زمانی که دولت در بحث مدیریت تشکلها دخالت کند، نمیتوانیم رویکرد و رویه صنفی را شاهد باشیم.
وی درباره مقوله نمایشگاه کتاب نیز به شکل اختصاصی به حضور و فعالیت تشکلهای نشر اشاره کرد و گفت که این مساله به عنوان یک رخداد تخصصی باید بیشتر به تشکلهای نشر بها داده شود.
همچنین اکبری در این برنامه به جایگاه نوپای ناشران دیجیتال اشاره کرد و اینکه در بدنه کلان نشر دیجیتال ما ناشران بسیار مهجور واقع شدند و در این مقوله چه در شکل نمایشگاهی و آرا و نظرات و تدوین قوانین کمتر نظر ناشران دیجیتال پرسیده شده است.
موضوع دیگر مساله قانونگذاری بود که اکبری در این زمینه به حضور موسسهای در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و گفت که نقد و تایید محتوای دیجیتال در این موسسه تایید میشود اما از آنجایی که این نشر با سرعت صنایع دیجیتالی باید پیش برود و وقتی یک یا دوسال از تولید اثر ما برای نشر میگذرد، در واقع تاریخ انتشار آن اثر نیز از بین میرود.
معصومی از دیگر میهمانان این بخش نیز به 60 سال فعالیت اتحادیهها و تشکلهای نشر در کشور ما اشاره کرد و گفت: 30 سال از این اتفاق به شکل تمرینی گذشته است و حداقل بعد از سه دهه اخیر که کارهای اجرایی آغاز شده است، کمکم باید کارهای تمرینی را کنار بگذاریم و به فضای مسابقه وارد شویم و در کنار ادعایی که تشکلها دارند آیا توانایی اجرای آن را دارند یا خیر.
وی تاکید کرد که از دیدگاه خودم معتقدم تشکلها توان اجرا و عملیاتی کردن خواستهها و فعالیتهای نشر را دارند و باید به اتحادیهها و ناشران توجه کرد.
طوسی نیز درباره اهمیت و جایگاه تشکلها در بدنه نشر کشور اشاره کرد و گفت: مدیران بازه زمانی مشخصی دارند، چند روزی میهمان فضای نشر کشور هستند اما فعالیت ناشران و تشکلهای نشر استمرار دارد و باید برای مهمترین خواسته برحق خود یعنی توسعه مقوله کتابخوانی یک چشمانداز بلند مدت داشته باشند.
در بخش تحلیل 31 نیز، امین خرمی با علی اسکندری؛ مدیر انتشارات سوره مهر درباره فعالیتها، کتابهای پرفروش و حضور فاضل نظری؛ شاعر گفتوگو کرد.
در بخش سرای اهل قلم هم رضا جلالی با سید حسین غضنفری؛ مدیر انتشارات ایده نو گفتوگو کرد و درباره جایگاه کتابهای مذهبی در میان کتابهای نمایشگاه سی و یکم پرداخت.
همچنین در این برنامه، شهاب دارابیان و فاطمه آبایی اخبار مرتبط با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) و نمایشگاه کتاب تهران و کتابهای پرفروش روز دهم نمایشگاه کتاب را مرور کردند.
برنامه رادیویی «الف، ب، بسمالله» در روزهای سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران هر روز از ساعت 16 تا 17:30 دقیقه بر روی موج FM 103.5 و در غرفه خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اجرا میشود. تهیهکننده این برنامه، فرهاد دهنوی و کارشناسان آن شهرام گیلآبادی، رضا جلالی و امین خرمی هستند.
نظر شما