جشن امضای روزبه بمانی ترانهسرای مجموعه شعر «دنیای این روزای من» با استقبال مخاطبان در نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری کتاب (ایبنا)، روز گذشته در ادامه روند مراسم جشن امضا در نمایشگاه کتاب، این آئین برای کتاب «دنیای این روزای من»، اثر روزبه بمانی برگزار شد و علاقهمندان این شاعر و ترانهسرا برای امضای کتابشان به دست روزبه بمانی صف کشیدند.
کتاب «دنیای این روزای من» مجموعه ترانههای روزبه بمانی است که در بیشتر مواقع کتابش در آمار پرفروشهای نشر نگاه قرار دارد. این کتاب گزیده پانزده سال کارهای عاشقانه بمانی است و قرار است که کارهای اجتماعی این شاعر نیز به زودی در یک مجموعه دیگر منتشر شود. تمام کارهای این مجموعه در گذشته اجرا شدهاند و پس از سالها به صورت مکتوب در آمدهاند.
برای نجات آثار تاریخی، دهها هزار جلد کتاب چندصدساله از قفسههای یک صومعه قرونوسطایی در مجارستان جمعآوری میشود تا آنها را از هجوم سوسکهایی که میتوانند بخشی از تاریخ را نابود کنند، حفظ کنند.
نویسنده کتاب «همهچیز فرو میپاشد: زندگی و آثار صادق چوبک» گفت: از منظر مضمونی، چوبک معمولاً به بخشهایی از جامعه میپردازد که کمتر دیده شدهاند؛ او از لایههای پایین و فراموششده جامعه مینویسد و آنچنان به این طبقات نزدیک میشود که گاه تصمیمات و رفتار شخصیتهایش حیرتانگیز و گاه هولناک به نظر میرسد.
محمد حسینی، نویسنده، گفت: در پشت سر اسمهایی چون مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند و میتوان گفت اگر کسی در عالم نویسندگی دارای توانمندی زیادی باشد و به شهرت برسد میتواند عایدی خوبی نیز برای تأمین یک زندگی مرفه داشته باشد؛ ولی همه هری پاتر نویس نیستند.
ثبت مکتوب تجربیات جنگ در همان زمان وقوع یا لااقل در زمانی نزدیک به آن، ضمن آنکه روایتی دست اول از آن رویداد و از منظری متفاوت از گزارشهای رسمی ارائه میکند، همچنین میتواند حال و هوای انسانی را منتقل کند که آن واقعه را از نزدیک و به صورت زنده تجربه کرده و هنوز به اصطلاح داغ است و حس و احساساتی زنده دارد.
کاوه فرخ: ایرانی خواه نیروی نظامی داشته باشد و یا نداشته باشد، از زمان اسکندر تا به امروز از خاک خودش دفاع میکند به هر نحوی.بحث ژنتیک نیست اما به لحاظ فرهنگی شاهد یک نوع ایراندوستی در ایرانیان هستیم که به سادگی از بین نمیرود.
فواد نظیری، شاعر و مترجم ایرانی، گفت: ادبیات در مقطع تاریخی وقوع یک جنگ، عصاره این رخداد را میپروراند و تأثیر آن را بر عواطف انسانی و مسائل درونی بازگو میکند.
آذردخت بهرامی، داستاننویس، گفت: سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد و شاید فقط بتوان فیلمنامه را سفارشی نوشت که آن هم میتوان گفت جزو ادبیات نیست.
منیرالدین بیروتی، داستاننویس ایرانی، گفت: حتی اگر یک نویسنده حرفهای باشد و تماموقت بنویسد اما دانش ادبی کافی نداشته باشد، نه تنها سودی برای فرهنگ و ادبیات ندارد بلکه بازار کتاب را مبتذل میکند و سطح سلیقه جامعه را نیز پایین میآورد.
مجله نیشن در مقالهای به تحلیل و بررسی رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو نویسنده معاصر کشور ایتالیا با موضوع فرهنگ مصرف گرایی در دنیای مدرن میپردازد که امسال توانسته به فهرست نهایی جایزه بوکر راه یابد.
کارشناسان، میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها» درباره محدودیتها، مباحث اجرایی، چالشهای زیرساختی نشر کتاب کودک و نابلدی و بیتوجهی ناشران به کسب آمادگی برای حضور در بازارهای جهانی با توجه به قابلیتهای ادبیات کودک و نوجوان گفتند.
برخلاف روایتهای رسمی که پیوند هایدگر با نازیسم را امری گذرا، سیاسی و بیارتباط با تفکر فلسفی او معرفی میکنند، فاریاس با تکیه بر اسناد تاریخی و شواهد مکتوب، نشان میدهد که این ارتباط نهتنها عمیق و ایدئولوژیک، بلکه تا پایان عمر هایدگر نیز استمرار داشته است.
«نیمن» دست به نگارش تاریخ فلسفه، با محوریت موضوع «شر»،پرداخته است. او در مطالعه خود نشان میدهد تغییرات دیدگان انسان، بهخصوص انسان غربی، در رابطه با مفهوم شر، منجر به تحولاتی بنیادین شده که در عموم تاریخنگاریهای فلسفه، نادیده گرفته شدهاست
حسین شیخ رضایی معتقد است: توجه روزافزون مردم به فلسفه، نشانگر جستجوی آنها برای معنا و راهکارهای عملی در زندگی است، نه صرفاً مباحث انتزاعی. او تأکید میکند که «فلسفههایی برای زندگی» به دلیل پرداختن به همین دغدغههای انضمامی و نیاز به معنایابی در جامعه، با استقبال چشمگیر مواجه شده و به پناهگاهی فکری بدل گشتهاند.
مطالعه دیستوپیا در اندیشه کلیز در کتاب «دیستوپیا: تاریخی طبیعی» از مرزهای نقد ادبی فراتر رفته و به یک ابزار مفهومی در علوم انسانی، تاریخ اندیشه، و تحلیل ایدئولوژی بدل میشود. این یادداشت در پی آن است که ظرفیت دیستوپیا را برای بازاندیشی در باب تمدن، سیاست، و انسانِ معاصر، از رهگذر بازخوانی پروژه کلیز، بهمثابه یک امکان نظری جدید برجسته سازد.
پیشنشست تخصصی «شیوههای تطبیق در فیلم کوتاه» با حضور رامتین شهبازی، دبیر علمی هفتمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران، و علیرضا بختیان، فیلمساز و پژوهشگر، در محل خانه تاریخی نوریان در نجفآباد برگزار شد.
نخستین دوره جایزه خالد خلیفه، که با هدف حمایت از نویسندگان نوظهور سوری و بزرگداشت یاد نویسنده فقید رمان «مردن کار سختی است» راهاندازی شده، با معرفی فهرست کوتاه پنج رمان برگزیده وارد مرحله نهایی شد.
رویشین لانیگان در رمان «میخواهم به خانه برگردم، اما همینجا هستم»، روایتها و دیالوگهایی برگرفته از زندگی روزمره لندن را به متن داستان آورده است. او معتقد است واقعیت خشن و طنزآمیز حرفهای مردم کوچه و خیابان، بهترین الهام برای خلق گفتوگوهای طبیعی و تاثیرگذار در این اثر بوده است.
علیاکبر حیدری از بهرام بیضایی بهعنوان یکی از نویسندگانی که باعث شدهاند به نویسندگی فکر کند، نام میبرد و میگوید: بیضایی نگاه چندوجهی به یک واقعه دارد. حقیقت یک اتفاق را از چند زاویه میبیند و این منحصربهفرد است. چیزهایی هست که ممکن است شما به آنها فکر نکنید و تنها زاویه نگاه خودتان را درست بدانید ولی بیضایی با نشان دادن تمام وجوه یک موضوع به شما میگوید که ممکن است تمام حقیقت نزد شما نباشد.
خراسانرضوی - کتاب «کاهش فقر شهری در جهان جنوب» با ترجمه سعید شریعتی مزینانی و سیمین فروغزاده به این موضوع اشاره دارد که چه عاملی در کاهش فقر شهری مؤثر است، چرا مؤثر است و ایدههای امروزی برای کاهش فقر شهری چیست. نویسندگان این اثر میکوشند با شناخت معایب روشهای پیشین، برنامههای حامی فقرا را مطالعه، بررسی و ارتقا دهند.
در کتاب «سه انقلاب»، سایمون هال با روایتی تحلیلی مسیر سه انقلاب بنیادین روسیه، چین و کوبا را به تصویر میکشد و مفاهیم قدرت سیاسی را در بستر تحولات قرن بیستم بازخوانی میکند. این اثر نشان میدهد چگونه سفرهای سرنوشتساز رهبران و نقشآفرینی روزنامهنگاران توانست تعریف قدرت را در دوران مدرن دگرگون سازد.
پرسیوال اورت با رمان جسورانه جیمز، نهفقط بازخوانیای ادبی از یک رمان کلاسیک آمریکایی نوشته مارک تواین ارائه کرده، بلکه روایت خاموششدگان تاریخ را احیا کرده است.
در روزگاری که نسل جوان میان بحرانهای جهانی، سرخوردگی سیاسی و تهیشدگی معنوی سرگردان است، فیودور داستایوفسکی، نویسندهای از قرن نوزدهم، بار دیگر به قهرمانی بیقرار برای فرزندان تردید تبدیل شده است.
ماتیاس دسمت در کتاب «روانشناسی توتالیتاریسم» استدلال میکند که بزرگترین خطر، نه استبداد بیرونی، بلکه اشتیاق درونی خود ما برای تعلق به یک گروه و فرار از عدم قطعیت است که زمینه را برای هیپنوتیزم جمعی فراهم میسازد.
سالهای اخیر وضعیت ساختمان شماره ۲ سازمان اسناد و کتابخانه ملی دستخوش تغییر و تحولات و برای مدتی به کتابخانه مجلس و موزه علم واگذار شد اما با وجود رفت و آمد مدیران همچنان در انتظار بازگشایی است.
«پیرپسر» ساخته اکتای براهنی یکی از بارزترین آثار اقتباسی این روزهای سینماست که در عین اقتباسی بودن، زبانی کاملاً مستقل و منطبق با سینمای امروز ایران دارد.
علیاکبر جعفری ندوشن: دفتر یزدان به همت مهدی بقاییپور عصر سهشنبه هر هفته به روی بزرگان ادب و فرهنگ همچون زرینکوب، زریاب خویی، شفیعی و مشیری و سایر دوستداران دکتر اسلامی گشوده بود و بقاییپور نیز از هم صحبتی با این گعده فرهنگی مباهی و مبتهج بود.
آذربایجانغربی- دبیر محفل ادبی «پوریای ولی» شهرستان خوی گفت: بهدلیل وجود آرامگاه پوریای ولی در خوی و مغفول ماندن چهره ادبی او به رغم فعالیت در حوزه شعر و وجود چند دیوان شعر از او، تصمیم گرفتیم انجمن ادبی را در این شهرستان مزین به اسم این پهلوان کنیم.
مرکزی– کتاب «هزاوه خاستگاه امیران» تالیف ایرج احمدی هزاوه پژوهشگر و نویسنده بومی، روایت مستند از تاریخ و ریشههای تاریخی روستای هزاوه، زادگاه امیرکبیر است.
لرستان - کتابخانه عمومی امام جعفر صادق (ع) خرمآباد، تابستان امسال با استقبال کودکان، نوجوانان برای گذراندن اوقات فراغت همراه شده است و برنامههای متنوع فرهنگی و هنری این کتابخانه، سبب شده تا علاقهمندان به مطالعه و یادگیری، همه روزه راهی این مرکز شوند.
نظر شما