شنبه ۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۳
تجلیل از غلامعباس توسلی در هشتمین جایزه علمی علی‌محمد کاردان

مراسم اعطای هشتمین جایزه علمی استاد دکتر علی‌محمد کاردان با تجلیل از غلامعباس توسلی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) همزمان با سالروز درگذشت دکتر علی‌محمد کاردان، استاد برجسته روان‌شناسی، علوم تربیتی، بنیانگذار روانشناسی اجتماعی در ایران، مراسم اعطای هشتمین جایزه علمی کاردان با تجلیل از غلامعباس توسلی دوشنبه ۱۱ دی ساعت ۱۵ در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود. 

در کنار تجلیل از غلامعباس توسلی به بهانه پنجاه سال فعالیت علمی و دانشگاهی این استاد برجسته جامعه‌شناسی و عضو پیوسته فرهنگستان علوم، جوایز ویژه‌ای نیز از طرف خانواده استاد فقید به رساله‌های برگزیده اهدا می‌شود.

رضا داوری‌اردکانی، رییس فرهنگستان علوم، احمد احمدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمدامین قانعی‌راد، استاد جامعه‌شناسی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور از جمله سخنران‌های این نشست هستند.

غلامعباس توسلی سال ۱۳۱۴ در رشتخوار خراسان به ‌دنیا آمد. وی در سال ۱۳۳۵ وارد دانشسرای عالی تهران شد و پس از فارغ‌التحصیلی با رتبه اول در رشته زبان و ادبیات فرانسه، طبق قانون اعزام دانشجویان برتر سال ۱۳۳۹ برای ادامه تحصیل به فرانسه اعزام شد. وی در مدت اقامت خود در کشور فرانسه در محضر بزرگانی چون ژرژ گورویچ، ژان استوتزل و اتو کلاینبرگ به مطالعه جامعه‌شناسی پرداخت و دکترای دولتی خود را در سال ۱۳۴۵ از دانشگاه سوربن پاریس دریافت کرد.

توسلی پس از بازگشت به تهران به‌ عنوان استادیار دانشسرای عالی تهران مشغول به تدریس شد و همزمان به دعوت موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران به کار تحقیق و پژوهش پرداخت.

 توسلی در سال ۱۳۴۷ به درخواست دانشگاه ملی ایران، رشته جامعه‌‏شناسی را در دانشکده ادبیات آن دانشگاه پایه‌‏گذاری کرد. با تاسیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، دکتر توسلی تا سال ۱۳۵۶ سمت مدیر گروه جامعه‌شناسی و همچنین سرپرستی انتشارات دانشکده را بر عهده داشت و در این سال با استفاده از فرصت مطالعاتی، پژوهش‌های خود را در دانشگاه‌های برکلی و هیوارد کالیفرنیا ادامه داد. او در سال ۱۳۵۷ به ایران بازگشت و پس از انقلاب ریاست دانشگاه اصفهان را تا سال ۱۳۵۹ به عهده داشت.

توسلی بار دیگر در سال ۱۳۶۴ مدیریت گروه جامعه‌شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و سپس در سال ۱۳۶۵ ریاست این دانشکده را برعهده گرفت. وی در پی‌ریزی دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه‌های تهران و تربیت مدرس نیز نقش به‌سزایی داشته است. در سال ۱۳۸۰ به‌عنوان پژوهشگر برجسته و در سال ۱۳۸۱ به‌عنوان استاد برگزیده دانشگاه تهران انتخاب شد و مدال درجه یک پژوهش این دانشگاه را دریافت کرد.

این استاد پیشکسوت جامعه‌شناسی تاکنون ۲۰ جلد کتاب و بیش از ۶۰ عنوان مقاله تخصصی، علمی و پژوهشی و نیز ده‌ها مقاله اجتماعی و فرهنگی را تالیف و به چاپ رسانیده است.

همه ساله همزمان با سالروز درگذشت دکتر علی‌محمد کاردان، استاد برجسته روان‌شناسی و تعلیم و تربیت و بنیانگذار روانشناسی اجتماعی در ایران، موسسه روان‌شناسی و علوم تربیتی دکتر کاردان (دانشگاه تهران) به یاری دیگر سازمان‌ها و انجمن‌های علمی و تخصصی جایزه‌ای به نام آن استاد فقید به رساله‌های برگزیده دانش‌پژوهان مقطع دکتری در حوزه‌های روان‌شناسی و علوم تربیتی اهدا می‌کند.

تاکنون در دوره‌های گذشته این جایزه علمی اساتیدی چون مرحوم علی شریعتمداری، رضا داوری اردکانی، غلامحسین شکوهی، احمد احمدی و احمد صافی تجلیل شده‌اند.

علاقه‌مندان برای حضور در این برنامه به فرهنگسرای ارسباران  واقع درخیابان دکتر علی شریعتی، بالاتر از پل سید خندان، خیابان جلفا  مراجعه و یا با شماره های۲۰-۲۲۸۷۲۸۱۸ تماس بگیرند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها