اسماعیل دمیرچی، پیشکسوت صنعت چاپ معتقد است که شوق مردم در استفاده از فضای مجازی، نقش کتاب را در زندگی امروز ما کمرنگ کرده است اما مردم دوباره به سمت کتاب و کتابخوانی باز خواهند گشت.
دمیرچی در ابتدای صحبتهایش با اشاره به نقش غیرقابل انکار رسانهها عنوان کرد: مطبوعات مثل اکسیژن میمانند؛ یعنی هر بخشی که رسانه را جدی نگیرد و به آن نپردازد، محکوم به نابودی است؛ چراکه امروزه کلیه امور زندگی بشر، متکی به مطبوعات است. به عبارت دیگر مطبوعات چشم قشرهای مختلف جامعه است و هرچه آن چشم قویتر ببیند، افراد آن جامعه وضعیت بهتری خواهند داشت.
او ادامه داد: وضعیت رسانه در سالهای اخیر رونق پیدا کرده است اما باز هم شایسته ایران و ایرانی نیست و باید شرایط بهتر شود. کتاب به دلیل شوق مردم در استفاده از فضای مجازی کمرنگ شده است اما مردم دوباره به سمت کتاب و کتابخوانی باز خواهند گشت. به نظر من حوزه کتاب به قدری گسترده است که اگر چند صد نشریه دیگر هم راهاندازی شود، باز شرایط تغییر نخواهد کرد.
این پیشکسوت صنعت چاپ در توضیح نقش خبرگزاری کتاب در رونق صنعت چاپ گفت: خبرگزاری کتاب ایران در سالهای قبل به تریبون خبری صنعت چاپ تبدیل شده بود که متاسفانه این بخش در سالهای اخیر از این خبرگزاری حذف شد. خوشبختانه طی روزهای گذشته متوجه شدم که با تدبیر مجید غلامی جلیسه، مدیرعامل موسسه خانه کتاب، این بخش مجددا به خبرگزاری کتاب ایران اضافه شده است. پیشنهاد من این است که با توجه به عدم توجه رسانهها و خبرگزاریهای دیگر به حوزه چاپ این خبرگزاری با سرمایهگذاری به این حوزه رونق بخشد.
دمیرچی در بخش پایانی صحبتهایش با اشاره به پیگیری مدیرعامل خانه کتاب در بازگشایی مجدد موزه صنعت چاپ عنوان کرد: خوشبختانه مدیرعامل موسسه خانه کتاب پیگیر بازگشایی مجدد موزه صنعت چاپ است و انشالله به زودی شاهد راهاندازی مجدد موزه صنعت چاپ خواهیم بود. در پایان باید بگویم که خوشحالم که این مدیر دولتی دغدغهها فرهنگی دارد و در کنار اهالی چاپ پیگیر راهاندازی این موزه است.
بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات در ۱۰ گروه اصلی و ۵ گروه فرعی از ۵ تا ۱۲ آبان ماه در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) برگزار میشود.
نظر شما