انتشارات موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر با جدیدترین عناوین منتشر شده خود به نمایشگاه کتاب آمده است.
کتاب «یاران موافق؛ خاطرات آیتالله سید مرتضی مستجابی» به کوشش حمید قزوینی یکی از جدیدترین آثار این موسسه است. بخش مصاحبه با آیتالله مستجابی شامل «تولد، خانواده و اولین هجرت»، «خاندان صدر»، «ورود به سلک روحانیت»، «مبارزات سیاسی»، «امام موسی صدر» و «سجاده شعر» است که خاطرات و نکات مهم و متفاوتی را درباره امام موسی صدر بیان میکند.
شرح مختصری از زندگینامه افرادی که اسامی آنها در متن کتاب آمده، اسناد و تصاویر، نامههای مبادله شده بین امام موسی صدر و آیتالله مستجابی و متن سخنان حجتالاسلام والمسلمین عبدالامیر قبلان (سرپرست هیات اعزامی امام صدر به ایران) از جمله بخشهای دیگر این کتاب است.
آیتالله سید مرتضی مستجاب الدعواتی معروف به مستجابی یکی از برجستگان خاندان صدر و از دوستان نزدیک امام موسی صدر و چهرهای شناخته شده در میان رجال معاصر اصفهان است. او و امام موسی صدر از سالهای نخست جوانی، علاوه بر پیوند خویشاوندی رابطهای سرشار از دوستی و صمیمیت با هم داشتهاند که بخشهایی از این رابطه در کتاب «یاران موافق» منعکس شده است.
کتاب «دیدار در پاریس» نیز عنوان کتاب خاطرات دکتر حسن حبیبی و همسرش، شفیقه رهیده است که به کوشش پدرام الوندی گردآوری شده است. حسن حبیبی، سیاستمدار پرآوازه دهه هفتاد در این کتاب برخلاف رویهاش در همه سالهای زندگی زبان به بیان خاطرات گشوده است. به دلیل چیرگی روزهای بیماری زمان مصاحبه کوتاه اما در همین زمان کوتاه به تصویری از زندگی او میتوان رسید.
تحصیل در اروپا، ازدواج در ایران، مبارزه با رژیم پهلوی در اروپا و درکنار جریانهای اسلامی مختلف شاه، آشنایی و دوستی با شهید چمران، دکتر شریعتی و امام موسی صدر و رفت و آمد با بدنه انقلابیون ایران در آن دوران و پس از آن، ورود به ایران در همان روزهای ابتدایی انقلاب و پذیرش مسئولیتهای مختلف که در نهایت به معاونت ریاست جمهوری برای دورهای طولانی ختم شد.
شفیقه رهیده، نیز در این کتاب برخی از ابعاد خاطرات دکتر حبیبی را روشن ساخته و همچنین نکات دیگری را با توجه به سابقه و فعالیتهای گسترده خود اضافه کرده است. علاوه بر خاطرات، متن سخنرانی دکتر حبیبی در زمان اعطای دکترای افتخاری دانشگاه تهران و روایت دکتر از هجرت امام خمینی (ره) از عراق به فرانسه در بخش پیوستهای کتاب منتشر شده است.
چاپ سوم کتاب «پیشوای فراتر از زمان» با عنوان فرعی درآمدی بر نظام فکری و سیره عملی امام موسی صدر نوشته محمود سریعالقلم نیز در این دوره از نمایشگاه عرضه شده است. این کتاب تلاشی برای نظریهپردازی در آرا و اندیشه امام موسی صدر است. نویسنده در این کتاب تلاش کرده است نظام کنش واکنش و رفتار امام موسی صدر را در چهارچوبها و زمینهها و موقعیتهایی که وی در آنها واقع شده بود، تجزیه و تحلیل کند.
در فصل نخست موضوعاتی چون ریشههای خانوادگی، وجوه شخصیتی، مبانی اندیشه دینی و منظومه اعتقادی امام موسی صدر بررسی شده است. ویژگیهای فرهنگی مردم خاورمیانه، وضعیت جامعه شیعی لبنان، تعامل با مخالف، فعالیتهای منطقهای، روشهای ورود دین در عرصه زندگی اجتماعی و سیاسی از جمله محورهای فصل دوم کتاب است.
نتیجهگیری کتاب نیز در چهار محور فکر و اندیشه، دین در عرصه اجتماعی، تحول در جامعه شیعی لبنان و شخصیت اخلاقی ممتاز ارائه شده است.
کتاب مجموعه آثار آیتالله شهید محمد باقر صدر شامل داستانها و سفرنامههای بنتالهدی صدر نیز از دیگر آثار جدیدی است که در این غرفه عرضه شده است. نزدیک به 66 عنوان کتاب در این نمایشگاه عرضه میشود که از این تعداد 52 عنوان مربوط به کتابهای انتشارات موسسه و بقیه عناوین مربوط به کتابهای آیتالله سیدرضا صدر و شهید آیتالله سید محمدباقر صدر است.
غرفه انتشارات موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر در سال A4، راهروی سه، غرفه 1253 در شهر آفتاب واقع شده است.
نظر شما