مؤسسه پژوهشی تاريخ ادبيات کودکان و نشر هدهد در غرفه کتابخانه آستان اقدام به برگزاری بلندخوانی و نمایش کتابهای جذاب برای کودکان میکند.
امید علی مقیمی، مدیر کتابخانه آستان هدف از اجرای این طرح ترویج کتابخوانی و احیای هنر از یاد رفته قصهگویی به عنوان بخشی از میراث فرهنگی و یادگار خوب و زیبای پدربزرگها و مادربزرگها برای نسل پرسشگر امروز بیان کرد.
وی گفت: کتابخانهها، یکی از بهترین مکانها برای پرکردن اوقات فراغت به شمار میروند و با اجرای برنامه برای همه مخاطبان با هر گروه سنی ضمن آشنایی با میراث فرهنگی کشور و سایر ملل از طریق قصه و قصه گویی، افزایش واژهها، مهارت دست ورزی از طریق به تصویر کشیدن نقاشی همان کتاب کودکان فعالیتی لذت بخش را تجربه خواهند کرد.
به گفته امید علی مقیمی ارتباط متقابل با کودکان در حین اجرای برنامه قصه گویی نقش بهسزایی در علاقهمند کردن آنها به قصهگویی داشته است به گونهای که آنها در پایان خلاصهایی از قصه را خودشان اجرا و با نقشهای داستان ارتباط برقرار میکردند.
این کارشناس حوزه فرهنگ در ادامه با اشاره به اهمیت ارائه قصه برای تمام ردههای سنی در کتابخانهها و مراکز فرهنگی افزود: در بین بازدید کنندگان حتی مادران بارداری وجود داشتند که به خاطر کودک آینده شان به تماشای قصه ایستاده و برایشان بسیار لذت بخش بود و اقدام به خرید کتاب برای نوزادشان کردند.
استبال والدین و بزرگسالان از طرح حاکی از آن است که میل به قصهگویی و شنیدن روایت در مردم وجود دارد. فقط باید به آن سمت و سو داد و مطابق با سلیقه و ذائقه امروز در آورد.
مقیمی مهمترین دستاورد طرح را ترویج کتابخوانی دانست و گفت: در آیندهای نزدیک در صورت موافقت مسولین این طرح به طور ثابت برای کودکانی که همراه والدین خود به زیارت حضرت عبدالعظیم (ع) می آیند اجرا خواهد شد.
نظر شما