سه‌شنبه ۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۲
برگزاری پنجمین نشست «آثار خواندن» با موضوع «ادبیات كلاسیک» / چرا باید كلاسیک‌ها را خواند؟

پنجمین برنامه از سلسله نشست‌های «آثار خواندن» با موضوع «ادبیات كلاسیک» سه‌شنبه 2 آذرماه از ساعت 13 تا 15 در سالن اجتماعات كتابخانه مركزی تهران (پارک ‌شهر) برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)به نقل از روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، پنجمین برنامه از سلسله نشست‌های «آثار خواندن» با موضوع «ادبیات كلاسیک» و محوریت كتاب‌های «چرا باید كلاسیک‌ها را خواند؟» نوشته ایتالو كالوینو با ترجمه آزیتا همپارتیان، «با و بی‌تكلف» و «رمان‌نویس ساده نگر، رمان‌نویس اندیشمند» نوشته اورهان پاموک با ترجمه عین‌الله غریب و علیرضا سیف‌الدینی، ساعت 13 تا 15 روز سه‌شنبه دوم آذرماه با حضور دكتر یزدان منصوریان، دانشیار علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه خوارزمی، جمعی از كتابداران و علاقه‌مندان كتاب و كتابخوانی در سالن اجتماعات كتابخانه مركزی تهران (پارک ‌شهر) برگزار می‌شود.

چرا باید کلاسیک‌ها را خواند؟ کتابی شامل رساله‌ها و مقاله‌هایی است درباره برخی از کلاسیک‌نویسان جهان؛ نویسندگانی که آثار آن‌ها در زندگی «ایتالو کالوینو» به‌عنوان آثار کلاسیک شناخته شده، ذهن و فکر او را به خود مشغول كرده و بخشی از دغدغه‌های او را به خود اختصاص داده‌اند. در این کتاب نام‌هایی به چشم می‌خورند که شاید اسم‌شان کمتر به‌عنوان نویسندگان کلاسیک در میان اهالی کتاب و کتابخوانی مطرح باشد؛ از نویسنده‌های قرن چهارم و پنجم چون گزنفون و نظامی گرفته تا نویسنده‌های قرن بیستم چون ژرژ پرک معاصر و... .

همچنین كتاب «با و بی‌تكلف» درس‌های نویسندگی اورهان پاموک است كه سه سال در دانشگاه هاروارد کرسی خوانش و نگارش رمان داشت. پاموک امروز از برجسته‌ترین نویسندگان جهان است و تجربیات او در نوشتن نه تنها جذاب و خواندنی، بلکه برای علاقه‌مندان به داستان‌نویسی نیز بسیار کاربردی است.

رمان‌نویس ساده‌نگر و رمان‌نویس اندیشمند نیز شامل 6 گفتار از اورهان پاموک برای سخنرانی‌های نورتن دانشگاه هاروارد است، پاموک در این اثر از تجارب رمان‌نویسی‌اش می‌گوید. او هم از برنامه‌ریزی پیش از نگارش رمان و هم از تجاربی که به هنگام نگارش کسب کرده است، مطالبی حائز اهمیت و آموختنی در اختیار خواننده قرار می‌دهد. هرچند به‌طور عمده دو کتاب را در این اثر خود سرمشق قرار داده است، جنبه‌های رمان ادوارد مورگان فورستر و نظریه رمان گئورک لوکاچ به فراخور موضوع مثال‌های فراوانی از آثار و آراء بسیاری از نویسندگان، شاعران، متفکران و نظریه‌پردازان سرشناس دنیا به دست می‌دهد.

سلسله نشست‌های معرفی و بررسی كتاب با نامِ «آثار خواندن» همسو با نامگذاری سال 1395 به نام «سال خواندن» از سوی دبیركل نهاد و در راستای سیاست‌های نهاد كتابخانه‌های عمومی كشور مبنی بر ترویج فرهنگ كتابخوانی برگزار می‌شود.

نخستین برنامه از این سلسه نشست‌ها با نقد و بررسی كتاب «چگونه درباره كتاب‌هایی كه نخوانده‌ایم حرف بزنیم» نوشته پی‌یر بایار، شانزدهم خردادماه سال جاری، دومین نشست با نقد و بررسی كتاب «كندوكاوی در جامعه‌شناسی ادبیات» نوشته دكتر فرهنگ ارشاد روز سوم مردادماه، سومین نشست با نقد و بررسی كتاب «از كتاب رهایی نداریم» نوشته امبرتو اكو و ژان كلود كریر روز چهارم مهرماه و چهارمین نشست نیز با نقد و بررسی كتاب «معجون عشق» نوشته یوسف علیخانی روز بیست و پنجم مهرماه برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها