«هنردرمانی خلاق» به قلم دیوید ادواردز و ترجمه مشترک سعید دهنوی، مریم محبی و الهه احدنژاد تبریزی روانه بازار کتاب شد.
در پیشدرآمد این اثر آمده است: «ارزش ممتاز و متمایز انسان و اکسیر شفابخش او، در آفرینندگی و تخیل خلاق اوست؛ ساحتی که هنر بهسادگی در آن ورود میکند و به خلق و آفرینش میپردازد. هنر زبان خیال و تصور خلاق است که تفکر و الهام با بالوپر آن پرواز میکند و خود را گسترش میدهد. هنردرمانی نیز تنها شیوه درمان گری است که حضور خیال و احساس را به سرحد انگیزش، ایده و الهام میرساند، ازاینروست که روان تحلیلگران هنر را پلی بین هشیار و ناهشیار میدانند و عصبشناسان آن را نیروی یکپارچگی عملکرد نیمکره راست و چپ مغز میشناسند و هنردرمانگران وحدتمدار نیز هنر را برانگیزاننده توجه و اتصالی عاشقانه برای حضور وحدانی میدانند. درمجموع، هنردرمانی روشی برای انطباق، سازگاری و گسترش ایده خلاق و فعال حسی و حرکتی برای مواجه با مشکلات و اختلالات فردی با استفاده از ابزار تصویری و تصوری است.»
«هنردرمانی چیست؟»، «تاریخچه هنردرمانی»، «ظهور هنردرمانی بهعنوان شغل در انگلستان»، «چارچوبهای ارجاعی: روانکاوی، هنر و هنردرمانی»، «آموزش: از مبتدی تا حرفهای»، «مسائل حرفهای» و «چشم اندازه بینالمللی» هفت فصل کتاب حاضر را شامل میشوند.
در صفحه 73 در سرفصلی با عنوان «هنردرمانی خلاق» میخوانیم: «انسان، ذاتاً اجتماعی است. ما برای زنده ماندن و پیشرفت به روابط نیاز داریم. به همان اندازهای که انسان از روابط خود با دنیای خارج بکاهد، به خیالپردازیهای هیجانی متوسل میشود. در شدیدترین حالت، فرد ممکن است آنقدر در دنیای درون خود غوطهور و محدود شود که روابطش با دنیای خارج ناچیز با تحریف گردد. مراجعینی که بهمنظور هنردرمانی مراجعه میکردند، اغلب از احساس قطع این روابط و یا از بیگانگی با خود و یا دیگران شکایت میکردند. در موارد دیگر، ممکن است احساس کنند از طرف دیگران مورد آزار و اذیت قرار میگیرند و یا احساس ضعف کنند.»
نخستین چاپ «هنردرمانی خلاق» به قلم دیوید ادواردز، با شمارگان 600 نسخه ودر 24 صفحه، به بهای 15 هزار تومان در سال 1395 از سوی نشر قطره منتشر شده است.
نظر شما