دوشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۹
هنرمندان مطرح کشوری برای کتابخوانی دعوت می‌شوند/ از توزیع 17 هزار کارت فرهنگ تا برگزاری جشنواره کتاب شهر

محمد صلاحی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برنامه‌های فرهنگسرای کتاب در بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب را تشریح کرد. دعوت از هنرمندان برجسته کشور برای کتابخوانی، آغاز به کار جشنواره کتاب شهر، تهیه 17 هزار «فرهنگ کارت» و برگزاری مسابقات کتابخوانی از مهمترین برنامه‌های پیش‌بینی شده برای فرهنگسرای کتاب است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست مطبوعاتی محمود صلاحی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به منظور تشریح برنامه‌های «فرهنگسرای کتاب» در بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب دوشنبه 13 اردیبهشت‌ماه در محل این سازمان برگزار شد.

صلاحی در ابتدای این نشست با بیان اینکه امسال برای نخستین‌بار است که نمایشگاهی بزرگ از تهران خارج شده و مشکلات عمده برگزاری خود در تهران را از شهر خارج می‌کند، گفت: شهر آفتاب به‌عنوان میزبان نمایشگاه کتاب امسال ۵۵ هزار متر مربع فضای مسقف در سه سالن دارد که فردا با حضور رئیس جمهوری افتتاح می‌شود و انواع امکانات دسترسی به آن نیز مهیا شده است، البته امیدواریم مردم بیشتر از هر چیز از حمل و نقل عمومی برای رسیدن به نمایشگاه بهره ببرند هر چند که امکان پارک بیش از ۷۵۰۰ خودرو نیز در این مرکز فراهم است.

وی
 دعوت از هنرمندان مطرح کشور برای کتابخوانی در فرهنگسرای کتاب را یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های این دوره از سازمان متبوعش برای نمایشگاه کتاب خواند و افزود: امسال نیز مانند سال گذشته از هنرمندان برجسته کشور برای کتابخوانی در نمایشگاه دعوت شده است. همچنین در حال رایزنی برای دعوت از هنرمندانی چون نیکی کریمی، فاطمه گودرزی، فریبا کوثری و... برای کتابخوانی در فرهنگسرای کتاب هستیم.

صلاحی ادامه داد: روزانه در نمایشگاه کتاب در 10 نوبت، تئاتر در فضای فرهنگسرای کتاب با موضوع مطالعه و کتاب توسط مدیریت امور نمایش این سازمان برگزار خواهد شد که این برنامه‌ها می‌تواند برای مخاطبان جوان و نوجوان ما جذاب باشد.

به گفته وی، برنامه‌های فرهنگسرای کتاب از آنجا که به شهرداری تهران وابسته است متعلق به مردم تهران است و برنامه‌های جذاب تدارک دیده شده می‌تواند مورد استقبال علاقه‌مندان قرار گیرد.
 
دستاوردهای شهرداری در حوزه کتاب و کتابخوانی
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در بخش دیگری از این نشست با بیان اینکه در نمایشگاه کتاب دستاوردهای سازمان فرهنگی و هنری شهرداری در حوزه کتاب و کتابخوانی معرفی می‌شود، افزود: سال گذشته تعداد کتابخانه‌های ما از 85 به 370 کتابخانه رسید و امسال نیز رئیس فرهنگسرای کتاب، رئیس امور کتابخانه‌های سازمان است و کتابخانه‌ها و فعالیت‌های ما را در امر توسعه کتاب و کتابخوانی تشریح می‌کند.
 
به گفته وی، همچنین دستاوردهای زیرمجموعه‌های مرتبط با سازمان فرهنگی و هنری شهرداری مانند موسسه نشر شهر، موسسه همشهری و... در نمایشگاه کتاب در معرض نمایش علاقه‌مندان خواهد بود و برای جذاب‌سازی برنامه‌های نمایشگاه از چهره‌های هنری برای گسترش کتابخوانی استفاده می‌شود.
 
صلاحی در ادامه درباره نحوه اسکان‌دهی بازدیدکنندگان غیر تهرانی گفت: یکی از پروژه‌هایی که در نمایشگاه کتاب دنبال می‌شود بهره‌برداری از هتل‌های این مجموعه است اما این پروژه در فازهای بعدی به بهره‌برداری خواهد رسید و امسال تنها توانسته‌ایم با هماهنگی آستان حرم مطهر امام خمینی(ره) امکان اسکان و استراحت برای برخی از بازدیدکنندگان فراهم کنیم.
 
مشاور شهردار تهران، در ادامه در پاسخ به خبرنگار ایبنا مبنی بر آماده نبودن برخی از بخش‌های نمایشگاه کتاب که توسط برخی از ناشران بیان می‌شود، گفت: یک هفته است که نمایشگاه کتاب آماده شده و در اختیار ناشران قرار گرفته است و همه مستقر شدند به هر حال باید در نظر داشته باشیم که ما 30 سال به نمایشگاه‌های داخل تهران عادت کرده‌ایم و امسال با توجه به این جابه‌جایی به هر حال برخی از مشکلات و نواقص وجود خواهد داشت، با این وجود با توجه به اینکه افتتاحیه نمایشگاه کتاب با حضور رئیس جمهوری برگزار می‌شود نمایشگاه به صورت کلی آماده برگزاری مراسم است.
 
امکان ثبت‌نام رایگان در کتابخانه‌ها
حجت‌الاسلام حسن ناصری‌پور، در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار ایبنا با تشریح بیشتر برنامه‌های در نظر گرفته شده در فرهنگسرای کتاب گفت: امسال ترویج فرهنگ کتابخوانی با تمرکز بر جوانان و نوجوانان در دستور کار است به همین منظور برنامه‌های سیر مطالعاتی، نشست‌های تخصصی، رونمایی از آثار جدید، دیدار با نویسندگان برتر و نمایش دستاوردهای یکسال گذشته سازمان برای این دوره از نمایشگاه در نظر گرفته شده است. علاوه بر این برنامه‌ها پاتوق کتاب، نمایش‌های محیطی و برنامه ویژه کودک و نوجوان از دیگر اقدامات در نظر گرفته شده برای فرهنگسرای کتاب است.
 
به گفته وی، بازدیدکنندگان امسال می‌توانند با مراجعه به فرهنگسرای کتاب به صورت رایگان در کتابخانه‌های سازمان فرهنگی و هنری شهرداری ثبت‌نام کنند.
 
ناصری‌پور در ادامه از سه طرح ویژه که امسال در فرهنگسرای کتاب برگزار می‌شود، نام برد و گفت: جشنواره کتاب شهر از نمایشگاه کتاب تهران کار خود را آغاز خواهد کرد و در هفته کتاب سال جاری به فعالیت خود پایان خواهد داد. همچنین طرح «فرهنگ کارت» توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و این سازمان برگزار خواهد شد. در این طرح کارت‌هایی حاوی مبالغ 50 هزار تومان به مراجعه‌کنندگان برای خرید از نمایشگاه اهدا خواهد شد. تاکنون نیز 17 هزار کارت به همین منظور در نظر گرفته شده است.
 
وی اضافه کرد: دعوت از چهره‌های ویژه برای بازدید از نمایشگاه کتاب، برگزاری کمپین عکس‌برداری از نمایشگاه، اجرای برنامه توسط کانون دوستداران کتاب و برنامه‌های ویژه کودک و نوجوان از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی شده برای فرهنگسرای کتاب است.
 
فرهنگسرای کتاب جزء پرمخاطب‌ترین غرفه‌هاست
حجت‌الاسلام ناصری‌پور در ادامه از آغاز کار فرهنگسرای «کتاب آدینه» خبر داد و گفت: این فرهنگسرا پس از نمایشگاه کتاب در اماکن نمازجمعه آغاز به کار خواهد کرد. همچنین در نمایشگاه کتاب امسال غرفه‌هایی چون کتاب در شبکه‌‌های مجازی، نگاه‌گذر مترو، نذر کتاب، برگزاری مسابقات کتابخوانی و... به بازدیدکنندگان خدمات‌رسانی خواهند کرد.
 
وی تاکید کرد: سال گذشته فرهنگسرای کتاب جزء پرمخاطب‌ترین غرفه‌ها در نمایشگاه کتاب بوده و ما نیز سعی کردیم تا برنامه‌های این فرهنگسرا را تقویت کرده و از این طریق در توسعه کتاب و کتابخوانی موثر باشیم.

حامد طراحی، رئیس فرهنگسرای کتاب نیز در بخش دیگری از این نشست با اشاره به فضای در نظر گرفته شده در این فرهنگسرا برای کتابخوانی هنرمندان اظهار کرد: سال گذشته این مراسم در فرهنگسرای کتاب به صورت مستقیم از تلویزیون پخش می‌شد و کانون‌های ادبی این سازمان مخاطب برنامه بودند، امسال سعی شده تا گنجایش محل برگزاری این برنامه از 100 نفر به 250 نفر افزایش پیدا کند.
 
وی گفت: همچنین نشریاتی مانند همشهری به صورت به روز محصولات خود را در معرض فروش و نمایش بازدیدکنندگان قرار خواهد داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها