پنجشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰
مروری بر آثاری که در گروه‌های «جغرافیا» و «کلیات علم» به مرحله دوم داوری جایزه کتاب سال رسیدند

چهار کتاب «آب و هواشناسی ديناميكی»، «حكمروايی روستايی (مديريت توسعه پايدار)»، «گردشگری در جهان اسلام» و «اصول تفسير ميراث در صنعت گردشگری» در حوزه جغرافیا و یک کتاب «تاريخ پيدايش علوم جديد در اروپا» در گروه کلیات علم از آثار راه یافته به مرحله دوم داوری کتاب سال هستند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، چهار کتاب «آب و هواشناسی ديناميكی»، «حكمروايی روستايی (مديريت توسعه پايدار)»، «گردشگری در جهان اسلام» و «اصول تفسير ميراث در صنعت گردشگری» در حوزه جغرافیا و یک کتاب «تاريخ پيدايش علوم جديد در اروپا» در گروه کلیات علم به مرحله دوم سی و سومین جایزه کتاب سال راه پیدا کردند.

♦ گروه جغرافیا

• آب و هواشناسی ديناميكی



         

کتاب حاضر، با هدف تأمين مباحث موردنياز براي تدريس دروس آب و هواشناسی ديناميکی و دروس مرتبط با رشته آب و هواشناسی تدوين شده است. در فصل نخست نيروهای بنيادين فيزيک پايه برای حرکت جرم و انرژی در جو بررسی شده است. در فصل دوم قوانين ترموديناميک و شاره‌های رطوبت به‌عنوان يک عنصر بسيار مهم و ديناميک جو و جابه‌جايی و باز توزيع انرژی و شاخص‌های مرسوم در محاسبه ناپايداري جوی معرفی می‌شوند. معرفی شاره‌ها و خصوصيات شارها و سازوکار شکل‌گيری حرکات قائم در جو، باد و حرکت افقی هوا در جو، گردش عمومی جو از موضوعات مورد بحث در سه فصل بعدی اين کتاب هستند.
 
کتاب «آب و هواشناسی ديناميكی» تالیف حسن لشكری؛ ويراستار: فروغ كاظمی در 286 صفحه، شمارگان یک‌هزار نسخه و در قطع وزيري (شوميز) به قیمت 15 هزار تومان از سوی مركز چاپ و انتشارات دانشگاه شهيد بهشتی منتشر شده است.
 
• حكمروايی روستايی (مديريت توسعه پايدار)

             

رويکرد حکمروايی روستايي فرآيند تأثيرگذاری همه ارکان اثرگذار روستايی بر مديريت روستاست. در اين رهيافت، تمامی کنش‌گران جامعه روستايی به همياری و هم‌افزايی خواهند پرداخت تا توسعه پايدار روستايی نهادينه شود. مهم‌ترين شاخص‌هايی که بانک جهانی و سازمان‌های بين‌المللی برای سنجش وضعيت حکمروايی روستايی خوب مطرح کرده‌اند عبارتند از قانون محوری، مسئوليت‌پذيری، پاسخ‌گويی، شفافيت، اجماع‌گرايی، مشارکت مردمی، عدالت و برابری، کارايی، اثربخشی و مشروعيت. مطالعات تجربی کتاب حاضر با هدف کاربردی و با ارائه مدل بومی‌شده و پژوهشی، با استناد به مطالعات پيمايشی در پنجاه روستای استان مازندران و همچنين، با استفاده از آزمون‌های آماری مختلف، الگوی مناسبی برای پژوهشگران و محققان خواهد بود.

کتاب در پنج فصل با این سرفصل‌ها تنظیم شده است: «پیشگفتار»، «فصل اول: مفاهیم و اصول بنیادین حکمروایی روستایی»، «فصل دوم: رویکردها، نظریه‌ها، الگوها»، «فصل سوم: آموزه‌هایی از تجارب رهیافت حکمروایی روستایی در جهان و ایران»، «فصل چهارم: بومی‌سازی شاخص‌های حکمروایی خوب روستایی»، «فصل پنجم: فرجامین گفتار» و منابع و مآخذ.
 
کتاب «حكمروايی روستايی (مديريت توسعه پايدار)» اثر مشترک جلال عظيمی‌آملی؛ عبدالرضا ركن‌الدين‌افتخاری در  324 صفحه، شمارگان یک‌هزار نسخه در قطع وزيری (شوميز) و به قیمت 10 هزار تومان از سوی انتشارات سمت در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.
 
• گردشگری در جهان اسلام

            

کتاب «گردشگری در جهان اسلام» تالیف نوئل اسکات و جعفر جعفری با ترجمه مهدی رمضان‌زاده‌لسبويی، محمود حسن‌پور و نازنین تبریزی به بررسی جاذبه‌های مذهبی با تأكيد بر دين اسلام، از ظرفيت‌های گردشگری می‌پردازد. كتاب حاضر مشتمل بر آثار مجموعه‌ای از نويسندگان و انديشمندان حوزه مطالعات گردشگری مذهبی در جهان اسلام است كه در 19 فصل ترجمه شده است.

فصل نخست با عنوان «گردشگری و اسلام» كه مقدمه‌ای بر كل كتاب است، مباحثی را درباره اهميت گردشگری در دنيای اسلام و اطلاعات پايه‌ای در زمینه اسلام و نگاه آن به گردشگری به خوانندگان غير مسلمان ارائه می‌كند. در فصل دوم قوانين اسلامی در ارتباط با گردشگری، نگاه اسلام به گردشگری و اهداف گردشگری از نگاه دين اسلام مورد مطالعه قرار گرفته است. «غذای حلال و گردشگری»، «گردشگری مسلمانان در چين»، «گردشگری ژاپنی‌ها در ايران»، «گردشگری و اسلام‌هراسی» و...، موضوعات مطرح شده در فصول ديگر كتاب است.
 
کتاب «گردشگری در جهان اسلام» در 420 صفحه، شمارگان یک‌هزار نسخه و در قطع وزيری (شوميز) به قیمت 19 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات مهکامه روانه بازار کتاب شده است. 
 
• اصول تفسير ميراث در صنعت گردشگری

                   
 
کتاب «اصول تفسیر میراث در صنعت گردشگری» (مدیریت بازدیدکنندگان و حفاظت از میراث طبیعی و فرهنگی) اثر مشترک لاری بك و تدتی كيبل با ترجمه بهرام نكوئی‌صدری وارد بازار شده است. این اثر نخستین کتاب اصول تفسیر در کشور است که بعد از 70 سال عقب ماندگی علمی نسبت به غرب در حوزه صنعت گردشگری در ایران منتشر می‌شود. بسیاری از مطالب این کتاب از اصولی صحبت می‌کند که یک راهنمای حرفه‌ای باید به آنها مسلط باشد تا تنها به ارائه اطلاعات اکتفا نکند، بلکه بتواند به عنوان یک مفسر از راز پدیده‌ها در عرصه گردشگری رمزگشایی کند. 

کتاب در سه بخش «آشنایی با عمل تفسیر میراث درصنعت گردشگری»، «اصول پانزده‌گانه تفسیر میراث در قرن بیست و یکم» و بخش سوم «نتیجه‌گیری» فهرست‌بندی شده است.
 
کتاب «اصول تفسیر میراث در صنعت گردشگری (مدیریت بازدیدکنندگان و حفاظت از میراث طبیعی و فرهنگی)» در 344 صفحه، شمارگان یک‌هزار نسخه در قطع وزيری (شوميز) و به قیمت 16 هزار و 500 منتشر شده است.

♦ گروه کلیات علم

• تاريخ پيدايش علوم جديد در اروپا

         

همچنین در میان کتاب‌های راه یافته به مرحله دوم کتاب سال یک اثر با نام «تاريخ پيدايش علوم جديد» نیز از حوزه کلیات علم مشاهده می‌شود.

کتاب «تاریخ پیدایش علوم جدید» تالیف پالو روسی ترجمه بهاءالدین بازرگانی‌گیلانی است. در کتاب حاضر، هدف نويسنده پاسخگويی به دغدغه‌های دانش‌پژوهانی است که می‌خواهند به فرآيند تاريخی پيچيده، دشوار و درعين‌حال پرجاذبه و هيجان‌انگيز تکوين و تحول علوم مدرن پی ببرند و بسترهای اجتماعی، فرهنگی، اعتقادی و تاريخی چنين پديداری را درک و لمس کنند.

نويسنده در اين اثر دوره زمانی بيش از دو سده از حدود سال 1500 ميلادی تا زمان «آيزاک نيوتون» را اساسا در عرصه علوم عمومی- مبناي بررسی خود قرار می‌دهد و نگاهی آگاهی‌بخش به علل و عوامل زايش و بالندگی علوم جديد می‌افکند و جهان‌بينی، مبانی، سبب‌ها و ابزار و آلات پيدايش آن را جستجو می‌کند. بدون شک بزرگ‌ترين شاخصه و وجه ممتاز کتاب، اطلاعات عميق و گرانبهای مؤلف در اين عرصه و گزينش محققانه منابع و مآخذ بی‌همتايی است که آنها را در تتبعات خود مورد استناد قرار می‌دهد و تصويری چکيده، رسا، شفاف از سير پيدايش علوم جديد به پژوهنده منتقل می‌کند.
 
کتاب «تاريخ پيدايش علوم جديد در اروپا» تالیف پائولو روسی؛ برگردان بهاءالدين بازرگانی‌گيلانی در 532 صفحه، شمارگان 500 نسخه و به قیمت 24 هزار تومان از سوی انتشارات سروش روانه بازار کتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها