دو کتاب «نگاهی به برخی از مولفههای مداخله در: امنیت اجتماعی (چالشها و راهکارها)» و «مدیریت بحران در عصر بحران» به قلم محمد ساولانی در سال جاری تجدید چاپ شده است.
ساولانی که با همکاری علی داوری کتاب «نگاهی به برخی از مولفههای مداخله در: امنیت اجتماعی (چالشها و راهکارها)» نوشته است، کوشیده تا به بررسی مسئله امنیت از ابعاد مختلف بپردازد.
در بخشی از مقدمه کتاب میخوانیم: «از جمله مسائل مهمی که از دیرباز تاکنون، در اشکال مختلف، مطرح بوده است، مسئلهی «امنیت» میباشد که ابعاد و موضوعات مربوط به آن؛ در گذر زمان، تنوع و تعدد بسیاری یافته است. امروزه به واسطه همین طرح مسئله و حساسیت و اهمیت بیش از حد «امنیت»، حجم قابل توجهی از پژوهشها و تحقیقات، بدان اختصاص یافته است و بررسی مؤلفهها و ملاحظات امنیتی؛ یکی از سیاستها و برنامههای حیاتی هر کشوری، محسوب میشود. براین اساس، بررسی امنیت و عوامل تهدیدکنندهی علمی بسیار انجام پذیرد و کتب متعددی مورد تدوین و تألیف قرار گیرد، اما بیشک گسترهی وسیع امنیت و پیچیدگی آسیبهای امنیتی و همچنین محدودیت منابع درخور؛ اجازهی بررسی جامع و کامل این موضوع را عملاً به ما نمیدهد. از این رو، ما با عرضهی این کتاب، سعی داریم تنها به ترسیم خطوط کلی امنیت و مسائل مربوط به آن، بسنده نماییم، البته با این امید که در کتب و آثار بعدی بتوانیم ابعاد دیگری از این مقولهی مهم را به بحث و نظر بگذرانیم.»
از این لحاظ باید کتاب حاضر را به دلیل دربرداشتن تحلیلهایی نسبتآً جامع و مفید درباره برخی از مولفههای امنیتی اثر مفید و ارزشمند خواند. این کتاب، شامل فصولی است که هر کدام از آن کنکاشی هستند دربارهی وضعیت جامعه ما و آسیبها و تهدیدهایی که امنیت جامعه را با خطرات بسیاری روبهرو میسازند. بر همین اساس، این کتاب، براساس محورهای ذیل تنظیم و تدوین شده است: «امنیت؛ تعاریف و تفاسیر»، حاوی تعاریف و دیدگاههای مختلف از مفاهیم امنیت و «مؤلفهها و مشخصههای مداخله در امنیت»، که به بررسی تمام خطوط کلی مؤلفهها ویژگیهای امنیت، آن هم با نگاهی جامع میپردازد. همچنین اشاره به مفهوم آسیبشناسی و تبیین و تحلیل نابسامانیها اجتماعی و آسیبهای امنیتی و «راهکارها و راهبردهایی در جهت پیشگیری از آسیبهای امنیتی».
کتاب «نگاهی به برخی از مولفههای مداخله در: امنیت اجتماعی (چالشها و راهکارها)» با شمارگان سه هزار نسخه در 184 صفحه به بهای 12 هزار تومان به همت نشر هورمزد روانه بازار نشر شده است.
مدیریت بحران در عصر بحران
کتاب «مدیریت بحران در عصر بحران» عنوان اثر دیگری است که از سوی نشر هورمزد در سال جاری تجدید چاپ شده است.
در بخشی از مقدمه کتاب آمده است: «از گذشته تا امروز، تکاپو برای رسیدن به آرامش و امنیت، از مهمترین انگیزههای انسان در درازای زندگیاش در کرهی خاکی بوده است. این کشش با جوهر هستی انسان، پیوند ناگسستنی دارد و در واقع، حفظ ذات و پاسداری از نفس، از بنیادیترین تمایلات بشر بوده و هست. بر همین اساس، انسانها برای تأمین نیازهای زیستی خود، وارد مناسبات گوناگون میشوند و تشکیل جامعه میدهند. جامعهای که میخواهند فارغ از هرگونه کاستی، مشکل، آسیب و «بحران» باشد.
افراد جامعه برای بقای خود، امنیت میخواهند. امنیتی که در هر زمان ممکن بود ـ یا امکان دارد ـ تحت تأثیر انواع بحران، اعم از بحرانهای ناشی از بلایا و حوادث طبیعی، بحرانهای اقتصادی، بحرانها سیاسی و بینالمللی، بحرانهای نظامی و بحرانهای اجتماعی و .. از جامعه رخت بَرکند. در چنین زمانهای، جامعهای که دستخوش بحران شده باشد، ارمغانی به دست نمیآورد جزء هرج و مرج داخلی، تهدید خارجی، آشوب، غارت، خودکامگی، ناامنی مالی و جانی، از بین رفتن امنیت روانی، فقر و ویرانی و... در همین راستا، رویدادهای با اهمیت سالهای اخیر، این تصور را به وجود آورده است که ما وارد عصر جدیدی از بحرانها شدهایم.»
کتاب «مدیریت بحران در عصر بحران» با شمارگان سه هزار نسخه در 148 صفحه به بهای 12 هزار تومان در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
نظر شما