یکشنبه ۱ آذر ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۰
حضور جعفر ابراهیمی شاهد در برنامه«دوستی با کتاب»

سلسله جلسات «دوستی با کتاب» با حضور جعفر ابراهیمی شاهد و کودکان مدارس در کتابخانه گلستان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای گلستان و مراکز فرهنگی هنری منطقه 8، به منظور ترغیب کودکان به کتابخوانی و آشنایی با فنون نویسندگی نشست «دوستی با کتاب» با حضور دانش‌آموزان مدارس و جعفر ابراهیمی شنبه 30آبان ماه در فرهنگسرای گلستان برگزار شد. در این برنامه بخش‌هایی از کتاب «صلح، مثل چای تازه دم» توسط ابراهیمی شاهد نویسنده کتاب روخوانی و سپس کتاب به دانش‌آموزان اهدا شد.
 
ابراهیمی در این برنامه با اشاره به ورودش به دنیای ادبیات، گفت: سال 1344 بود که اولین شعرم در یکی از مجلات چاپ شد. از بچگی به نوشتن علاقه داشتم و از کودکی آرزو داشتم، نویسنده یا مترجم بشوم. همان زمان هم وقتی شعرهایم را برای دوستانم می خواندم، می‌گفتند شعرهای تو خیلی ساده و کودکانه است، ولی در آن زمان شعری به نام شعر کودک نبود وکتاب کودک پیدا نمی‌شد. بعدها که بزرگ شدم، کانون پرورش فکری تأسیس شد که من چون سنم زیاد بود، نمی‌توانستم از آن استفاده کنم، اما خواهر و برادرهایم را ثبت نام کردم و آنها از کانون کتاب می‌گرفتند. من هم کتاب‌ها را برای خودم و آنها می‌خواندم.
 
وی ادامه داد: انسان برای رها شدن از فشارها و روزمرگی‌ها، به چیزی نیاز دارد. انسان نیاز دارد به چیزی پناه ببرد. من با نوشتن و خواندن، این حس را پیدا می‌کنم. هنوز هم وقتی داستان یا شعری می‌نویسم، احساس رهایی و آزادی می‌کنم. طبیعی است اگر این را از من بگیرند، احساس می‌کنم زندانی شده‌ام.

ابراهیمی با اشاره به اهمیت شناخت ادبیات کلاسیک از سوی بچه ها، بیان کرد: آن زمانی که ما درس می‌خواندیم آثاری از قدما وجود داشت که خواندنی هم بود. البته این آثار بیشتر در دوره دبیرستان بود نه در ابتدایی. اتفاقاً هیچ ربطی هم به آموزش و پرورش نداشت و صرفاً برای مطالعه بچه‌ها انتخاب می‌شد. به نظرم اشکالی ندارد که برای زنگ انشا هم کتابی برای بچه‌ها در نظر بگیریم، البته به شرطی که اجباری در خواندنش نداشته باشیم و آنها را آزاد بگذاریم. تجربه نشان داده وقتی شعر خوبی را برای بچه‌ها انتخاب کنید و در سال‌های اول دبستان در کتابی چاپ شود و در دسترس بچه‌ها قرار گیرد، تا زمان بزرگسالی آن آثار را به یاد می‌آورند.
 
وی با اشاره به کمرنگ شدن نقش ادبیات درمیان کودکان، اظهارکرد: کتاب خواندن درمیان بچه‌ها اهیت بالایی دارد، چرا که علاوه بر این که ذهن را منظم می‌کند خلاقیت و نشاط به بار می‌آورد. در وهله بعد کمک می‌کند که بچه‌ها توانایی نوشتن پیدا کنند. نویسندگان و هنرمندان تنها افرادی هستند که پس از مرگ حرف‌هایشان شنیده شده و تاثیر می‌گذارد.
 
«صلح، مثل چای تازه دم» شامل 32 شعر در قالب نیمایی است و مخاطب آن نوجوانان هستند. ابراهیمی در بعضی از شعرهای این مجموعه سعی داشته به موضوع «لحظه» از نگاه نوجوانان توجه کند و به همین دلیل حال و هوای شعرها به ساختار «هایکو» نزدیک شده‌اند که با آثار گذشته‌ این شاعر، تفاوت زیادی دارد.

جعفر ابراهیمی، در سال ۱۳۳۰ در اردبیل متولد شد و تاکنون بیش از صد کتاب شعر و قصه در حوزه ادبیات کودک و نوجوان از او منتشر شده‌است. کتاب‌های ابراهیمی در سال‌های گذشته جوایز مهمی را از آن خود کرد‌ه‌اند که از آن جمله می‌توان به جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی، جایزه کانون پرورش فکری، جایزه شورای کتاب کودک وجایزه مجله سروش نوجوان اشاره کرد. 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها