به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، کسب درآمد برای تامین هزینههای اولیه زندگی، توسعه رفاه مالی و معنوی خانواده، همچنین پیشرفت و توسعه کشور، از نیازهای بسیار مهمی است که افراد جامعه، سرپرستان خانوارها و مسئولان، به آن اهتمام ویژه دارند.
بر این اساس، افراد جامعه ناگزیرند برای تحقق این امر به فعالیتهای اقتصادی مختلفی اشتغال داشته باشند، بر فعالان اقتصادی خداباور و معاد اندیش که خواستار سعادت دنیوی و اخروی خود، خانواده و جامعه هستند، لازم است پیش از ورود به اشتغال به فعالیتهای اقتصادی، نخست با معارف و آموزههای اعتقادی، اخلاقی و فقهی کسب در آموزههای اسلام، آشنا شوند.
در همین راستا کتاب «درسنامه اخلاق و فقه عمومی کسب و کار»، در قالب دروس ۱۸ گانه، با نثری روان و شیوا به تعریف مفهوم کسب و کار، تبیین اخلاق و احکام فقه عمومی آن و گویاسازی اصطلاحهای تخصصی در این باره؛ اعم از آشنایی با تعریف کسب و کار در فقه، اهمیت و فواید کسب و کار در آموزه های اسلامی، آشنایی با انواع احکام شرعی در تجارت، حکم انواع مشاغل در فقه، مفهوم عمومی عقد و اقسام آن در فقه، آثار عمومی قراردادها، احلال معامله، احکام بانکها و..... میپردازد.
نگارنده در این درسنامه میکوشد تا با رویکردی ترویجی، منبعی علمی و معتبر را جهت آموزش معارف و اموزه های اعتقادی، اخلاقی و احکام فقهی تجارت و همچنین توسعه فرهنگ کسب روزی حلال فراهم سازد و بستر فراگیری مناسب چنین معارف و آموزههایی را، برای مجریان طرح های اشتغال و خودکفایی، مهیا کند.
این کتاب به قلم مهدی علیزاده نگاشته شده و دکتر مرتضی انفرادی و حجتالاسلام و المسلمین مهدی شریعتیتبار، از پژوهشگران بنیاد پژوهش های اسلامی، آن را ارزیابی کرده و ویرایش آن را دکتر محمد علی قاسمی، بر عهده داشته است.
این اثر در شمارگان ۵۰۰ نسخه و قطع رقعی تهیه و تدوین و مطالعه آن، به علاقهمندان، پیشنهاد میشود.
نظر شما