چهارشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۹
تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «دختران آفتاب»/ بهترین کتاب در طرح مسائل فکری از نویسنده‌ای ایرانی

مقام معظم رهبری در بخشی از تقریظ خود بر کتاب «دختران آفتاب» نوشته‌اند: «در میان کتاب‌های داستانی که هدفش طرح مسائل فکری است، این بهترین کتاب از نویسنده‌ئی ایرانی است.»

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) تقریظ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بر کتاب «دختران آفتاب» سه‌شنبه 21 مهرماه 1394 با حضور غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، امیر خوراکیان، رئیس حوزه ریاست موسسه انقلاب اسلامی، علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی و کبری خزعلی، رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و عضو شورای عالی انقلاب در مدرسه دخترانه شهدای هفتم تیر رونمایی شد.

متن تقریظ رهبر انقلاب به شرح زیر است:

«بسمه‌تعالی
پس از نزدیک سه سال توانستم در این روزها -ایام شهادت حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها- این کتاب را بخوانم. در میان کتابهای داستانی که هدفش طرح مسائل فکری است، این بهترین کتاب از نویسنده‌ئی ایرانی است. طرح کلی داستان و درونمایه‌های داستانی آن خوب و شیرین است. حرفها هم قوی و منطقی است.
 
اتفاقاً پیش از این، کتابِ: ... را خوانده‌ام. آن قویتر است. ولی با توجه به برخی ملاحظات (عمدةً بهره‌برداری نکردن از عامل جنسی در کتاب حاضر) در این کتاب، هنر بیشتری به کار رفته است. باید ترویج شود. تنها نقطه ضعف آن ذکر مشخصات استاد فاطمه است در فصل آخر کتاب.
 
(روزهای نیمه‌ی خرداد ۸۷)»
 

درباره کتاب «دختران آفتاب»

کتاب «دختران آفتاب» با استفاده از سبک «داستان‌مقاله» به بررسی و نقد و رد و اثبات مؤلفه‌ها و مباحث و شبهات حوزه‌ زن و خانواده و جامعه می‌پردازد. مباحث در حین برگزاری یک اردوی 10 روزه‌ دخترانه‌ دانشجویی از دانشگاه تهران اتفاق می‌افتد که به‌ قصد زیارت امام رضا علیه‌السلام راهی مشهد شده‌اند. به مناسبت‌های مختلف و اتفاقاتی که طی داستان رخ می‌دهد، موضوعات مطرح و بررسی می‌شوند و به نتیجه می‌انجامند.

راوی داستان این کتاب دختری به نام مریم است که به‌دلیل بی‌توجهی مادر به محیط خانه در اثر توجه شدیدش به کار در بیرون از منزل و ایجاد گسست خانوادگی، دچار روحی رنجور و ناآرام شده است و تصمیم می‌گیرد برای تنبیه والدینش هم که شده، چند روزی آن‌ها را بی‌خبر رها کند. به ذهنش می‌رسد که فرار کند، اما خوب که فکر می‌کند می‌فهمد آدم این کار نیست. در همین موقع، یاد اطلاعیه‌ اردوی زیارتی دانشگاه می‌افتد و بدون معطلی ساک مختصری آماده می‌کند و خود را به جمع زائران می‌رساند.

فاطمه که یکی از مسئولان برگزارکننده‌ اردوست، با اخلاق خوش و آرامش و با وجود فقدان صندلی خالی، موجبات هم‌سفر شدن مریم با آن‌ها را فراهم می‌کند. او طی سفر با همدلی و همراهی که با احساس بچه‌ها دارد، از بروز جدل و درگیری‌های لفظی بین آن‌ها جلوگیری می‌کند و با استفاده از مطالب مرجع و مستند، به بحث‌ها جهت مثبت می‌دهد.
 
برای دریافت اطلاعات بیشتر به نشانی زیر مراجعه کنید:
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها