کتاب «نظام های پرداخت و بانکداری الکترونیک در ایران» توسط پژوهشکده پولی و بانکی به بازار کتابهای اقتصادی عرضه شد.
در بخشی از پیشگفتار این کتاب در خصوص انگیزه نگارش آن آمده است: همزمان با توسعه بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت، هر روز مفاهیم و واژگان تازهای پدید میآیند که آشنایی با این مفاهیم برای عموم مردم و بهطور تخصصی برای کارکنان شبکه بانکی و محققان بسیار مفید و ارزشمند است. بانک مرکزی بهعنوان متولی سیاستگذاری و بسترسازی در حوزه نظامهای پرداخت و بانکداری الکترونیک، همواره کوشیده است در راستای فرهنگسازی و آشنایی عموم مردم با بانکداری الکترونیک و مفاهیم آن گام بردارد. از طرفی با ورود جدی بانک مرکزی به این حوزه از سال 1380، همواره این پرسش مطرح شده که هدف این بانک از ورود به حوزه تصدی و اجرایی چیست.
انگیزه نگارندگان این کتاب، پاسخ به این پرسش با تشریح مفاهیم بانکداری الکترونیک، شرایط پیش از پیاده سازی، اقدامات حین اجرا و نحوه کار سامانهها و ساختارها و در نهایت وظایف و مسئولیتها، دستاوردها و آمار عملکرد سامانههاست و ادعا میکند که توسعه بانکداری الکترونیک علاوه بر گسترش خدمات گوناگون به آحاد جامعه و حذف قید مکان و زمان در هرکجا از جغرافیای ایران عزیز و در هر زمان و فارغ از جایگاه شغلی و اجتماعی شان، با ایجاد شفافیت و امکان نظارت داده محور در پیشگیری از فساد نیز نقش عمده ای ایفا کرده و خواهد کرد و بستر لازم را برای تحلیل درست شرایط و تصمیم بهینه سیاستگذار پولی فراهم میسازد.
کتاب «نظامهای پرداخت و بانکداری الکترونیک» در ۳۷۶ صفحه به قیمت ۳۵۰۰۰ تومان از سوی انتشارات پژوهشکده پولی و بانکی منتشر شده است.
نظر شما