مراسم رونمایی از کتاب «نمادهای هویتی شهر تهران» با حضور عیسی عیلزاده، معاون برنامه ریزی و توسعه سازمان زیباسازی شهر تهران؛ محمد جواد مهدوی نژاد، مولف کتاب و همچنین فراهانی، عراقی، مولایی و منصوری به عنوان منتقد و جمعی از علاقه مندان به این حوزه در سازمان زیباسازی شهر تهران برگزار شد.
وی ادامه داد: هدف کلیدی در تالیف این کتاب این بوده است که بتوانیم نماگرهای هویت تهران را طراحی کنیم و به این دانش برسیم که در حال فاصله گرفتن از کدامیک از ارزش های شهر تهران هستیم.
فراهانی، نخستین منتقد درباره کتاب نمادهای هویتی شهر تهران گفت: در این کتاب سعی شده است شقوق مختلف صنعت، معماری وهنر در ارتباط با بیان دیگر متفکرین مرزهای دیگر دیده شود.
عراقی، دیگر منتقد حاضر در جلسه نیز ضمن تشکر از سازمان زیباسازی شهر تهران و اشاره به این که امور فرهنگی نه تنها دغدغه فرهنگی بلکه دغدغه اجرایی هم می خواهد، افزود: در سال هایی که گذشته است نوع نگاه ما به شهرداری تهران تغییر کرده است به طوری که شهرداری از یک ارگان اجرایی به یک ارگان فرهنگ ساز تبدیل شده است.
وی با تاکید بر اینکه علوم انسانی باید وارد حوزه مهندسی شود، گفت: این کتاب به دلیل داشتن روحیه عملکردی قابلیت آن را دارد که در آینده در مسیر اجرایی توسعه پیدا کند و وارد حوزه های اجرایی شود تا جایی که بتوان به عنوان مرجع از آن استفاده کرد. البته باید ریز تر شود و به زیر فصل های بیشتری بپردازد.
وی مهم ترین محصول این کتاب را بین رشته ای بودن آن دانست و عنوان کرد دنیای کسانی که در رشته های مختلف تبحر داشته باشند گذشته است اما این کتاب نگاه بین رشته ای دارد.
مولایی، به عنوان سومین منتقد با بیان اینکه این کتاب یک قدم ژرف تر از کتب پیشین است، افزود: مباحث عنوان شده در این کتاب وارد سبک زندگی شهری شده است و برای با هویت شدن شهر تهران نیازمند شناخت نمادها، مفاهیم و اصول و ارزش های سبک زندگی شهری هستیم.
ایمانی، به عنوان همکار مولف ضمن ارائه توضیح درباره بخش های مختلف کتاب، گفت: در هر فصل به دنبال راهی بوده ایم از گذشته تا امروز و علاوه بر بررسی این راهها در انتهای هر فصل راهکاری را ارائه کرده ایم و امیدواریم این راهکار ها به مرحله اجرا برسند.
منصوری، آخرین منتقد این کتاب گفت: موضوع هویت در این کتاب طرح مسئله و بررسی شده است وتاکید کرد که بی هویتی سرنوشت شهروندان را تخریب می کند.
در پایان این نشست از کتاب «نمادهای هویتی شهر تهران» رونمایی شد. این کتاب در چهار فصل مبانی کلی موضوع، نشانه های طبیعی تهران، نشانه های انسانی تهران و نشانه های مصنوع تهران نگاشته شده است.
نظر شما