آنچه به عنوان یک مهم در کتاب «اینک حسین آینه زندگی» نوشته ناصر مهدوی بیشتر مورد توجه قرار گرفته این است که امام حسین (ع) نه یک شخصیت خلاصه شده در انجام تکالیف دینی بلکه به عنوان یک انسان آزاده در پی انتخاب یک زندگی پاک بر محور حقوق الهی و حقوق انسانی نیز بود و به هیچ وجه نمیخواسته از چنین حقوقی پا پس بگذارد.
در پشت جلد این کتاب میخوانیم: «بدون پشت سر گذاشتن زندگی و حیاتی گرانبها، نمیتوان مرگی با شکوه داشت. سبک زیستن آدمی میگوید که نحوه مردن او چگونه است. مرگ امام حسین (ع) شکوهمند و با مهابت بود. چون حسین همواره در طول حیات خویش به دنبال زندگی شرافتمندانه و گرانسنگ بود. برای او قیمت زندگی در بندگی خدا، عشق به همه انسانها و دفاع از حقوق انسانی همه آدمیان معنی مییافت و در نگاه حسین، زیباترین جلوههای تجلی خدا در زمین، آزادی، عدالت، فضیلت و دفاع از حرمت انسانی بود. خون حسین، لبریز از چنین پیامی است.»
به گفته نویسنده کتاب، نوع دینداری امام حسن (ع) گونهای طراحی شده است که با بیعدالتی و جور و جفا در حق انسانها ناسازگار است و جانی در نزد خدای او شریف و دوست داشتنی است که بکوشد جهان خود را نیز پاک کند و از منکر و زشتی و ستم خود را رها سازد.
در این کتاب آنچه به عنوان یک مهم بیشتر مورد توجه قرار گرفته این است که امام حسین (ع) نه یک شخصیت خلاصه شده در انجام تکالیف دینی بلکه به عنوان یک انسان آزاده در پی انتخاب یک زندگی پاک بر محور حقوق الهی و حقوق انسانی نیز بود و به هیچ وجه نمیخواسته از چنین حقوقی پا پس بگذارد. به نظر این موضوع کمتر مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین امام حسین (ع) کمتر به عنوان یک میزان برای سنجش زندگی شرافتمندانه استفاده شده است و همین موجب شده تا مدل و مدلهایی از زندگی معنوی، انسانی، اخلاقی که ما آن را بر میگزینیم با آنچه امام حسین (ع) در پی آن بوده است، بسیار متفاوت و دور باشد. در حالی که در زبان، لاف از پیروی و عشق به ایشان زدهایم و ادعای دوستی با امام گوش فلک را کرده است.
این کتاب در سه بخش و چندین فصل تنظیم شده است که بخش اول آن ناظر به گزارشی مختصر از واقعه عاشورا است و بخش دوم به بررسی نکات مشترک دیدگاههای مطرح شده پیرامون واقعه عاشورا اختصاص یافته است و بخش سوم که بخش محوری این کتاب است به موضوع اصلی کتاب یعنی درد بندگی و حق انتخاب و شیوه زندگی پرداخته است.
چاپ سوم کتاب «اینک حسین آینه زندگی» نوشته ناصر مهدوی با شمارگان هزار و 500 نسخه در 327 صفحه به بهای 15 هزار تومان به همت انتشارات کویر روانه بازار نشر شده است.
نظر شما