محمد مهدی مطیعی، دانشجوی رشته نجوم دانشگاه فردوسی مشهد و نویسنده کتاب «رویت هلال؛ آشنایی با مقدمات نجومی استهلال» گفت: در حال تألیف کتابی برای علاقهمندان مبتدی نجوم هستم که یک یا دو سال آینده منتشر خواهد شد.
وی افزود: یکی از مهمترین نکات در کتابهای این حوزه، چاپ تصاویر باکیفیت است تا مخاطب بتواند درک بهتری از مباحث مطرح شده داشته باشد. در حال حاضر کیفیت و تنوع کتابهای نجوم افزایش یافته که بخشی از آن را مدیون برگزاری المپیادهای نجوم هستیم.
بهترین کتابها در حوزه نجوم کدامند؟
مطیعی ادامه داد: دو مجله تخصصی «نجوم» و «آسمان شب» نیز از پر تیراژترین و قابل اسنادترین منابع داخلی در حوزه نجوم است. همچنین فایلهای کتابهای نجوم نیز به زبان انگلیسی در اینترنت قابل دسترسی علاقهمندان است.
برگزیده بیست و هفتمین دوره کتاب فصل گفت: «فرهنگنامه نجوم و فضا» ترجمه شادی حامدی آزاد، «نجوم به زبان ساده»، «مباحث ستارهشناسی» نوشته غلامرضا شاهعلی و کتاب دو جلدی «مقدمهای بر اختر فیزیک جدید» ترجمه دکتر جمشید قنبری و سعیده حسابی، از جمله بهترین کتابهای حوزه نجوم هستند.
مطیعی با اشاره به مباحث مطرح شده در این کتابها افزود: این کتابها برای مبتدیان و مخاطبان نوجوان نوشته شده و مخاطب را برای ورود به حوزه نجوم آماده میسازد.
کتاب «رویت هلال؛ آشنایی با مقدمات نجومی استهلال»
مؤلف کتاب «رویت هلال؛ آشنایی با مقدمات نجومی استهلال» که در بیست و هفتمین دوره جایزه کتاب فصل (ویژه پاییز) بهعنوان اثر برگزیده معرفی شد، درباره اثرش عنوان کرد: این کتاب در پنج فصل به بررسی علمی وضعیت ماه، عوامل موثر و تکنیکهای رؤیت ماه میپردازد.
وی گفت: از سال 73 تاکنون در گروه رویت هلال استانهای خراسان به تربیت دانشجو مشغول هستیم و نتایج رصدهای 30 گروه استهلال استانهای خراسان هر ماه در سایت گروه استهلال قابل مشاهده و بررسی است.
نظر شما