نویسنده کتاب «بن بست در استراتژی؛ شکست در تاکتیک» گفت: اهتمام موسسه خانه کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ارزیابی آثار جای قدردانی دارد.
شعبانی با بیان اینکه کتاب «بنبست در استراتژی؛ شکست در تاکتیک» یادگاری از دوران دفاع مقدس است، در معرفی بیشتر اثر خود افزود: این کتاب در واقع واکاوی نقش سازمان مجاهدین خلق در جنگ تحمیلی است. در این دوران عدهای از ایرانیان برای نخستینبار به ملت خود خیانت کردند و با «صدّام حسین» همصدا شدند.
وی ادامه داد: تاکنون 1037 نفر از اعضای گروه منافقین(مجاهدین خلق) به جمهوری اسلامی ایران پناهنده شده و از اعمال خود تبری جستهاند. مهمترین ویژگی کتاب من این است که یک سویه به موضوع خیانت گروه مجاهدین خلق نپرداخته. برای تالیف «بنبست در استراتژی؛ شکست در تاکتیک» با بسیاری از اعضای این گروه که به کشورمان پناهنده شدهاند هم مصاحبه داشتهام و دلایل این خیانت را از آنها il جویا شدهام.
این پژوهشگر حوزه نظامی قدردانی خانه کتاب از «بنبست در استراتژی؛ شکست در تاکتیک» را تجلیل از پایمردی در هشتسال جنگ تحمیلی دانست و گفت: اینکه داوران با هدف ارجنهادن به ارزشهای دفاع مقدس که در طول آن شرایط سختی تجربه شد، به آثار پژوهشی و مستند این حوزه نگاه میکنند ارزشمند و البته کتابم یادگار دوران سخت دفاع مقدس است.
شعبانی اثرش را همتای «آنسوی تپه: ظهور و سقوط ژنرالهای آلمانی و روایت آنان از حوادث نظامی ۱۹۳۹ - ۴۵» نوشته «بی. اچ لیدل هارت» معرفی کرد و در توصیه خود به نویسندگان جوان حوزه مستند جنگ تحمیلی تصریح کرد: باید باور داشت که جنگ تحمیلی، گنج است و به یقین، فرزندان ما با نگاهی به عملکرد گذشتگانشان در آثار حوزه دفاع مقدس، در حفظ میهن خواهند کوشید.
وی در اینباره افزود: در جنگهای 250 سال پیش، مناطق آذربایجان، ارمنستان، گرجستان، ازبکستان، هرات و... را که از آن ما بوده است از دست دادهایم. این در حالی است که این تجاوزات کمتر در قالبهای پژوهشی بررسی شدهاند. به جوانان توصیه میکنم که با نگاهی نو آثار دوران جنگ تحمیلی را مطالعه کنند.
این پژوهشگر حوزه جنگ تحمیلی با تاکید بر اینکه به نگاه انتقادی در حوزه جنگ نیازمندیم، گفت: نسل جدید باید در کتابهای نوشته شده در حوزه جنگ تحمیلی غور کنند و یافتههای تازهای در حوزه پژوهشی جنگ ارایه دهند تا اگر خدای نکرده در آینده هم اتفاقی برای میهنمان رخ داد، بر اساس این دستاوردها از مملکتمان دفاع کنند.
برگزیده جایزه کتاب فصل در پاسخ به این سوال که این جایزه چگونه میتواند اعتبار علمی خود را حفظ کند؟ به سپاسگزاری از برگزارکنندگان این جایزه پرداخت و اظهار کرد: توقع دارم که داوران در ارزشیابیهای خود نقادانه نگاه کنند و سختگیر باشند تا نویسندگان نیز در هر فصل آثار بهتری ارایه کنند.
شعبانی خطاب به خبرنگاران حوزه کتاب گفت: به عنوان یک محقق انتظار دارم که بیشتر به موضوع جنگ تحمیلی پرداخته و نگاه خاصی به این نبرد در رسانهها شود. زیرا امکان شناختن مرد از نامرد تنها از راه شناخت جنگ تحمیلی به وجود میآید و بزرگان گفتهاند که «آماده به جنگ باش اگر طالب صلحی». روزگاری ستارخان و میرزا کوچکخان برای ثبات سیاسی این کشور زحمت کشیدند و ما قدردان آنها هستیم؛ امروز هم باید قدردان شهیدانی چون زینالدین، همت و چمران باشیم تا استقلال ارضی کشورمان برای همیشه حفظ شود.
«بنبست در استراتژی؛ شکست در تاکتیک» را انتشارات دانشگاه جامع امام حسين (ع) در قطع وزیری و در 520 صفحه سال 1392 منتشر کرده بود.
نظر شما