موسوعه 12 جلدی کلمات ائمه معصومین(ع) و مجموعه سهجلدی فرهنگنامه تاریخ حوادث و رجال عصر پهلوی 19 بهمن ماه در مراسمی با حضور آیتالله نوری همدانی رونمایی میشود.
موسوعه کلمات ائمه معصومین(ع) شامل موسوعه کلمات حضرت زهرا(س) و امام حسن مجتبی، امام سجاد، امام کاظم، امام رضا، امام هادی، امام حسن عسکری و امام مهدی علیهم السلام است.
1-موسوعه کلمات حضرت زهرا (س)
موسوعه کلمات حضرت زهرا(س) در سال 1386 در 600 صفحه و 466 حدیث نشر یافته و بازتحقیق آن پس از گذشت چند سال توسط پژوهشگران گروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم(ع) آغاز شد و این اثر در مرحله دوم در 673 صفحه و تعداد 522 حدیث در دو جزء منتشر شد که هر جزء آن شامل چند فصل و با ترجمه فارسی است.
جزء اول کلمات آن حضرت بر حسب تاریخ سخن تنظیم شده که شامل دو فصل با عنوان «سخنان آن حضرت قبل از وفات پدر و بعد از وفات پیامبر گرامی اسلام است. جزء دوم هم بر حسب موضوعات تنظیم شده و شامل چهار فصل(عقاید، احکام، اخلاق و دعا و ذکر) است.
2-موسوعه کلمات امام حسن مجتبی (ع)
موسوعه کلمات امام حسن مجتبی(ع) در سال 1381 در 399 صفحه و 438 حدیث منتشر شد و پس از باز تحقیق آن با همت و تلاش محققان گروه حدیث در پژوهشکده باقرالعلوم(ع) در دو جزء و هفت فصل گردآوری شد.
جزء اول این موسوعه سخنان امام حسن مجتبی(ع) بر اساس تاریخ سخن است که شامل سهفصل (سخنان امام مجتبی در زمان پیامبر، سخنان آن حضرت در زمان امام علی و سخنان امام در زمان امامت آن حضرت) است. جزء دوم نیز بر اساس موضوعات تنظیم شده که شامل چهار فصل (عقائد، احکام، اخلاق و ادعیه و زیارات) است و در 684 صفحه و 1005 حدیث به اتمام رسید و با ترجمه فارسی به علاقهمندان خاندان عصمت و طهارت تقدیم میشود.
3-موسوعه کلمات امام سجاد (ع)
مجموعه حاضر که با تلاش و همت پژوهشگران ترتیب یافته در 720 صفحه منتشر شده است که نشان از گستردگی دایره سخنان آن حضرت دارد؛ و برای اولین بار و بدون تحقیق جدید چاپ و عرضه میشود.
این مجموعه نیز در شش فصل شامل عقائد، احکام، اخلاق، طب، ادعیه و زیارات و اشعار تنظیم و با بیش از هزار حدیث و با ترجمه فارسی به زیور طبع آراسته شد و به علاقمندان آن حضرت تقدیم و منتشر شده است.
4-موسوعه کلمات حضرت امام کاظم (ع)
میراث گرانبهای علمی فرهنگی امام کاظم(ع) نیز با همت و تلاش بیوقفه محققان پر تلاش گروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم(ع) در مجموعهای سه جلدی گرد آوری شده که جلد اول آن در شش فصل شامل توحید، قرآن و تفسیر، نبوت، امامت، معاد، فرق و اصحاب، و جلدهای دوم و سوم آن در احکام فقهی و طب و اخلاق و آداب و دعاها و زیارات ترتیب و تنظیم شده است که در مجموع بیش از سههزار و 639 حدیث در 1900 صفحه جمع آوری شد.
5-موسوعه کلمات امام رضا(ع)
احادیث و روایات نشر یافته در لابلای کتب روائی و حدیثی برای اولین بار در مجموعه ای به نام مبارک آن حضرت در دو جلد و در هشت باب جمع آوری شد که در جلد اول آن سه باب شامل مباحثی از قبیل عقائد، مناقب سیره، قرآن و تفسیر و در جلد دوم پنج باب شامل احکام، طب، اخلاق، نامه ها، فرقه ها و اشخاص، و ادعیه و زیارات است، تعداد صفحات آن1460 وتعداد احادیث آن 2079 حدیث می باشد.
6 - موسوعه کلمات حضرت امام هادی(ع)
موسوعه کلمات حضرت امام هادی(ع) هم در سال 1386 در چهار فصل شامل عقائد، احکام، اخلاق و ادعیه با 430 حدیث و در 400 صفحه منتشر و با استقبال علاقمندان روبرو شد، و اما اکنون برای دومین بار با افزودن 166 حدیث و در مجموع 596 حدیث در 500 صفحه با ترجمه فارسی منتشرشده است که امید واریم مورد عنایت حضرت هادی(ع)قرار بگیرد.
6-موسوعه کلمات حضرت امام حسن عسکری (ع)
مجموعه سخنان حضرت امام عسکری(ع) درسال 1386در چهار فصل شامل عقائد، احکام، اخلاق و دعاهای آن حضرت و در 308 صفحه به تعداد 346 حدیث منتشر شد که پس از تحقیق مجدد در 541 صفحه و526 حدیث با ترجمه فارسی چاپ ومنتشر شد.
7-موسوعه کلمات حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف
فرمایشات حضرت مهدی (ع) برای اولین بار در پژوهشکده باقر العلوم از کتابهای گوناگون جمع آوری شده است که این مجموعه شامل هفت فصل در 528 صفحه و 332 حدیث شامل عقائد و قرآن ، سیره و معجزات، احکام، وکلاء و ممدوحین و مذمومین، مابعد الظهور، ادعیه و زیارات و تشرفات است.
فرهنگنامه سه جلدی تاریخ حوادث و رجال عصر پهلوی
فرهنگنامه تاریخ حوادث و رجال عصر پهلوی اثر دیگر پژوهشکده باقرالعلوم(ع) است که در مراسمی با حضور آیت الله نوری همدانی رونمایی میشود.
این مجموعه سه جلدی در واقع تاریخی است روشن و گویا از تاریخ پهلوی که به اتکا بزرگترین مدارک این دوره، تهیه شده و با قلمی روان و شیوا نگارش یافته است.
در این مجموعه سعی شده با تحریر بیش از 300 مدخل اصلی، تاریخ حوادث و رجال عصر پهلوی مورد توجه قرار گیرد.
دسترسی آسان به موضوعات و مدخلهای مرتبط با تاریخ حوادث و رجال عصر پهلوی از مزایای این اثر است که در تدوین مقالات، سعی شده تمامی حوادث و اتفاقات مرتبط با تاریخ حوادث و رجال عصر پهلوی به دو صورت مستقل و غیر مستقل (درون مقالات مستقل) مورد بحث قرار گیرد.
این اثر درصدد ارائه اطلاعات تاریخی به عموم علاقه مندان تاریخ - با هر رشته و گرایشی – است، از این رو سعی بر این نهاده شده که مقالات، به صورت مفید، مختصر و به دور از هرگونه تحلیل در گزارشات تاریخی به مخاطبان عرضه شود.
علاقهمندان برای تهیه آثار پژوهشی و دستاوردهای پژوهشکده باقرالعلوم(ع) میتوانند به آدرس قم بلوار نیایش، جنب مصلی قدس، پژوهشکده باقرالعلوم(ع) مراجعه کنند.
نظر شما