پنجشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۰
زارع شیرین‌کندی:«انسانیت: تاریخ اخلاقى سده بیستم» و پنج اقلیم حضور

محمد زارع شیرین‌کندی از مولفان و مترجمان آثار فلسفی دو کتاب «انسانیت: تاریخ اخلاقى سده بیستم» و «پنچ اقلیم حضور» را برای مطالعه تعطیلات آخر هفته به علاقه‌مندان پیشنهاد می‌کند.

محمد زارع شیرین‌کندی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) با پیشنهاد مطالعه کتاب «انسانیت: تاریخ اخلاقى سده بیستم» اظهار کرد: این کتاب نوشته جاناتان گلاور به ترجمه «افشین خاکباز» و با ویراستاری خشایار دیهیمى است که خواندن آن برایم بسیار جالب بود. در این کتاب فجایع و مسائل اخلاقی قرن بیستم با زبان تحلیلی بسیار زیبایی بیان شده است.

وی ادامه داد: فقط دو بخش از این کتاب درست نبود که به کلیت خوب کتاب صدمه زده بود. نویسنده در یکی از بخش‌های این کتاب درباره فلاسفه‌ای که جنگ را توجیه کرده‌اند سخن گفته و از هایدگر نام برده است. در حالی که هایدگر هیچ‌گاه با نازیسم پیوندی نداشته است. همچنین درباره نیچه نیز مطالب مشابهی گفته شده است. بنابراین به نظر می‌آید که مولف کتاب هایدگر و نیچه را خوب نفهمیده است. با این وجود این کتاب برای مطالعه بسیار خواندنی است.

وی همچنین کتاب «پنچ اقلیم حضور» اثر داریوش شایگان را برای مطالعه به مخاطبان پیشنهاد کرد و افزود: ویژگی مثبت این کتاب در ابتدا نام مولف آن است که خود از بزرگان اندیشه در ایران است. اما ویژگی  دیگر آن نگاه متفکرانه‌ای است که به مقوله شعر در کتاب در کنار رویکرد ادبی و زبان‌شناختی شده است. 

محمد زارع شیرین‌کندی تاکید کرد: نگاه شایگان در این کتاب به ویژه درباره حافظ و خیام برای من بسیار جالب بود و به ویژه در این دو مقوله جهان‌بینی خاصی داشته است.

بر اساس گزارش ایبنا، کتاب «انسانیت: تاریخ اخلاقى سده بیستم» نوشته جاناتان گلاور به ترجمه «افشین خاکباز» و با ویراستاری خشایار دیهیمى توسط انتشارات آگه منتشر شده است. این کتاب اثری است که به تحلیل جنایات قرن بیستم مى‌پردازد و در هفت بخش موضوعاتی مانند چالش نیچه، حمله به اخلاق یهودى ـ مسیحى، روان‌شناسى اخلاقى جنگ افروزى، فوران احساسات انسانى و ... بررسی می‌شود.

همچنین در این کتاب قبیله‌گرایى و مفاهیمی چون نسل کشى، نبرد نفرت، ملى گرایى، همدردى و دوستى و تجربیات تاریخى چون درگیرى‌هاى صربستان، یوگسلاوى و کرواسى، بررسی شده است. بررسی مسئله استالینیسم در جهان، تجربه نازى‌ها، داروینیسم اجتماعى و بهداشت نژادى، گرایش انسان به اطاعت و ... از دیگر مسائلی هستند که در این کتاب به آنها پرداخته شده است. 
 
«پنج اقلیم حضور» نیز عنوان کتابی به قلم داریوش شایگان است که در آن از  ارتباط بین مردم و شاعرانی چون فردوسی، مولوی، خیام، حافظ و سعدی بررسی شده است. این کتاب نیز از سوی انتشارات فرهنگ معاصر در سال جای منتشر شده است.

محمد زارع شیرین‌کندی در کارنامه خود تالیف کتاب «تفسیر هیدگر از فلسفه هگل» و ترجمه کتاب‌های «لوکاچ و هیدگر» اثر لوسین گلدمن و «نظریه اجتماعی و عمل سیاسی» از برایان فی را دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها