دوشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۳
لاریجانی: قرآن مبنای خردورزی و تعقل است/ رفتن به سمت دموکراسی با تانک امکان‌پذیر نیست

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم اختتامیه پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان گفت: قرآن از آن نظر، برهان است که مبنای خردورزی و تعقل است و نور هم، خود روشنایی است و دیگران را روشنایی می‌بخشد. کتاب خدا، عامل روشنایی است و انسان‌ها را از تاریکی به نور می‌رساند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم اختتامیه پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان که شب گذشته 14 دی‌ماه در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد، طی سخنانی گفت: برای کسانی که طالبان علم هستند این‌که رجوع به قرآن و توجه به مفاهیم قرآنی داشته باشند یک آراستگی به زندگی آنها می‌دهد که این آراستگی از طرق دیگر قابل کسب نیست.

لاریجانی به جایگاهی که حاملان قرآن از نگاه احادیث و روایات دارند اشاره کرد و افزود: کسی که حامل قرآن باشد به طور طبیعی به دیگران شرافت دارد و حاملان قرآن نسبت به حاملان ثروت و قدرت شرافت دارند، اما این‌که چنین مقامی در حدیث نبوی آمده باشد، سرّی دارد. شاید با رجوع به قرآن متوجه این سر شویم.

وی ادامه داد: روشن است هر پدیده‌ای را کسانی می‌توانند بهتر تعریف کنند که آن را به وجود آورده باشند و کسی که موجودی را به وجود آورد، بهتر از دیگران می‌تواند آن را تعریف کند. خداوند نازل‌کننده و به وجود آورنده قرآن است و بهتر از دیگران می‌تواند قرآن را تعریف کند بنابراین رجوع به خدا بهترین راه است.

به گفته، رئیس مجلس شورای اسلامی قرآن از آن نظر، برهان است که مبنای خردورزی و تعقل است و نور هم، خود روشنایی است و دیگران را روشنایی می‌بخشد. کتاب خدا، عامل روشنایی است و انسان‌ها را از تاریکی به نور می‌رساند.

لاریجانی با بیان این‌که سعادت انسان بر این است که بتواند از تاریکی‌ها نجات پیدا کند، یادآور شد: امر کوچکی نیست که انسان هم در زندگی فردی و هم در زندگی اجتماعی از تاریکی‌ها نجات پیدا کند و به سمت روشنایی‌ها برود. یک اجتماع، زمانی سعادتمند است که مسلک قرآنی پیدا کند.

وی با تاکید بر این‌که کشورهای اسلامی منابع انرژی ارزشمندی دارند و کمتر کشورهایی در جهان هستند که همانند کشورهای اسلامی صاحب انرژی باشند، گفت: تفکر اسلامی که در توده‌های ملت‌ها وجود دارد و قلوب آنها را به هم پیوند می‌دهد ظرفیت بزرگی در جهان اسلام است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که اسلام، بهترین روش زندگی است، اظهار کرد: توجه به معنویت و آخرت در تمدن غرب فروکش کرده اما در تمدن اسلامی به عنوان محور اصلی و جزو ظرفیت‌های مهم جهان اسلام است اما مشکلاتی نیز داریم که گاهی موجب می‌شوند تا از این ظرفیت‌ها به خوبی استفاده نکنیم.

لاریجانی با بیان این‌که آمریکا‌یی‌ها نسبت به ایران با غضب نگاه می‌کنند گفت: ما 35 سال در مقابلشان ایستاده‌ایم و طبیعی است که به ما با غضب نگاه کنند، اما ادبیاتی که آنها درباره انرژی هسته‌ای ما استفاده می‌کنند ما از زبان کشورهای مسلمان هم می‌شنویم که این عجیب است. برخی کشورهای اسلامی به جای این‌که عامل افتخار باشند ادبیات گردن کلفت‌های بین‌المللی را استفاده می‌کنند.

لاریجانی تأکید کرد: رفتن به سمت دموکراسی با تانک امکان‌پذیر نیست و اگر بخواهیم از این فتنه‌ها عبور کنیم باید به قرآن رجوع کنیم و راهی غیر از این نداریم.

وی در پایان سخنانش گفت: طبق احادیثی که از پیامبر اکرم (ص) وجود دارد هر که علم را جز در قرآن بجوید خداوند گمراهش می‌کند، یعنی باید سبک زندگی ما قرآنی باشد، چه در زندگی فردی و چه در زندگی اجتماعی باید نگاهمان توحیدی باشد و باید وحدت و اخوت بین مسلمانان جهان باشد.

قرآن کتاب تبرک نیست بلکه کتاب تحرک است
محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در بخش دیگری از این مراسم گفت: یکی از مهم‌ترین جلوه‌های قدرت قرآن، تحرک‌بخشی و جنبش‌آفرینی است، در یک جمله قرآن کتاب تبرک نیست بلکه کتاب تحرک است و این کتاب قادر است تحولات شگرفی را در سطوح و لایه‌های زندگی شخصیت فرد و جامعه ایجاد کند و دنیای کهنه ما را بگیرد.

وی افزود: قرآن می‌تواند به جای دنیای کهنه ما، دنیای زنده و باطراوتی به ما هدیه کند. انقلابی که توسط قرآن برپا می‌شود انقلابی است در نگاه‌ها و نگرش‌ها که این تغییر، تأثیرات محسوسی بر دنیای بیرون می‌گذارد، چرا که تحولات بیرونی تابعی از تحولات درونی است. قرآن کتاب احیاگر و بیدارکننده است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: نهایت مقصود قرآن، هدایت آدمیان به سوی مبدا هستی است و این کتاب مبین به دلیل وحیانی بودن و کامل بودنش، به نحوی است که هر قشر و گروهی به طور خاص می‌تواند برای اعتلای هدف و ارتقای وسیله از آن درس بگیرد و پیشرفت حقیقی به دست آورد.

به گفته فرهادی، قرآن کتابی است که حاوی جدی‌ترین و موثرترین اصول و شیوه‌هایی است که با پیاده‌سازی آنها می‌توان به کالبد زندگی روح تازه‌ای بخشید و با ذهنی پاک و روحی صاف، با امور مختلف زندگی روبه‌رو شد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان سخنانش گفت: مقام و رتبه‌ای که قرآن برای علم و دانش، قائل است بیش از هر آموزه دیگری، دانشجویان را در مسیر علم‌اندوزی قرار می‌دهد. وقتی خداوند در قرآن کریم صف دانایان را با نادانان تفکیک می‌کند و هدایت را مختص دانایان می‌داند، در حقیقت دلالت بی‌بدیلی در اختیار بشر قرار می‌دهد.

وی یادآور شد: حضور دانشجویان قرآنی از 47 کشور جهان در پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان، نویدبخش گسترش پیام قرآن، در سطح جهانی و مقابله با انحرافات و تفسیرهای غلط از این گنجینه آسمانی است.

تجلیل از برگزیدگان پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان
در بخش پایانی این مراسم، از برگزیدگان رشته‌های مختلف تجلیل شد. در رشته قرائت، وحید خزایی از ایران، محمودمحمد ابراهیم محمدکمال‌الدین از مصر و محمدقاسم‌الصادقی نماینده کشور عراق و در رشته حفظ کل نیز محمد عبدالعزیز محمدنیاظی از مصر، محمدجواد محمدی مجد، از ایران و محمودالکفری از کشور لبنان تجلیل شدند.

همچنین در این بخش از برگزیدگان بخش مقالات برتر «همایش مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم با تاکید بر رویکرد روش‌شناسی» نیز تجلیل شد که در بخش مقالات علیرضا صیادمنصور، حمیدرضا ایمانی‌فرد و محسن صادقی برای دریافت جایزه به روی سن رفتند. در بخش پایان‌نامه‌ها هیچ پایان‌نامه‌ای حائز رتبه اول و دوم نشد و رتبه سوم به رضا سامه رسید.

در همایش «وحدت اسلامی از دیدگاه قرآن؛ چالش‌ها و فرصت‌ها» نیز هیچ اثری موفق به کسب رتبه اول و دوم نشد و داوود جمینی رتبه سوم را به دست آورد.

پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان 11 تا 14 دی ماه به همت سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور وابسته به جهاد دانشگاهی در سالن همایش برج میلاد برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها