دیدگاههای نویسندگان درباره پیشنهاد رئیس جمهوری/8
اشکوری: رئیسجمهوری مقابل جریان حذف اندیشه و آثار نخبگان بایستد/ توسعه پایدار بدون نظر منتقدان ممکن نیست
کاظمسادات اشکوری، شاعر و پژوهشگر معتقد است که نباید افرادی را که درباره اوضاع کشور و بهبود شرایط فرهنگی نظری نمیدهند، با هنرمندان و اهالی قلمی که جامعه را برای رسیدن به توسعه پایدار نقد میکنند، یکسان دانست.
این شاعر پیشکسوت افزود: زندهیاد رضا سیدحسینی حرف جالبی میزد؛ او میگفت ما جمعیتی سه هزار نفری هستیم که خودمان کتاب مینویسیم و ترجمه میکنیم و میخوانیم. در حقیقت مخاطبان آثار روشنفکران خود روشنفکرانند و ممیزی آثار آنها کار درستی نیست، شاید هم کمی خندهدار و جالب به نظر برسد.
وی توضیح داد: اگر بخواهم به پیشنهاد رئیس جمهوری پاسخی دهم و برای رونق کشور حرفی بزنم، به گمانم شخص رئیس جمهوری باید مقابل جریان حذف ایدهها و اندیشه نخبگان بایستد. همچنین لازم است ممیزی همانطور که در یک سال قبل عنوان شده از میان برداشته شود و اگر کتابی شاکی واقعی داشت، در آن صورت نویسنده و مترجم باید در دادگاه پاسخگو باشند.
اشکوری اضافه کرد: هر کشوری که آزادی بیان و اندیشه در آن با مشکل مواجه شود، هزار و یک مساله برایش پیش میآید و در مسیر پیشرفت گام برنخواهد داشت.
اشکوری، شاعر و مترجم متولد اشکور از توابع گیلان و فارغالتحصیل جغرافیای انسانی و اقتصادی از دانشگاه تهران است. «شبها»، «از دم صبح»، «با ماسههای ساحل»، «آن سوی چشمانداز»، «از برکهها به آینه»، «رگبار آفتاب»، «ماهتاب اسفند» و «در کنار جاده پاییزی» از آثار اوست.
آخرین کتاب وی با عنوان « آقای صداقت! اگر جای شما بودم...» که کتابی هزل و طنزآمیز است سال گذشته از سوی انتشارات بهنگار منتشر شد.
گفتوگوها با احمد پوری، عبدالحسین فرزاد، علیرضا قزوه، علی باباچاهی، رضا اسماعیلی، منصور اوجی و اکبر اکسیر را در این زمینه بخوانید.
نظر شما