به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، به نقل از روابط عمومی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، «مریم مجتهدزاده» رئیس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس در همایش «لالههای ماندگار» استان قزوین اظهار کرد: رسالت مهم نویسندگان و هنرمندان ما این است که در قالب آثار فرهنگی و هنری، ارزشهای دفاع مقدس را برای جوانان تبیین کنند.
وی در این مراسم که پیش از ظهر امروز سه شنبه 14 مرداد 93 با حضور گروهی از بانوان فعال و نخبگان فرهنگی قزوین برگزارشد، ادامه داد: اگر بخواهیم از سبک زندگی ایرانی و اسلامی الهام بگیریم، بایستی به سیره زندگی شهدا و ایثارگران توجه و به آن عمل کنیم؛ زیرا تمامی لحظات زندگی آنها برای ما درس و الگویی برای زندگی جوانان و خانوادههای ما است.
مجتهدزاده در ادامه بیان کرد: باید برای نسل جوان تبیین کنیم که دفاع مقدس در حفظ و تکریم مبانی دینی و اسلامی ما چقدر موثر بوده است و آیا در حال حاضر مجاهدتها و ایثارگریهای حماسهسازان دفاع مقدس در جامعه کنونی ما وجود دارد یا خیر؟ ما این موارد را به همراه سرفصل های دیگر در دستور کار حوزه تحقیقات داریم.
رئیس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس تصریح کرد: مهمترین رسالت سازمان که مقام معظم رهبری تاکید دارند نشر فرهنگ دفاع مقدس و جلوگیری از تحریف آنهاست. با توجه به اینکه دشمن در زمان فعلی درگیر جنگ نرم است، بایستی مردم را نسبت به تهدیداتی که دشمنان در راستای خانواده بخصوص زنان دارند آگاه کنیم.
مجتهدزاده افزود: ما بایستی ایثارگریهای زنان در دفاع مقدس را نشر و برای نسلهای جدید بیان کنیم؛ زیرا متعلق به این نسل هستیم و خوشبختانه مردم آگاه و جوانان خوبی داریم.
همسر سردار سرافراز محسن موسوی دیپلمات ربودهشده توسط رژیم صهیونیستی در ادامه افزود: تمامی ابعاد فرهنگی کار در دفاع مقدس بایستی برای مردم و جامعه تبیین شود و برای این امر نیز تمامی دستگاههای فرهنگی بایستی پا به کار باشند و نقش نویسندگان نیز در این رابطه بسیار تاثیرگذار است.
وی افزود: هویت و تاریخ ما بایستی با حفظ و ثبت خاطرات دفاع مقدس حفظ شود و این آثار بایستی برای مردم ما بخصوص نسل های جوان و نوجوان بازگو شود. ما در دوران دفاع مقدس شاهد حوادث بسیار مهمی بودیم و تمامی استعدادهای جوانان در آن سالها از قوه به فعل درآمد و این موارد در قالبهای هنری و ادبی بایستی برای جوانان بیان شود.
طرح حمایت از نویسندگان دفاع مقدس در برنامه ششم توسعه
مریم مجتهدزاده لاریجانی همچنین در نشست با اهل قلم و نویسندگان بسیجی که ظهر امروز در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین برگزار شد، اظهار کرد: باید به دنبال ایجاد زیرساختهای لازم در عرصه نویسندگی بهویژه نویسندگی دفاع مقدس باشیم.
وی افزود: در برنامه ششم توسعه نیز بحث حمایت از نویسندگان را مطرح میکنیم؛ زیرا این امر در افزایش آثار دفاع مقدس بسیار اثرگذار است.
مجتهدزاده با اشاره به نقش زنان در دوران دفاع مقدس بیان کرد: در دوران هشت سال دفاع مقدس اگر زنان از فضای خانواده صیانت نمیکردند و خلاء ناشی از مردان را پر نمیکردند، انقلاب نمیتوانست موفق شود.
رئیس سازمان نشر آثار و مشارکت زنان در دفاع مقدس گفت: تمام این موارد مسئولیتهایی را برعهده صاحبان قلم میگذارد که باید آن را نشر داده و در اختیار نسلهای آینده بگذارند.
وی افزود: نسل جوان امروز باید بداند در گذشته چه رشادتهایی در این کشور توسط جوانان این مرزوبوم انجام شده و به چه نحوی این رزمندگان با از خود گذشتگی از خاک میهن عزیزمان دفاع کردند.
مجتهدزاده لاریجانی اضافه کرد: در طول دوران هشت سال دفاع مقدس انسانهای بزرگی جان خود را از دست دادند، اما دستاوردهایی که به دست آوردیم اعم از خودباوری، اتکا به خود و تبدیل استعدادهای بالقوه به استعدادهای بالفعل بسیار عظیم بود. رشادتها و از جان گذشتنهای رزمندگان این کشور در دوران دفاع مقدس میتواند دستمایه داستانها، شعرها و فیلمهای زیادی شود.
وی خاطرنشان کرد: استان قزوین سه هزار شهید تقدیم این انقلاب کرده که هر یک از آنان مادرانی دارند که سینه آنان گنجینه اسرار و خاطرات شهداست که جز یک نویسنده بسیجی و متعهد کسی نمیتواند این خاطرات را جمعآوری کرده و به ثبت برساند.
رئیس سازمان نشر آثار و مشارکت زنان در دفاع مقدس کشور اظهار کرد: البته نویسندگان بسیجی باید دقت داشته باشند که خاطرات شهدا را بدون تحریف به ثبت برسانند.
سهشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۹
نظر شما